Prima Pagina aplicatii Video: Cum sa schimbi iconitele aplicatiilor pentru Mac OS X

Video: Cum sa schimbi iconitele aplicatiilor pentru Mac OS X

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yyHrOm7maGE[/youtube]

Din pacate pe Mac OS X schimbarea iconitelor nu e chiar atat de usora precum pe Windows asa ca in clipul video de mai sus sunt prezentate 2 metode: una simpla si una grea, care va ajuta sa schimbati iconitele Mac OS X-ului vostru. Pasii sunt simpli si pot fi facuti de oricine, nu e nevoie de cunostinte avansate in lucrul cu sistemul mai ales ca in clip aveti prezentat pas cu pas tot ce trebuie facut. Poate unii dintre voi stiau deja aceasta metoda, poate altii nu o stiau, insa cred ca e util pentru toata lumea sa afle cum sa isi schimbe iconitele. In clip este folosita o aplicatie numita img2icns care transforma automat imaginile in formatul cerut de Mac OS X pentru a fi afisat ca iconita.

 • Tigris Regalis

  Aoleu, ce metode complicate ai găsit!

  Iată cum faci mai simplu:

  1. Copiezi orice poză, de ex. din aplicația Preview, care pornește by default când deschizi o poză (selectezi poza sau partea din poză și dai Cmd+C sau Edit -> Copy din meniul de sus).

  2. Te duci în Finder la aplicația la care vrei să schimbi iconița, o selectezi și dai Cmd+I (sau dai Ctrl+clic pe mouse, sau Ctrl+tap pe trackpad, sau tap cu 2 degete pe trackpad, după care selectezi Get Info din meniul de opțiuni).

  3. În meniul de Info al aplicației selectezi iconița aplicației stânga sus prin clic sau tap pe ea, după care dai Cmd+V (sau Edit -> Paste din meniul de sus). Gata! Poți închide meniul de Info, iconița este schimbată.

  Rezum: copiezi poza și îi dai paste peste iconița precedentă afișată în meniul Info al aplicației. Simplu!

  Poți copia și iconița unei aplicații, tot din meniul ei Info, și să îi dai paste în meniul Info al altei aplicații și gata, ai schimbat iconița.

  Și asta merge nu numai pentru aplicații, ci pentru orice fișier din Mac OS X, pe care îl poți customiza astfel.

  La Windows NU poți schimba iconița aplicației (sau a altui fișier), ci trebuie să faci un shortcut al aplicației (sau al fișierului) la care poți schimba iconița, ceea ce nu este același lucru.

 • Tigris Regalis

  Iconițe gratis poți găsi, de ex., la http://weloveicons.com/category/mac/ sau la http://pixelgirlpresents.com/icons/48/ – descarci iconițele și copiezi iconița dorită din meniul ei Info, după care îi dai paste în meniul Info al fișierului dorit, peste iconița precedentă.

 • Tigris Regalis

  Iar fișiere ICNS poți face din Preview, care vine gratis în Mac OS X și deschide pozele (inclusiv fișierele ICNS) by default: deschizi poza dorită (după care eventual o editezi) și îi dai Cmd+Shift+S (sau File -> Save As… din meniul de sus) și selectezi din fereastra ce se deschide, de la Format, a doua opțiune de sus – ICNS. Dai Save și gata, ai fișierul de iconițe! În acest fișier poți adăuga, cu drag&drop, chiar și mai multe iconițe. Sau transformi un GIF cu mai multe iconițe într-un ICNS cu mai multe iconițe, tot prin Save As -> Format: ICNS.

 • +1 Tigris Regalis !

 • Tigris Regalis

  @Eu: … iar pe Snow Leopard ai iconițe de până la 512px – yummy!

 • oretla

  -1 zaone
  +1 Tigris Regalis