Prima Pagina Apple Video: Primele ecrane 720p de 4 inch cu 367 ppi de la...

Video: Primele ecrane 720p de 4 inch cu 367 ppi de la Toshiba

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2HW8d_26FyI[/youtube]

V-am spus acum cateva zile ca Toshiba pregateste lansarea primelor ecrane de 4 inch cu rezolutie 720p si 367 pixeli per inch. Astazi la SID 2011 compania a prezentat aceste noi ecrane care sunt capabile sa afiseze filme in format 720p la rezolutie nativa insa marele avantaj sta si in numarul de pixeli per inch mai mare decat la Retina Display. Desi vorbim despre o premiera in ceea ce priveste ecrane HD pentru terminale mobile cu un numar mare de pixeli per inch, problema sta la unghiul de vedere care nu e chiar atat de bun precum la unele terminale Android, cel putin dupa parerea celor de la Engadget.

Cred ca un iPhone cu un asemenea ecran ar reprezenta o mare lovitura de marketing pentru Apple care ar putea spune ca a implementat primul ecran HD pentru terminale mobile care are un numar de pixeli per inch mai mare decat poate vedea ochiul uman. Aceste ecrane vor intra in fabricatie in a doua jumatate a anului acesta deci probabil vor fi disponibile in smartphone-uri anul viitor.

 • Dragos

  E clar ca apple anul acesta va lansa un iphone 4 cu hardeware ipad si displayu la fel si dabea la anu om vedea un iphone cu ecran de 4″

 • Flops

  Nu stiu cum va scala toate aplicatiile la noua rezolutie

 • barcaboy

  Mda e clar cum a zis si dragos anu acesta apare iphone 4s sau iphone 5 dar fara ecran de 4inchi doar cu procesoru a5 ram si camera mai mare io zic ca atata o sa skimbe la iphone 4 si sar putea spatele sa fie din metal in rest nu ii vad pe apple sa aduca in fiecare an asa multe inovatii anu trecut cu iphone 4 prea multe inovati deci anu asta nu prea cred ca apar multe inovatii duar un upgrade necesar ca 3g cu 3gs

 • razvanrazy

  Nu vom vedea asa ceva in iPhone. Nu vor accepta cei de la Apple ca unghiul de vizualizare sa fie atat de mic, in conditiile in care la i4 se vede perfect si din lateral.

 • Tigris Regalis

  Nu va face Apple rabat la unchiul de vizualizare! Iar actualul ecran Retina oricum are mai mulți ppi decât poate percepe ochiul uman, deci utilizatorul nu va vedea nicio diferență privind ecranul Toshiba. În fine, niciun ecran nu va fi implementat de Apple decât dacă va fi disponibil în volum mare, deci oricum nu vom vedea așa un ecran prea curând pe iDevices.

 • Nu cred ca Apple va implementa prea curand un ecran 16:9, poate doar o rezolutie mai mare, insa tot va ramane 3:2, de genu’ 1200 x 800 px. Si asta doar in cazul in care va creste diagonala ecranului, altfel, nu vad rostul unei rezolutii mai mari.