Prima Pagina baterie Ecopad – tableta care se incarca si functioneaza pe baza interactiunii umane

Ecopad – tableta care se incarca si functioneaza pe baza interactiunii umane

Ecopad este un foarte interesant concept de tableta care ar putea ajunge intr-o zi sa fie vandut pe piata. El a fost dezvoltat de cei de la Yanko Design si ne prezinta un nou model de tableta care s-ar incarca pe baza interactiunii cu omul. Tableta ar fi in esenta exact precum una disponibila acum pe piata insa ar avea pe ecran un strat nano piezoelectric, care ar fi capabil sa produca si sa stocheze energie in urma interactiunii noastre cu tableta. Cand apasam pe ecran acest strat stocheaza energia in baterie si tine tableta activa deci practic ar trebui sa folosim tableta in mod constant pentru a fi siguri ca ea este deschisa. Conceptul nu e nou, altele asemanatoare au fost prezentate in trecut insa pentru tablete este o premiera.

Cine are nevoie de incarcatoare sau prize cand tot ce e nevoie pentru a-ti tine tableta deschisa este interactiunea cu ea. Nu folosesti tableta? Ea sta inchisa iar cand ai nevoie de ea interactionezi cu ecranul, produci energie electrica si ea prinde viata. Cred ca tehnologii de genul acesta ar fi extrem de utile pentru viitor avand in vedere ca multi utilizatori cer implementarea unor baterii din ce in ce mai puternice in tabletele si smartphone-urile zilelor noastre.

 • Share it please!

 • gigi marga

  Ma asteptam ca Apple sa sara cu genul asta de inovatie. De data asta Google le-a cam luat fata. Oricum, mi se pare o mega inventie.

 • Nu e facuta de Google, logo-ul Google e pus acolo doar pentru prezentare.

 • gigi marga

  Asa este. Imi cer scuze. M-a furat logo-ul 🙂

 • mih_i

  O tableta autonoma din punct de vedere al alimentarii este idealul cumparatorului. Este de vis. Dar este exact ce NU isi doreste un vanzator. Parerea mea este ca aceasta prezentare este facuta doar pentru a atrage atentia asupra lor.