Prima Pagina Apple Mac Guard – un malware mai periculos decat Mac Defender

Mac Guard – un malware mai periculos decat Mac Defender

Mac Defender este un nou tip de malware pentru Mac OS X care le-a dat destul de multe batai de cap celor de la Apple deoarece call centerele companiei au fost asaltate de clienti care si-au infectat Mac-urile. Apple a anuntat aseara ca va scoate un update pentru Mac OS X care va sterge Mac Defender din Mac-urile infectate insa intre timp a aparut o versiune mai avansata a malware-ului. Mac Guard se numeste noua versiune si este mult mai periculoasa decat antedecesoarea sa deoarece nu necesita introducerea unei parole de administrator pentru a face instalarea.

Mac Guard trebuie rulat de catre utilizator si malware-ul descarca intai un payload de pe un anumit server, acel payload este rulat iar in a doua parte a procesului utilizatorul trebuie sa isi introduca datele cartii de credit pentru curata sistemul de virusi. Desigur ca acele date ajung la persoanele care au conceput malware-ul si dezinfectarea sistemului nu are loc sub nici o forma. Daca aveti un Mac aveti foarte mare grija sa nu cumva sa instalati Mac Defender sau Mac Guard pe Mac-ul vostru sub nici o forma.

 • Tigris Regalis

  Bine că noul troian apare înainte ca Apple să lanseze patch-ul, așa vor putea include și noul troian în acel patch! 😀

  Fără parola de administrator, acest malware poate afecta cel mult contul utilizatorului curent, nu tot sistemul, iar fără acces la fișierele de sistem, nu prea poate face multe. De fapt, înțeleg că acest troian nu face decât să ceară informațiile cardului de credit, pe care numai un naiv i le va da. Apoi chiar instalarea troianului necesită acceptul explicit al utilizatorului, chiar și fără parolă, iar în mod normal trebuie pornit programul de instalare tot de către utilizator, după ce i s-a făcut download (însă mai sunt utilizatori care au activat opțiunea ca fișierele descărcate să fie deschise automat), deci riscul ține tot de PIBKAC. 😉

 • And in final mii de oameni plang la usa Apple.

 • comd0r

  @zaone dupa cum stii, majoritatea programelor pentru Mac se instaleaza fara parola (un simplu drag and drop), normal ca baietii au facut si versiunea asta (nu face mai mult rau calculatorului). Cine nu isi baga ca prostu’ datele acolo (poate sta si 10 ani cu aplicatia instalata, si tot nu se intampla nimic cu calculatorul).

  Isi fac reclama baietii (se pare ca au reusit), si fac bani pe seama prostilor.

 • Cashix

  Trebuie sa fi retardat in ziua de azi sa introduci datele cardului fara sa fi informat…

 • Pingback: Mac OS X 10.6.8 va sterge Mac Defender, va pregati Mac-ul tau pentru Mac OS X Lion()