Apple in topul producatorilor de PC-uri din Europa de Vest

Desi piata PC-urilor din Europa de Vest a scazut in ultimul an, Apple a inregistrat o crestere constanta care i-a asigurat locul 5 in topul vanzatorilor de PC-uri. Apple a fost singura companie care a inregistrat o crestere a vanzarilor, restul companiilor avand doar scaderi fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe piata Europei de Vest Apple a vandut doar 966.000 de PC-uri fata de cele 3.5 milioane vandute de HP, de exemplu. La Apple cel mai bine s-au vandut PC-urile mobile insa aici nu includem tableta iPad ci doar laptop-urile MacBook care anul acesta au inregistrat o crestere substantiala in vanzari pe intreg globul.

Apple made its debut among the top five vendors in Western Europe displacing Toshiba in the first quarter of 2011. Apple was the only one among the top five vendors to increase shipments, with volumes for mobile PCs growing 32 percent in the first quarter of 2011.

Daca am fi luat si tablete in calcul atunci cred ca Apple ar fi intrecut destul de usor restul producatorilor de PC-uri insa rezultatele nu ar fi avut prea multa relevanta. In Marea Britanie Apple a reusit sa depaseasca si Samsung in ceea ce priveste vanzarile de PC-uri si probabil in anii urmatori Apple va castiga si mai mult teren in fata clasicilor producatori de PC-uri.