CallerID Faker folosit pentru a teroriza angajatii unei companii americane

Pentru cei dintre voi care nu stiu, CallerID Faker este o aplicatie din Cydia care ne permite sa sunam cu numar fals, sa ne modificam vocea si sa inregistram convorbirile. Aplicatia aceasta poate fi destul de buna pentru a face cateva glumite pe seara prietenilor insa din pacate exista si persoane care inteleg sa foloseasca in alte moduri functiile puse la dispozitie de dezvoltator. Un barbat din Florida si-a terorizat fostii colegi de serviciu folosind aplicatia aceasta si un terminal iPhone. El a sunat la sediul fostului angajator si a amenintat ca va arunca in aer cladirea si ca va impusca toti agentii companiei aflati la lucru pe teren daca nu primeste o anumita suma de bani.

During the calls, he threatened to blow up the business unless they paid him $1,000, according to police. He threatened to shoot employees who were out in the field unless he was paid and said he would ruin the business with inside information he obtained during his two days of employment.

Desigur ca toata aceasta poveste a durat nu mai putin de 2 zile pana cand politia si-a dat seama ce face barbatul si l-a arestat. Problema e ca aplicatiile de acest gen nu sunt folosite asa cum ar trebui si pentru cei mai inceti la minte joaca se poate transforma intr-o infractiune serioasa. Nu va imaginati ca nu puteti fi descoperiti daca va ascundeti numarul de telefon, povestea de mai sus e cea mai buna dovada in sustinerea ideii ca acest gen de aplicatii trebuie folosite cu masura.