Prima Pagina aplicatii Iata din ce jocuri s-ar fi inspirat Gameloft in dezvoltarea aplicatiilor din...

Iata din ce jocuri s-ar fi inspirat Gameloft in dezvoltarea aplicatiilor din AppStore

Subiectul plagiatului e popular in ultima vreme si era normal ca Gameloft sa ii cada prada deoarece jocurile sale sunt inspirate din titluri disponibile pe console/PC-uri. Multi producatori de jocuri porteaza versiunile de pe console/PC pe iOS insa incheie intelegeri cu producatorii versiunilor originale, cedeaza o parte din bani, etc. Gameloft evita sa faca acest lucru uneori si o parte dintre jocurile sale seamana cu unele pentru PC/console si nu de putine ori compania a fost acuzata ca a copiat grafica si elemente din jocuri populare fara a plati ceva pentru asta.

Gameloft a facut cateva dintre cele mai grozave jocuri pentru iOS si probabil va face si altele la fel de bune insa tot timpul vor exista comparatii cu alte versiuni ale jocurilor. In imaginile de mai jos aveti cateva exemple ale jocurilor facute de Gameloft care au anumite elemente ale altora de pe alte platforme. Parerea mea e ca Gameloft ar trebui sa isi continue munca deoarece produce jocuri de calitate uneori, jocuri apreciate care pe noi ne tin ocupati.

N.O.V.A. 2 vs. Halo

Gangstar: West Coast Hustle vs. Grand Theft Auto: Vice City

Modern Combat: Black Pegasus vs. Call of Duty Modern Warfare 2

Order & Chaos Online vs. World of Warcraft

Hero of Sparta vs. God of War

Dungeon Hunter vs. Diablo III

Shadow Guardian vs. Uncharted

Eternal Legacy vs. Final Fantasy XIII

StarFront: Collision vs. StarCraft

Sacred Odyssey – Rise of Ayden vs. Legend of Zelda

 • B06DAN

  Pai daca producatorii de jocuri nu vor sa le porteze. Las’ ca le face gameloft. Multumim gameloft.

 • onu

  cum sa se inspire din Diablo 3, daca nici nu a aparut?

 • Sunt atatea informatii despre caractere, harti, etc, au avut de unde se inspira.

 • Tigris Regalis

  @B06DAN: +1

  Că doar n-om sta să ni se lungească urechile până să se porteze ceva. Plus că Gameloft s-a inspirat cel mult în ceea ce privește ideea unuia sau altuia din jocuri, dar de-acolo până la realizarea jocului finit mai e mult, deci nu e chiar un rezultat nemuncit de Gameloft.

 • La grand theft auto vice city chiar ma miram de ce nu se numeste la fel si pe ios.e evidenta inspiratia dar credeam ca au acordul drepturilor de autor.acum am inteles de ce nu are acelasi nume.oricum cele mai bune si calitative jocuri pe ios sunt gameloft si electronic arts.restul cu mici exceptii sunt rebuturi

 • Tigris Regalis

  @Paul Adrian: Nu sunt chiar toate celelalte rebuturi, am jucat jocuri bune și de la Chillingo, Revolution, Lucas Arts, BigFishGames și alți câțiva developeri – bineînțeles că depinde de preferințele fiecăruia!

 • Lolipop

  Ati uitate de Rovio :l