Prima Pagina aplicatii Cati bani se castiga din dezvoltarea solutiilor de jailbreak

Cati bani se castiga din dezvoltarea solutiilor de jailbreak

14

Dis de dimineata i0n1c a inceput sa insire pe Twitter cateva informatii despre niste zvonuri care indicau faptul ca geohot si Dev Team ar fi castigat 1 milion de dolari din donatiile facute in urma dezvoltarii solutiilor de jailbreak. Desigur ca a afirmat mai apoi ca zvonurile erau total neadevarate pentru ca utilizatorii nu fac donatii celor care dezvolta solutii de jailbreak sau unlock. Interesant este afirmatia sa conform careia geohot ar lucra pentru Google insa cred ca aici e loc de speculatii avand in vedere ca geohot s-a lasat dintr-odata de dezvoltat solutii de jailbreak si a disparut complet.

Sa revenim, el a facut cateva calcule in legatura cu donatiile care se ofera pentru dezvoltarea solutiilor de jailbreak si a ajuns la concluzia ca o solutie de jailbreak descarcata de 2 milioane de ori aduce unul dezvoltator in jur de 50.000€ daca 0.5% din cei care o descarca doneaza cate 5 euro, in medie. Adevarul este ca nimeni nu stie cat anume se doneaza pentru solutii de jailbreak deci tot ce spun ei ar putea fi adevarat insa 50.000 euro pentru o luna/doua de munca mi se pare o suma ENORMA. Totusi acestia nu sunt singurii bani care vin dezvoltatorilor deoarece se zvoneste ca saurik ar plati destul de bine pentru continuarea dezvoltarii solutiilor de jailbreak altfel Cydia ar ramane fara utilizatori.

Nimeni nu stie ce sume se castiga din dezvoltarea solutiilor de jailbreak dar ceva se castiga si e normal sa fie asa pentru ca oamenii respectivi depun o munca pentru care trebuie rasplatiti altfel nu vor mai continua sa dezvolte nimic. Eu unul nu crd ca s-a imbogatit cineva din dezvoltat solutii de jailbreak pentru iDevices insa sumele nu sunt deloc de neglijat. Partea proasta este ca desi se castiga bine totusi utilizatorii sunt de multe ori “lasati cu ochii in soare” si cel mai recent exemplu este iOS 4.2.1.

In concluzie, nimeni nu face avere din dezvoltarea solutiilor de jailbreak, banii se fac probabil din vanzarea aplicatiilor si tweak-urilor prin Cydia.