MobileOne – scanner de amprente biometric pentru iPod Touch

Tehnologia evolueaza intr-un ritm sustinut si iDevice-urile nu pot fi lasate in urma. In imaginea de mai sus avem un accesoriu biometric numit MobileOne care permite scanarea de amprente folosind un iPod Touch si o aplicatie speciala. Accesoriul are o baza siliconata si un scanner care este capabil sa reproduca amprentele umane pe ecranul terminalului. Dispozitivul corespunde standardelor guvernamentale americane si ar putea fi folosit chiar de catre politie sau alte agentii guvernamentale pentru amprentarea rapida si introducerea in sistem a datelor infractorilor. Accesoriul poate reproduce amprentele scanate la o rezolutie de 508 dpi si poate funtiona aproximativ 9 ore fara oprire.

Tehnologia dezvoltata de compania Fulcrum costa nu mai putin de 600$ insa pentru politie cred ca ar fi extrem de utila deoarece ar scoate din uz vechile tehnici si ar permite o mult mai simpla introducere in sistem a amprentelor. MobilOne functioneaza numai daca este conectat la iPod Touch si ar putea avea chiar aplicabilitate medicala in centrele unde este nevoie de asa ceva.

3 COMENTARII

  1. Foarte tari baietii cu ideea lor. Adaptand scanner-ul la iPod Touch au scazut foarte mult costurile pentru ca numai e nevoie de un display, camera, wi-fi sau alta metoda de a transfera amprentele/pozele, e totul deja facut. In plus, gaborii se pot juca si pot asculta muzica imediat dupa ce au luat amprentele =)).

  2. E super tare aplicatia. Fac astia economii la tush si hartii pt. “autografe”. La cume politia noastra astia de la guvern se gandesc cum sa scoata din uz 10.000 persoane
    🙂