CallerID Faker folosit pentru a teroriza angajatii unei companii americane

Pentru cei dintre voi care nu stiu, CallerID Faker este o aplicatie din Cydia care ne permite sa sunam cu numar fals, sa ne modificam vocea si sa inregistram convorbirile. Aplicatia aceasta poate fi destul de buna pentru a face cateva glumite pe seara prietenilor insa din pacate exista si persoane care inteleg sa foloseasca in alte moduri functiile puse la dispozitie de dezvoltator. Un barbat din Florida si-a terorizat fostii colegi de serviciu folosind aplicatia aceasta si un terminal iPhone. El a sunat la sediul fostului angajator si a amenintat ca va arunca in aer cladirea si ca va impusca toti agentii companiei aflati la lucru pe teren daca nu primeste o anumita suma de bani.

During the calls, he threatened to blow up the business unless they paid him $1,000, according to police. He threatened to shoot employees who were out in the field unless he was paid and said he would ruin the business with inside information he obtained during his two days of employment.

Desigur ca toata aceasta poveste a durat nu mai putin de 2 zile pana cand politia si-a dat seama ce face barbatul si l-a arestat. Problema e ca aplicatiile de acest gen nu sunt folosite asa cum ar trebui si pentru cei mai inceti la minte joaca se poate transforma intr-o infractiune serioasa. Nu va imaginati ca nu puteti fi descoperiti daca va ascundeti numarul de telefon, povestea de mai sus e cea mai buna dovada in sustinerea ideii ca acest gen de aplicatii trebuie folosite cu masura.

15 COMENTARII

  1. Functioneaza in Romania, dar nu gratis :P. Trebuie cumparate unitati de 10, 25, 50$ sau 30$ pentru o luna. Dar din cate vad, pe pagina oficiala sunt numai injuraturi, ca e scam, ca nu stiu ce. Multi au probleme cu aplicatia si nu sunt bagati in seama, formularul de contact nu merge. Asa ca nu cumparati, altfel dati banii degeaba ;).

  2. Am folosit un program asemanator tot din cydia si sincer va spun ca functioneaza. Mi-a transformat vocea in femeie si iti pui tu ce numar vrei sa ii apara celui pe care il suni ( de exemplu mi-am sunat prietena care era langa mine si am pus numarul mamei ei sa apare cand o suna) toate bune si frumoase pana cand am ramas fara credit. Te taxeaza la tarif international deoarece serverul este prin cehia.

  3. In romania a mers crazy call.acum nu mai merge.am facut eu la 3 prieteni intro seara cateva glume.le aparea pe ecran ce numar vroiam.idea e sa folosesti un numar care il are in agenda sa creada ca esti altcineva.in loc de adi sa-i apara gheorghe,etc

  4. Am avut un coleg care vroia sa plece din firma unde eram la concurenta.l-am sunat cu numarul firmei unde vroia sa mearga si iam spus sa nu mai vina ca nu avem nevoie de el.nu a dormit toata noaptea si dimineata i-am spus sa mearga ca a fost farsa.am mai avut 2 complici care stiau si au mai pus si paie pe foc cu tot felul de comentarii