Apple a inceput sa testeze versiunea finala a Mac OS X Lion, lansarea va avea loc la WWDC

Mac OS X Lion, viitoarea versiune a sistemului de operare a celor de la Apple, a fost deja distribuita unei anumite parti a angajatilor din interiorul companiei Apple. Faza testarii interne a sistemului de operare a inceput si se pare ca in curand va fi disponibila si o versiune GM a acestuia. Inca de saptamana trecuta a inceput distributia deci anumiti angajati au avut deja ceva timp la dispozitie pentru a testa pe indelete sistemul de operare inainte ca Apple sa trimita versiunea finala catre dezvoltatori. De obicei testarea interna precede lansarea versiunii GM care ajunge la dezvoltatori cu aproximativ 2 saptamani inaintea lansarii oficiale pe piata a oricarui sistem de operare a Apple.

This suggests the new OS might possibly ship as early as WWDC with an “available today” mention at the keynote — or it might not. But Lion is looking to be one step closer to availability for Apple customers.

Desi cei de la Tuaw sugereaza ca testarea interna ar putea reprezenta o avansare a lansarii, eu cred ca Apple nu va forta lucrurile si va lansa Lion abia la cel putin o saptamana dupa WWDC 2011. Va trebui sa vedem intai o versiune GM si abia apoi vom avea disponibil sistemul de operare pentru achizitie.