American batut fara vina din cauza serviciului Find My iPhone

Find My iPhone este un serviciu conceput de Apple care permite posesorilor de iDevice-uri sa isi gaseasca terminalul pierdut folosind functia GPS a acestuia. Un arbitru de baseball s-a trezit intr-o zi fara terminalul sau iPhone si a decis sa foloseasca serviciul Find My iPhone pentru a isi recupera telefonul pierdut. A folosit iPhone-ul fiului sau pentru a gasi locatia iPhone-ului presupus furat din masina proprietate personala si pe baza informatiilor oferite de Find My iPhone a batut un tanar nevinovat. Arbitrul nostru a mers la locatia indicata de Find My iPhone unde a vazut un tanar vorbind la un iPhone si crezand ca acel terminal era defapt dispozitvul presupus a fi furat, l-a luat la bataie.

Police said that Johnson tried to walk away, but Ippolito grabbed his shirt, pulled the younger man to the ground and punched his head and body. Johnson’s chin was cut.
Ippolito later learned that he had inadvertently left his cell phone in the snack shack at the baseball field, where he had been umpiring a youth baseball game, police said, and it was still there. Patrolman Vince Albani investigated.

Partea interesanta este ca iPhone-ul se afla defapt intr-o cu totul alta parte, intr-o locatie unde arbitrul mancase dupa arbitrarea unui meci si isi uitase dispozitivul. Totul s-a terminat cu o plangere la politie si probabil o amenda destul de usturatoare insa cu un iPhone regasit. Acum e curios de ce Find My iPhone a afisat o cu  totul alta adresa pentru terminal pierdut avand in vedere ca distanta intre locul unde se afla dispozitivul si cea unde a avut loc altercatia e destul de mare. Pana acum serviciul a fost folosit cu succes de catre victime care si-au recuperat dispozitivele furate insa iata ca exista si cazuri cand lucrurile iau o intorsatura neobisnuita.