Video: Google Wallet – primul sistem de plati mobile prin NFC lansat de Google

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gZGoXvzW4WU[/youtube]

Dupa lansarea Google Music de acum 2 saptamani astazi avem Google Wallet, primul sistem de plati mobile prin NFC lansat de catre Google. Dupa cum ii spune si numele, noul serviciu reprezinta practic o extensie a portofelului utilizatorului care va putea face plati direct din telefon prin simpla apropiere a acestuia de un punct de incasare NFC. Tehnologia aceasta permite achitarea chitantelor la orice magazine care au sistemul implementat si totul se face folosind o aplicatie speciala si desigur NFC-ul incorporat deocamdata doar in Nexus S. Google spune ca tehnologia functioneaza si cu anumite stickere NFC insa prea multe despre acest lucru nu va pot spune acum.

You’ll be able to tap, pay and save using your phone and near field communication (NFC). We’re field testing Google Wallet now and plan to release it soon.

Google Wallet is a key part of our ongoing effort to improve shopping for both businesses and consumers. It’s aimed at making it easier for you to pay for and save on the goods you want, while giving merchants more ways to offer coupons and loyalty programs to customers, as well as bridging the gap between online and offline commerce.

Google le-a luat-o inainte celor de la Apple prin implementarea acestui sistem insa presimt ca in curand vom vedea ceva asemanator si de la compania din Cupertino. In esenta sistemul este foarte bun, foarte util dar desigur ca va fi disponibil doar in cateva orase din SUA deocamdata si va functiona numai pe terminale Android. N-as putea spune ca nu mi-as dori sa pot folosi un asemenea sistem si pe iPhone insa realitatea este ca in Romania un sistem de plati prin NFC este inca departe de a fi implementat.

UPDATE: Iata si un hands-on cu cei de la This is my next.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WmVoSAGiMJU[/youtube]

9 COMENTARII

  1. Pai exista deja la metrou in unele statii, de exemplu la Eroilor. Nu mai bagi cartela, apropii telefonul si gata. Este un serviciu facut de BRD.

  2. Pai momentan eu stiu doar de Nexus S ca are Nfc. Banuiesc ca astia de la banca iti ofera ceva gen portofel electronic, ca altfel n-ar fi investit in tehnologie.

  3. Apple nu ar mai trebui sa “transpire” eventuale inovatii/features din noile idevice-uri ca altii s-ar putea misca mai repede si pierd avantajul surprizei.

  4. Deci dacă-ți fură telefonul Nexus S, hoțul ți-a furat și portofelul, iar dacă ți s-a descărcat bateria, automat rămâi și lefter! Super idee, așa ai paguba x2 … 😐

  5. @Alexandru. Cred ca te referi la noile carduri cu NFC. Ele exista din 2008 emise de GarantiBank insa banca e destul de micutza si nu a stiut sa le promoveze. Anul asta a scos si BRD si BCR carduri NFC promovate drept carduri Contactless. Au 50% din piata si drept urmare in max. 3 ani vor deveni chestii uzuale pentru toti romanii, asemeni cardurilor de credit pentru ca aceste 2 banci au forte de vanzari impresionante.

  6. @tigris regalis. Ai perfecta dreptate. Dar pentru usurinta in efectuarea platilor la 99% din posesorii de carduri si smartphone NFC imperecheat se merita sa existe si 1% nemultumiti. Deci progresul este inevitabil. Cu toate ca nu prea e posibil sa existe filiere de cardisti care sa faca 50 de plati de max.10 eur la comercianti nu la bancomate!!!!

  7. Cititoarele din st. de metrou sunt pentru carduri NFC si nu pentru telefoane. Pâna o sa folosim noi telefoanele ca plata la metrou,se muta zaone la Bucuresti 😉