Cum sa faci 4GB de trafic intr-o noapte de pe iPhone

Povestea aceasta vine direct de pe forum unde un utilizator s-a trezit peste noapte ca a facut 4GB de trafic de pe iPhone. A fost sunat de un reprezentant al operatorului de telefonie mobila cu care are contract si dupa o serie de intrebari i s-a spus ce a facut terminalul sau peste noapte. Acum din toata povestea de mai jos vreau sa intelegeti importanta folosirii unei aplicatii care monitorizeaza traficul deoarece cu ajutorul ei va veti putea proteja impotriva unor probleme de genul acesta.

Buna ziua la toata lumea, vreau sa va povestesc exact ce am patit eu si sa va intreb daca ati mai auzit astfel de cazuri.
Sunt posesorul unui iphone 4 cumparat de la orange fara jailbreak. Pe data de 19 imi vin minutele (pt date am optiune Smartphone de la orange de 500 mb).
Azi dimineata (20.05.2011) in jur de ora 9 primesc un telefon de la un reprezentat orange care m-a intrebat daca sunt plecat din tara sau daca mi am pierdut telefonul…. Nu sunt nici plecat si nici nu mi am pierdut telefonul. Dansul mi-a adresat aceste intrebari intrucat, azi noapte in jur de ora 1 telefonul meu a inceput sa descarce date ajungand pana dimineata la 4gb. In conditiile in care eu nu folosesc mai mult de 300 mb pe luna (in facturile pe ultimele 6 luni nu am consumat niciodata mai mult de 300 mb). Initial am sunat la 408 crezand ca e o problema de la orange, mai auzisem de asa ceva….insa pe telefonul meu la statistici apare acest trafic de 4 GB. Mentionez ca nu am activat functia de modem, nu a mers radioul, nu am facut update uri, NU AM facut nimic….dormeam la acea ora.
A mai auzit cineva de o astfel de problema?!??! Eu am facut sesizare la orange si astept sa fiu contactat ….mi-am faut niste calcule si ar trebui sa achit vreo 30 de milioane daca cei de la orange nu gasesc problema…. Nu prea stiu ce e de facut.

Vorbim despre un terminal iPhone fara jailbreak si posesorul sau sustine ca nu stie de unde s-a facut acel trafic. iPhone-ul se mai conecteaza singur la internet si mai face trafic aiurea insa 4GB peste noapte este enorm de mult daca terminalul nu e jailbroken insa nu e imposibil. Aplicatii precum DataMan va ajuta sa fiti mereu la curent cu traficul consumat de terminalul vostru. Puteti seta notificari care sunt afisate atunci cand consumati un anumit numar de MB asa ca veti sti tot timpul cum sa va protejati.

Operatorii de telefonie mobila nu prea acorda ajutor in acest gen de cazuri mai ales daca traficul a fost facut de pe abonamentul vostru. Totusi operatorul poate verifica traficul si in anumite conditii poate anula factura daca se dovedeste ca traficul nu a fost facut pentru streaming online, descarcari, torrente, etc.