Ai plati un abonament lunar pentru aplicatia vreunei publicatii din Romania?

Stirea de ieri cu aplicatia GSP pentru iPad si raspunsurile din comentarii ma fac sa va intreb daca exista vreo publicatie din Romania, indiferent de genul ei, pentru care ati fi dispusi sa platiti un abonament lunar. Vorbim despre o publicatie care si-ar lansa o aplicatie pentru iPad sau iPhone si care v-ar cere sa platiti un abonament lunar pentru a ii citi stirile. Presupunem ca publicatia ar include in aplicatia pentru iOS anumite stiri care nu vor ajunge si pe site-ul principal deci nu veti avea cum sa le cititi. Site-ul principal va ramane exact la fel, va afisa aceleasi informatii, mai putin cele din aplicatie. Ati fi dispusi sa platiti un abonament pentru publicatia respectiva? Daca da, care ar fi aceasta?

Va spun sincer ca eu in momentul de fata nu as plati nimic niciunei publicatii romanesti pentru simplul fapt ca pot trai si fara stirile respective si ele sunt oricum disponibile pe site-ul lor. Nici in situatia de mai sus nu as plati decat daca ar fi vorba despre o publicatie foarte interesanta care mi-ar atrage interesul insa in Romania nu exista asa ceva deocamdata, cel putin pentru mine. In momentul de fata publicatiile Adevarul si Gandul au aplicatii in AppStore insa doar cea a ziarului Adevarul costa 0.79€.

32 COMENTARII

  1. nici eu nu as platit pentru asa cv. nu pt news. oricum in ro, totul e despre bianca a lu bote si fam. columbei, iar la sport ficare ziar: gsp sau pro is cu echipa lor. restu numai aberatii

  2. Categoric NU. Mai ales pt cretinii aia becalizati de la gsp.Ce stiri?Ce a mai zis Becali? Cine se mai injura,ce stramba mai are “Dodel”?
    Mai ales acum ca sa terminat campionatul,numai aberatii vor scrie.Pt porcariile astea sa le mai dau si bani.NICIODATA.

  3. :)) , eu as fi deacord sa fim platiti ptr. a le citi ziarele, asa ceva e absurd, nu ai cum sa platesti chirie unui chirias, daca se-ntelege.

  4. Nu cred ca as plati pentru un abonament la un ziar din Ro. Mai degraba as da banii pe carti romanesti sau traduse in romana in ibooks store.

  5. Pai astia-s idioti! cum sa iei de la oameni bani cand mai ai si reclame cacalau in pagina aia electronica? Ori scoti reclamele si lasi doar stirile ( si nu orice stiri de doi lei) platim cu mare placere, daca nu baga reaq FREE…

  6. as plati doar pentru o revista adevarata sau un magazin de unde sa ai si ce invata.In cazul meu ar fi o revista bune de fotografie, tutotiale Photoshop sau alte chestii de gen.
    Pentru stiri si aberatiile din presa romaneasca nu le vreau nici gratis, mi se par penibile.

  7. presa manipu*eaza si este la randul ei manipu*ata ..sa ma dau si bani sa citesc minciunile lor …. cand de fapt eu nu citesc nici macar pe net …in niciun caz…

  8. Sunt de acord cu Costin, as plati pentru o revista care ma invata ceva, despre pc-uri, gadget-uri, etc. Dar si articolele sa fie bune, cu review-uri de calitate, etc. As da 1-2E lunar sau as plati anual daca se ofera discount.

    Nu citesc si nu voi citi ziarele/revistele in care sunt publicate scandaluri si prostii inventate de romani, asadar se exclud toate din start :).

  9. Cred ca momentan daca revista stiinta si tehnica ar avea o versiune de ipad f bine facuta gen magazinul project sau wired as plati pe ea valoarea revistei print (8 lei parca). Doar pt stiinta si tehnica si doar pt ai incuraja sa scrie articole bune ca pana acum nu traduceri de pe engadget sau gizmodo.

  10. As plati pt publicatii de specialitate (depinde de interesele fiecaruia),in cazul meu medicale,dar sa fie serioase si fara publicitate.Poate ca as plati si pt cateva reviste de genul Top Gear,Connect,etc,dar la fel,fara publicitate.In rest,presa din Romania….sa fim seriosi.

  11. @Dan B.
    Scuza-ma ca te intreb, dar am vazut in foarte multe din comentariile tale cuvantul “reaq”… Ce inseamna? “Dracu” nu se potriveste? Sau trebuie sa fie musai vreun caracter semi-romanesc (q, y, k) in cuvant ca sa fie mai “cool and hip”? Sau esti vreun credincios fanatic si nu vrei sa-i scrii numele corect scarbavnicului? Care e rationamentu’? Suna groaznic, arata hidos, deci de ce? E mai cu impresie artistica “dreacu”, mai exact “reaq”? Mie, unu’, mi se pare ca miroase a transpiratie, seminte prajite, calcaie crapate si papuci maronii cu crocodilu’ pe talpa.

  12. Sunt destule știri și informații ce pot fi accesate gratis pe internet, apoi sunt ziare care se distribuie gratuit, mi se pare că nu mai e piață pentru abonamente la ziare, ca pe vremuri. Eu nu aș da bani pe abonamente, nici măcar pentru ediția electronică a ziarelor, fie românești sau străine.

  13. Sunt totuşi unele domenii de interes unde ştirile free nu prea sunt. Iar dacă îţi mai şi frige buza după anumite chestii, plăteşti!

  14. NU CATEGORIC !
    Si bani pe luna, auzi acolo !!! Mai bine imi iau aplicatii din AppStore decat sa aflu cu 2 stiri in plus fata de batranii din parc cu Libertatea in mana sa mai vada un sfarc de femeie.
    Stirile mele care conteaza sunt aici, pe idevice.ro, restul e pt. categoria mai sus mentionata PUNCT !

  15. “cea a ziarului Adevarul costa 0.79€” se gaseste in installous si merge f bine…
    mai curand as cumpara publicatii in format pdf, pe care sa le pot citi pe ipad in liniste, dar nu pe baza de abonament.