Apple incepe sa investigheze problemele cauzate de malware-ul MacDefender

Acum cateva saptamani v-am spus despre Mac Defender, un nou tip de malware care a lovit posesorii de Mac-uri. Vorbim despre malware care trebuie este construit pentru a arata ca un antivirus descarcat si executat de utilizator in Mac OS X altfel este inofensiv insa chiar si in aceste conditii exista multi posesori de Mac-uri care au probleme serioase cu el. De cateva zile angajatii de la Apple Care sunt asaltati de telefoane de la clienti care au fost infectati cu acest virus si nu stiu cum sa il scoata din Mac. Politica celor de la Apple este de a nu ajuta clientii cu acest gen de probleme insa in unele call centere Apple Care anumiti angajati au oferit support cu acordul sefilor lor. Problema a devenit atat de mare incat un jurnalist a inceput sa o investigheze si a reusit sa discute cu cativa operatori ai call centerelor Apple Care care au spus ca numarul apelurilor legate de acasta problema a crescut intr-un ritm alarmant.

There’s usually about 600 or so of us spread around 14 centers for CPU support. Before this started happening, we had 7-12 minutes between calls generally. Now we’re lucky to have any time between calls.

We started getting a trickle of calls a couple weeks ago. However, this last week over 50% of our calls have been about it. In two days last week I personally took 60 calls that referred to Mac Defender.

Mai mult decat atat, pe forumurile de discutii ale Apple exista foarte multe topicuri in care utilizatori de Mac incearca sa rezolve problema insa fara prea mult succes. In cadrul Apple Mac Defender a intrat sub supravegherea inginerilor care se ocupa de securitatea Mac OS X si probabil vor scoate in curand o metoda de a rezolva problema. Mai jos aveti un clip video care va spune cum sa stergi acest malware din Mac-ul tau daca ai fost infectat deja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=INA1UbYq6x8[/youtube]