Prima Pagina GPS American batut fara vina din cauza serviciului Find My iPhone

American batut fara vina din cauza serviciului Find My iPhone

Find My iPhone este un serviciu conceput de Apple care permite posesorilor de iDevice-uri sa isi gaseasca terminalul pierdut folosind functia GPS a acestuia. Un arbitru de baseball s-a trezit intr-o zi fara terminalul sau iPhone si a decis sa foloseasca serviciul Find My iPhone pentru a isi recupera telefonul pierdut. A folosit iPhone-ul fiului sau pentru a gasi locatia iPhone-ului presupus furat din masina proprietate personala si pe baza informatiilor oferite de Find My iPhone a batut un tanar nevinovat. Arbitrul nostru a mers la locatia indicata de Find My iPhone unde a vazut un tanar vorbind la un iPhone si crezand ca acel terminal era defapt dispozitvul presupus a fi furat, l-a luat la bataie.

Police said that Johnson tried to walk away, but Ippolito grabbed his shirt, pulled the younger man to the ground and punched his head and body. Johnson’s chin was cut.
Ippolito later learned that he had inadvertently left his cell phone in the snack shack at the baseball field, where he had been umpiring a youth baseball game, police said, and it was still there. Patrolman Vince Albani investigated.

Partea interesanta este ca iPhone-ul se afla defapt intr-o cu totul alta parte, intr-o locatie unde arbitrul mancase dupa arbitrarea unui meci si isi uitase dispozitivul. Totul s-a terminat cu o plangere la politie si probabil o amenda destul de usturatoare insa cu un iPhone regasit. Acum e curios de ce Find My iPhone a afisat o cu  totul alta adresa pentru terminal pierdut avand in vedere ca distanta intre locul unde se afla dispozitivul si cea unde a avut loc altercatia e destul de mare. Pana acum serviciul a fost folosit cu succes de catre victime care si-au recuperat dispozitivele furate insa iata ca exista si cazuri cand lucrurile iau o intorsatura neobisnuita.

 • Tim

  Cand ai ajuns in locatie dai mesaj sa sune ca sa stii exact pe cine bati :))

 • nebuni sunt peste tot.

 • ce mesaj ma? hotu pastreaza cartela nu…. :))) ce trolling de proasta calitate.

 • Eu

  @Zaone: permite-mi o intrebare:Ai idee de ce nu functioneaza aplicatia Find My Iphone ,pe IOS 4.3.3 Iphone 4?Imi spune ceva de gemul ca nu este compatibila!Ai idee?Tnx.

 • Iulian

  Cred ca e facatura
  Motiv de a da pe apple in judecata

 • andreyb

  poti trimite mesaje catre iphone-ul pierdut prin serviciul mobileme adica findmyiphone. nu e neaparat sa aiba cartela ta ..

 • @Mihai Chirita aplicatia “find my iphone” are optiune sa apara pe ecran diferite mesaje , sa blocheze telefonul , sa inceapa sa sune , nu numai sa gaseasca telefonul.

 • Mihai, cred ca tu faci “trolling” ca nu prea stii.
  Find my iPhone poate trimite mesaj pe telefon si daca nu ai cartela in el.

 • Eu

  Zaone: ai un raspuns si ptr intrebarea mea,plss?

 • Gigi Marga

  @chirita
  Acum ne-am prins ce inseamna un trolling de .. buna calitate (sic!)

 • onu

  @Sergiu Nica: :)))))) si de unde are internet daca nu are cartela in el? (in afara de Wi-Fi)

 • Ionut

  …vine WWDC 2011 si se incearca ponegrirea Apple
  vrem sursa oficiala a stirii

 • razvany20

  @onu
  :))) tu esti mai bata ca ala…prin satelit (gps) se transmite msj respectiv, folosind findmyiphone.

 • razvany20

  pardon, msj se *receptioneaza prin satelit (gps)

 • symbianfreak

  GPS-ul de telefon este receptor, nu emitator. Cu alte cuvinte primeste informatii, nu trimite informatii. Ceea ce vreau sa spun e ca, daca din locul pe unde a trecut ultima oara nu s-au mai primit informatii pe device, atunci locatia afisata in FindMyIphone este ultima locatie unde s-au primit informatii ceea ce inseamna ca si daca l-ar fi luat cineva de acolo si nu-i folosea GPS-ul, ceea ce i-ar fi afisat lui , ar fi fost tot ultima locatie. Ceea ce inseamna ca a trecut odata pe acolo (locatia unde se afla tanarul in cauza), dupa care si-a inchis GPS-ul (sau a pierdut semnalul GPS).

  Cu alte cuvinte, a trecut odata pe la locatia cu tanarul ala, si-a inchis GPS-ul si a ajuns la a doua locatie unde si-a uitat efectiv mobilul (ca prostul, as putea adauga).