Omnivision prezinta primii senzori de 5 MP capabili sa inregistreze video in format 1080p

iPhone 5 cu camera de 8 megapixeli? Citind acest anunt incep sa cred ca implementarea unei camere de 8 megapixeli in iPhone va avea loc abia anul urmator avand in vedere ca acum Omnivision produce senzori de imagine capabili sa inregistreze video in format 1080p cu camere de 5 megapixeli. Anuntul celor de la Omnivision a fost facut astazi iar noii senzori de imagine vor fi cu 20% mai mici decat cei din generatia precedenta insa vor fi capabili sa inregistreze imagini de calitate mult mai buna. OV5690 este denumirea noului senzor care dupa parerea mea se va regasi in iPhone-ul lansat anul acesta de catre Apple.

SANTA CLARA, Calif., May 18, 2011 /PRNewswire/ — OmniVision Technologies, Inc. (NASDAQ: OVTI), a leading developer of advanced digital imaging solutions, today introduced the OV5690, the first 5-megapixel image sensor to use OmniVision’s proprietary OmniBSI-2 pixel architecture. The new 1.4-micron backside illumination pixel allows for a full five megapixels in a 1/4-inch optical format, and combines best-in-class image quality with a 20 percent reduction in camera module height, making it an effective solution for slimmer mobile handsets, smart phones and tablet computers.

Parerea mea este ca Apple va dori sa pastreze iPhone-ul cat mai subtire dar sa ofere o calitate cat mai buna a imaginilor deci vom avea parte probabil de aceeasi camera dar care va inregistra video in format 1080p. Din punctul meu de vedere e un pas pe loc pentru Apple deoarece camera nu e folosita doar pentru inregistrat video ci si pentru captat poze iar la capitolul acesta iPhone-ul nu se descurca extraordinar de bine. Daca vom avea camera de 8 megapixeli sau nu ramane de vazut insa luand in considerare acest anunt e posibil sa nu fie asa.