Video: Nokia N9 teaser, compania nu invata din greseli

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t-KfxrI1NXg[/youtube]

Ieri a aparut pe internet un teaser pentru posibilul viitor smartphone high-end al celor de la Nokia, terminalul N9. Dupa cum puteti vedea vorbim despre un telefon cu design specific Nokia dar si cu o tastatura slide-out, foarte nepopulara printre posesorii de smartphone-uri. Terminalul va avea o camera de 12 megapixeli, va rula sistemul de operare MeeGo care are un expose foarte interesant si cam atat pentru ca alte detalii de natura tehnica nu se cunosc. Nu pot decat sa fiu dezamagit de alegerea celor de la Nokia care vor lansa un nou smartphone care nu va “rupe gura targului”, nu va iesi in evidenta, va fi gros si greoi din cauza tastaturii slide-out incorporate.

Sper ca terminalele Windows Phone 7 pe care Nokia le va produce sa fie gandite altfel pentru ca in ultimii ani Nokia a pierdut foarte mult teren in fata competitorilor.

21 COMENTARII

  1. Chiar imi pare rau ca o duce din ce in ce mai rau compania Nokia, si ca nu cauta sa invete de la competitori…Plus ca majoritatea smarthphone’urile care le’a scos in ultimul timp pe piata au avut neinumarate probleme…

  2. Pai pana la urma nici ei nu stiu ce vor.uite o stire care spune ca renunta la meego si microsoft preia nokia.daca iese N 9 probabil in cutie vor pune si o pompitza cu ulei sa unga posesorii balamalele telefonului.

  3. MeeGo? Un alt “dead end” care va fi curând uitat de toată lumea după ce apar telefoanele Nokia cu WP7 din toamnă, cine își va bate capul cu N9 în aceste condiții? În rest, telefoanele cărămidă de la Nokia parcă rămân în continuare dedicate pensionarilor, după câte se pare …

  4. ma mir ca unii de pe-aici nu au remarcat ca nokia, spre deosebire de “asiatici”, se “straduieste” sa nu copieze pe nimeni, deci: nota bene…
    daca ar copia, intrand in trendul firesc al evolutiei smartphone-lor, ar sari unii (se stiu ei) in sus ca, vezi dom’ne “imitatori”, etc…
    au avut si ei perioada de glorie cand nokia-fan-boys erau destui, dar nu asa de vehementi ca cei cu marul.

  5. Sincer eu unul prefer tastatura fizica.Si te rog sa tii cont ca terminalele Nokia smartphone sunt
    fabricate la ei in tara.Deci inca un punct forte.Ca hardware eu ii consider cei mai buni.Problema lor a fost ca au tinut prea mult de Symbian.De iphone ce sa zic,sincer nu e pt mine.E doar un gadget.Dpdv business e de tot kkt-ul.
    Concluzie: cand Nokia va scoate terminale cu windows,sincer, cred ca vor fi cam peste orice iphone.Bineinteles asta e parerea mea.

  6. Normal, partea proasta e ca Windows Phone 7 nu se vinde bine deloc pentru ca pe partea de business e praf. Partea proasta e ca acum corporatiile cumpra iDevice-uri ca-s bune pe partea business.

  7. @Bulgar Viktor: Sistemul de widget-uri a fost introdus cu Dashboard începând cu Mac OS X Tiger, în primăvara anului 2005, după care a fost copiată în Windows și apoi în Android.

  8. Smartphone-urile nokia cu wm7 vor fi peste iphoane cand ii vor egala la applicatii. Pana atunci este doar un lamborghini care incearca sa ii dea a doua pe un drum forestier

  9. @Tigris Regalis,

    Sunt de acord, insa m-am referit la smartphoane. GUI-ul din Mac OSX nici nu ai cum sa-l compari cu Windows, e mult peste! Insa GUI-ul iOS-ului ramane cam in urma. Totusi, nu ma deranjeaza asta, oricum imi place mult mai mult simplitatea din iOS… probabil de asta pana acum Apple nu s-a prea deranjat sa o schimbe!

    Insa daca e sa comparam perfectionarile efectuate constant, iOS-ul nu s-a schimbat esential niciodata inca…

  10. @Beduin: Când Nokia va scoate telefoane cu Windows, vor “beneficia” de cel mai primitiv dintre sistemele de operare pentru smartphone-uri, căruia îi lipsesc până și funcții de mult implementate chiar și pe Symbian. Cât de partea de business, ai văzut suportul de MS Office pe WP7? Orice app de Office pentru iOS e mai bună decât caricaturile de aplicații de pe WP7!

  11. Aici deja exagerezi. Don’t get me wrong, iDevice-urile si iOS-ul au problemele lor insa telefoanele astea de la Nokia si Android-ul au si mai multe probleme. Vad ca sustii Nokia si ai sustinut si terminalele Android insa eu unul nu o fac pentru ca nu cred in ele acum.

  12. @Tim: Ce aplicații, WP7 n-are nici măcar multitasking sau copy&paste (ș.a.a.) – nu este Lamborghini, ci poate o Dacia 1300 pe care s-a aplicat sigla Renault! 😀