Toshiba anunta primele ecrane 720p pentru smartphone-uri

Astazi Toshiba a facut un anunt foarte interesant ce are legatura cu ecranele pentru viitoarele terminale mobile. Compania a anuntat ca in viitorul apropiat va incepe productia unor ecrane cu dimensiuni intre 3.3 – 4 inch cu rezolutii de pana la 1280 x 720, adica 720p. Aceste ecrane vor avea in jur de 367 pixeli per inch(mai mult decat Retina Display), contrast de pana la 1,500:1 si unghi de vedere de H/V 176º/176º. Noile ecrane ale celor de la Toshiba s-ar potrivi perfect intr-un viitor terminal iPhone cu un ecran de 4 inch mai ales ca vorbim despre rezolutie inalta si numar de pixeli per inch mai mare decat la Retina Display.

Displays for Mobile Phones and Portable Electronics: The mobile section of the booth will feature high-resolution LTPS displays, up to 367ppi (pixels per inch) resolution density, in sizes ranging from 3.3-inch to 4.0-inch with resolution formats ranging from Wide VGA (480 x 864) to HD (720 x 1280). In addition, these displays will demonstrate advanced technologies such as high-contrast (up to 1,500:1), high-color (up to 92% NTSC), and wide viewing angle (up to H/V 176º/176º). The displays are just a few representative examples of TMD’s broad line of thin and light displays for mobile smartphones and other portable electronic devices.

Apple lucreaza cu Toshiba la construirea unei noi fabrici care va produce ecrane pentru terminale mobile deci un parteneriat in ceea ce priveste implementarea acestor ecrane in iDevice-uri este foarte posibila. Eu unul as dori sa vad un ecran de 4 inch pe un iPhone pentru ca sincer sa fiu deja batranul 3.5 inch pare destul de mic in comparatie cu ce ofera smartphone-urile concurentei. Un ecran de 4 sau cel putin 3.7 inch trebuie implementat in iPhone in viitorul apropiat.

10 COMENTARII

  1. eu unul cel putin nu simt nevoie de ecran mai mare. adica totusi vorbim de telefon nu de carte. de asta mi-am luat si ipad. pe ipad e altceva netul mobil, filmele, jocurile.

  2. a !! ,e bun asta ….dar de 4 inch un super amoled plus cu rezolutie gen retina ?? ,a .!! ,mai bine 3,5 ,ce sa fac cu el ,nu are rost ,mai bine asa ,e prea mare ,nu vad rostu ,perfect asa ,……..hai lasati scoala ….uitati-va la galaxy s 2 sa va treaca de retina 3,5 ,,,

  3. Eu sunt de parere ca 3,5 inch e mai mult decat suficient. E indeajuns de mare incat sa il tii in buzunar si sa mai poti indoi si genunchii! 🙂 La 4 inch cred ca ar deveni prea mare…am vazut in magazine concurenta cu astfel de ecrane si mi se par prea mari. Adica la baza tot un telefon ar trebui sa ramana si sa il poti lua in conditii normale dupa tine, nu neaparat in borseta sau alt accesoriu, doar ca sa incapa. Plus ca finetea iPhoneului in asta cred ca sta…design deosebit, dar si dimensiuni optime.
    Numai bine!