Prima Pagina Apple Tutorial: Cum sa rezolvi problemele cu eroarea 1013 in timpul unui restore...

Tutorial: Cum sa rezolvi problemele cu eroarea 1013 in timpul unui restore la orice versiune a iOS

Eroarea 1013 este strict legata de iPhone 4 si de procesul de restore la orice versiune a iOS. Eroarea 1013 apare in momentul in care doriti sa faceti restore la o versiune a iOS insa baseband-ul din terminalul vostru are o versiune de software mai mica decat cea din iOS-ul la care faceti restore. In mod normal iTunes ar face update de baseband insa este impiedicat asa ca eroarea 1013 va salveaza din a face update de baseband. Eroarea apare NUMAI atunci cand folositi TinyUmbrella si un SHSH sau atunci cand aveti iTunes-ul redirectionat catre serverele lui saurik.

Exista 2 metode de a rezolva aceasta problema, o metoda simpla si una putin mai complexa.

Metoda 1

Descarcati TinyUmbrella de aici. Deschideti programul, in mijlocul ecranului veti observa 3 tab-uri, faceti click pe Advanced. Din acel tab debifati Set hosts to Cydia on Exit si apsati Apply. Inchideti TinyUmbrella, resetati calculatorul si totul ar trebui sa fie ok. Metoda functioneaza atat pe Windows cat si pe Mac OS X.

Metoda 2

Exista sansa ca metoda 1 sa nu functioneze asa ca iata niste pasi putin mai grei insa care vor rezolva cu siguranta problema.

Mac OS X

 1. Deschideti Finder si tinand apasate tastele Command + Shift apasati tasta G.
 2. Scrieti /private/etc/ si apsati Go. Cautati fisierul hosts in acel director si copiati-l pe desktop.
 3. Deschideti fisierul hosts cu orice editor de text si stergeti linia in a carei continut gasiti gs.apple.com.
 4. Salvati fisierul hosts si copiati-l inapoi in directorul /private/etc/.

Windows

Accesati una dintre urmatoarele locatii in functie de versiunea de Windows pe care o aveti instalata :

Windows 95/98/Me c:\windows\
Windows NT/2000/XP Pro c:\windows\system32\drivers\etc\
Windows XP, Vista, 7 c:\windows\system32\drivers\etc\

Deschideti fisierul hosts cu un editor de text si stergeti linia gs.apple.com. Exista sansa ca Windows sa nu va lase sa editati fisierul direct in director asa ca intai copiati-l pe desktop si abia apoi editati-l Dupa editare copiati-l inapoi in folder.

Dupa ce ati facut operatiunea, indiferent daca e pe Mac OS X sau Windows, resetati calculatorul si totul ar trebui sa fie ok. Va recomand sa faceti un bookmark la acest articol pentru a sti ce sa faceti pe viitor.

 • Salut Zaone! Ti-am trimis azi si pe Twiter un mesaj in care te rugam sa imi dai o idee ce sa mai fac sa nu imi mai dea aceasta eroare.
  Pana la urma mi-a mers adaugand in fisierul hosts linia: 74.208.105.171 gs.apple.com (deci nu cu comentariu). Pana sa adaug linia cred ca am incercat de 100 de ori cu eliminare gs.apple.com, incercat si cu TinyUmbrella si asa mai departe.
  Multumesc.

 • Pai daca adaugi linia apare eroarea.

 • Crede-ma ca exact asta am facut, am adaugat-o. Acum am asa:
  #127.0.0.1 gs.apple.com
  74.208.105.171 gs.apple.com
  dupa ce am facut restore (si nu am mai adaugat).

 • Deci cand ai adaugat linia ti-a disparut eroarea?

 • Exact!

 • La ce versiune de iOS ai facut restore si ce baseband ai?

 • Am facut la 4.3.3, ofw, deci baseband 04.10

 • Hmm pai iOS 4.3.3 are baseband-ul ala deja so e ciudat. Eroarea asta apare la update de baseband la iPhone 4.

 • Am avut pana aseara (cand am incercat sa pun 4.3.3 ofw) baseband 02.10 cu iOS 4.3.3. Aseara am vrut sa pun baseband-ul lui 4.3.3 asa ca am incercat sa fac cu iOS nemodificat si am intalnit de fiecare data eroarea aceasta.

 • dorin

  Ai instalat TinyUmbrella ? Daca raspunsul este afirmativ trebuie sa intri in acest program la Advanced si sa debifezi ”Set Hosts to Cydia on Exit(if you need a clean restore from Apple uncheck this box)”.

 • cezarica

  La windows XP locatia unde este instalat sistemul de operare este ‘C:\Windows’ nu cum ai zis tu. Poate ai incurcat XP cu 7. 🙂

 • Posibil, n-am mai vazut XP de 4 ani de zile.

 • @cezarica @ zaone In articol WINNT are intradevar c:\WINNT calea, deci tebuia sa se taie si XP Pro din lista si sa fie lasat in randul 3, unde e corect.
  @dorin: S-a rezolvat nu prin debifare ci prin adaugarea liniei din comentariile de mai sus!

 • stai ca n am inteels
  daca fac restore la 4.1 ( cu shs ul salvat) si cu prezervare de baseband..ar trebui sa am linia aia in hosts ca Apple nu mai semneaza. nu ?

 • Oricum iti trebuie linie aia ca sa faci restore cu SHSH. Ca sa mentii baseband-ul intact ai nevoie de firmware umbrella.

 • thx
  nu am gasit ( sorry ) cum sa fac update la ios4.3 ( Sau mai sus ) Cu prezervare de baseband ( cel din 4.0 )
  daca ai timp, da mi un link
  multumam inca odata

 • jan gosav

  salut.am si eu o mare problema.am un iphone 4 neverlocked.am avut 433 si din anumite motive am vrut sa fac restore tot la 433 dar intampin eroarea 3194.am urmarit tutorialul tau dar in momentul in care modific hosts-ul merge pina aproape de sfarsit cind imi da eroarea 1013.deci indiferent cum fac am parte de una din erori.eu am avut shsh salvat pentru 433 dar acum jumate de an am formatat windowsul si am pierdut fisierul fizic din …shsh sperand ca il pot recupera de la cydia.Nu reusesc sa fac restore sub nici o forma.ce sfat imi dai?am incercat si la alt pc dar degeaba.pot rezolva cu un custom ipsw sau nu?.in cazul in care nu este nici o sansa sa mai bag 433 pot trece la 5.0 fara probleme?ai vreun tutorial pentru asta?multumesc anticipat si sincer astept un raspuns cit mai bun