3M anunta o noua folie care ar putea dubla autonomia bateriei tabletei iPad

3M este un producator de accesorii pentru iDevices, compania fiind cunoscuta in principal pentru foliile de protectie dedicate terminalelor noastre. Avand in vedere ca vornbim despre o companie care foloseste tehnologii proprii, iata ca echipa lor de cercetatori a fabricat o noua folie care ar putea dubla autonomia bateriei tabletei iPad 2. Noua folie facuta de ei este tratata cu o solutie speciala care mareste luminozitatea ecranului tabletei chiar daca aceasta este setata la o valoare mica din iOS. Brightness Enhancement Film se numeste noua folie, ea are o grosime de doar 26 microni si injumatateste consumul de energie al ecranelor tabletelor noastre.

Noua folie dezvoltata de ei este cu 30% mai subtire decat orice altceva disponibil acum pe piata si nu afecteaza absolut calitatea imaginii, nici in utilizarea intr-un mediu extern. Cei de la 3M anunta lucruri foarte importante pentru tablete insa trebuie sa vedem si o demonstratie a acestei noi tehnologii. Daca ea se dovedeste a fi adevarata atunci am putea creste substantial autonomia bateriei tabletei noastre folosind o simpla folie. Ecranul este cel mai mare consumator de energie la tablete deci va imaginati cat de mult ar conta o injumatatire a energiei consumate de acesta.

12 COMENTARII

  1. Wow! Singura emoție va rămâne totuși aplicarea unei folii de ditamai dimensiunea pe ecran, aliniată corespunzător, fără să se încrețească, fără să prindă particule de praf și fără bule de aer. Dacă nu iese, iPad-ul îți va arăta cât se poate de nașpa … chiar și cu consumul mai mic.

  2. am scris pe un alt topic experientele neplacute prin care am trecut cand am folosit folii zagg, acum am iphone-ul tras in folii 3M si nu pot spune decat Geniale…nu ma asteptam sa fie asa bune, claritatea este incredibila, extrem de subtiri si placute l-a atingere…recomand tuturor ce prefera foliile pentru device-urile lor…

  3. 3M are o gama larga de produse si sunt foarte multumit de cele pe care le-am folosit. Folii nu mi-au trecut prin mana, dar cred ca o sa testez pentru iPhone, am auzit lucruri bune. Majoritatea produselor sunt cam scumpute, dar si merita. Foliile vad ca au un pret bun, om vedea daca si astea merita :). Oricum pierdere prea mare nu e cu foliile, altii au preturi mult mai mari si niste produse de rahat.

  4. @Tibi: search google.ro dupa “folie 3m iphone”. Sunt mai multi comercianti in ro care vand asa ceva, la diferite preturi. O poti gasi si pe Amazon daca vrei :).

    Dar sa stii ca nu e vorba de folia prezentata de zaone, au si alte folii care sunt laudate. Asta care ar putea sa dubleze autonomia inca nu a aparut.

  5. … Deci toată povestea este despre un produs vaporware care nu știm dacă face ce zice că face până nu avem teste independente care să confirme … 🙁

  6. @zaone: Ahem … just for kicks …? Nu, pentru a câștiga, desigur!

    Deși acum îmi dau seama că asta nu se va întâmpla, pentru că mi-ai evidențiat participarea și dacă voi mai și câștiga, se vor face tot felul de speculații … Oricum, câteodată este mai important să participi, decât să câștigi, nu-i așa? 🙂