Prima Pagina Apple Apple a inceput sa testeze versiunea finala a Mac OS X Lion,...

Apple a inceput sa testeze versiunea finala a Mac OS X Lion, lansarea va avea loc la WWDC

Mac OS X Lion, viitoarea versiune a sistemului de operare a celor de la Apple, a fost deja distribuita unei anumite parti a angajatilor din interiorul companiei Apple. Faza testarii interne a sistemului de operare a inceput si se pare ca in curand va fi disponibila si o versiune GM a acestuia. Inca de saptamana trecuta a inceput distributia deci anumiti angajati au avut deja ceva timp la dispozitie pentru a testa pe indelete sistemul de operare inainte ca Apple sa trimita versiunea finala catre dezvoltatori. De obicei testarea interna precede lansarea versiunii GM care ajunge la dezvoltatori cu aproximativ 2 saptamani inaintea lansarii oficiale pe piata a oricarui sistem de operare a Apple.

This suggests the new OS might possibly ship as early as WWDC with an “available today” mention at the keynote — or it might not. But Lion is looking to be one step closer to availability for Apple customers.

Desi cei de la Tuaw sugereaza ca testarea interna ar putea reprezenta o avansare a lansarii, eu cred ca Apple nu va forta lucrurile si va lansa Lion abia la cel putin o saptamana dupa WWDC 2011. Va trebui sa vedem intai o versiune GM si abia apoi vom avea disponibil sistemul de operare pentru achizitie.

 • Cashix

  Eu sper sa apara cat mai repede,adica pe 6 iunie 🙂

 • Edz

  Folosesc Lion de ceva timp, de cand a aparut prima versiune pentru devs. Tot ce pot sa zic este ca se misca excelent dar consuma multe resurse si implicit baterie. Ma rog, este vorba despre o versiune beta, deci optimizarile nu sunt facute.

  Functia de criptare a hard diskului este excelenta. La 2 secunde de al apasarea pe butonul de ON, pe ecran este ceruta parola, iar daca aceasta este uitata, te poti salva folosind un cod de peste 30-40 caractere.

  Per total, chiar din versiunea beta, totul este excelent.

  http://imageshack.us/photo/my-images/163/screenshot20110527at234.png/ http://img163.imageshack.us/img163/2639/screenshot20110527at234.png

 • Partea buna este ca vor veni si mai multe lucruri noi in versiunea finala.

 • Tigris Regalis

  Nu cred dacă vor lansa produsul imediat după testarea internă a ultimei versiuni de beta, mai degrabă cred că la WWDC vor da dezvoltatorilor versiunea GM spre testare, urmând ca versiunea finală să fie pusă în vânzare după procesarea feedback-ului de la aceștia. Așa s-a procedat până acum și s-a mai întâmplat să fie găsite câteva bug-uri care au fost eliminate pe ultima sută de metri înainte de punerea în vânzare.