Prima Pagina Apple Omnivision prezinta primii senzori de 5 MP capabili sa inregistreze video in...

Omnivision prezinta primii senzori de 5 MP capabili sa inregistreze video in format 1080p

iPhone 5 cu camera de 8 megapixeli? Citind acest anunt incep sa cred ca implementarea unei camere de 8 megapixeli in iPhone va avea loc abia anul urmator avand in vedere ca acum Omnivision produce senzori de imagine capabili sa inregistreze video in format 1080p cu camere de 5 megapixeli. Anuntul celor de la Omnivision a fost facut astazi iar noii senzori de imagine vor fi cu 20% mai mici decat cei din generatia precedenta insa vor fi capabili sa inregistreze imagini de calitate mult mai buna. OV5690 este denumirea noului senzor care dupa parerea mea se va regasi in iPhone-ul lansat anul acesta de catre Apple.

SANTA CLARA, Calif., May 18, 2011 /PRNewswire/ — OmniVision Technologies, Inc. (NASDAQ: OVTI), a leading developer of advanced digital imaging solutions, today introduced the OV5690, the first 5-megapixel image sensor to use OmniVision’s proprietary OmniBSI-2 pixel architecture. The new 1.4-micron backside illumination pixel allows for a full five megapixels in a 1/4-inch optical format, and combines best-in-class image quality with a 20 percent reduction in camera module height, making it an effective solution for slimmer mobile handsets, smart phones and tablet computers.

Parerea mea este ca Apple va dori sa pastreze iPhone-ul cat mai subtire dar sa ofere o calitate cat mai buna a imaginilor deci vom avea parte probabil de aceeasi camera dar care va inregistra video in format 1080p. Din punctul meu de vedere e un pas pe loc pentru Apple deoarece camera nu e folosita doar pentru inregistrat video ci si pentru captat poze iar la capitolul acesta iPhone-ul nu se descurca extraordinar de bine. Daca vom avea camera de 8 megapixeli sau nu ramane de vazut insa luand in considerare acest anunt e posibil sa nu fie asa.

 • Tigris Regalis

  Dacă această cameră este nou apărută, înseamnă că nu va fi implementată anul acesta pe iDevices, pentru că nu va putea fi produsă în timp util în cantități suficiente pentru lansarea de peste câteva luni.

  Însă n-am înțeles din articol de ce nu s-ar descurca bine camera foto din iPhone 4 la făcut poze?! Nu este suficientă o ditai poza de 5Mpx, opțional fâcută cu flash sau cu HDR?

 • Nu e vorba de marime ci de calitate. Nu e exceptionala calitatea. N-ai de unde sti de cand are Apple acces la tehnologia respectiva si daca o are in productie sau nu.

 • MSlv

  mai multi megapixeli nu garanteaza absolut deloc o calitate mai buna

 • Corect dar daca Apple ar trece la o camera mai mare ar imbunatati automat si calitatea.

 • alex

  corect zaone ,,,,am vazut fotografii scoase cu un Nokia N8 12 MP ,am cazut pe spate ,N8 este o pocnitoare dar camera este bestiala diferenta este mare ,, iphone 4 are o camera buna dar nu mai buna decit ,poftim !! galaxy s2 …,,,,sa fim corecti ,,,eu unul vreu o camera de 12MP pe iphone ..

 • O comparatie clara intre s2 si iPhone 4 nu am vazut deci nu ma pronunt.

 • Me

  …senzor mai mic, megapixeli mai multi = calitatea scazuta a pozelor in lumina scazut…
  ..senzor mai mic, aceeasi megapixeli = calitatea scazuta a pozelor in lumina scazuta…

  As prefera sa perfectioneze senzorul, sau sa-l mareasca, dar sa nu treaca de 5 mp, pentru ca este inutil….

 • @alex: mi-am luat N8 si I4 fix in aceeasi zi si nu m-a dat pe spate calitatea pozelor de pe N8. Mi s-au parut cam ca cele facute de I4, diferenta e mica. In schimb, N8 e pocnitoare, cum ai zis si tu. Mi s-a stricat in 2 saptamani, senzorul era imens, telefonul la fel. Singurul lucru care m-a impresionat la el a fost camera, era si logic.

  Apple stie de mult timp de noul senzor prezentat in articol, are destul timp sa-l puna in I5. Dar parca trebuie un 8MP cu 1080p. Si sigur creste si calitatea imaginii, doar vorbim de Apple si nu Alcatel.

 • Pingback: iPhone 5 intra in ultima faza de testare, pastreaza camera de 5 megapixeli?()