iCloud ar putea fi prezentat pe 6 iunie, iata cum ar putea functiona

Cei de la businesweek au avut ocazia de a discuta cu persoane care au participat la negocierile dintre Apple si marile case de discuri din SUA si au publicat un articol in care explica o parte din procesul de functionare a iCloud. Apple a negociat extrem de dur cu producatorii caselor de discuri din SUA insa licentele necesare pentru rularea iCloud sunt extrem de scumpe si este posibil ca Apple sa ceara o taxa pentru acoperirea costurilor generate de contracte. In aceste conditii putem sa ne luam gandul de la posibila oferire gratuita a acestui serviciu pentru ca Apple trebuie sa isi acopere cheltuielile foarte mari generate de cumpararea licentelor. Nu se stie cum se va face taxarea insa probabil va fi ceva asemanator cu MobileMe.

Armed with licenses from the music labels and publishers, Apple will be able to scan customers’ digital music libraries in iTunes and quickly mirror their collections on its own servers, say three people briefed on the talks. If the sound quality of a particular song on a user’s hard drive isn’t good enough, Apple will be able to replace it with a higher-quality version. Users of the service will then be able to stream, whenever they want, their songs and albums directly to PCs, iPhones, iPads, and perhaps one day even cars.

Cei de la businessweek spun ca noul serviciu de streaming va permite scanarea librariei muzicale a iTunes si incarcarea pe serverele Apple a tuturor melodiilor utilizatorului, melodii ce vor putea fi mai apoi redate pe orice iDevice sau calculator. Daca anumite melodii sunt de calitate slaba, Apple ar putea inlocui respectivele melodii cu cele de pe serverele proprii. Alta posibilitate ar fi ca Apple sa ofere utilizatorilor un abonament lunar si posibilitatea de a asculta melodii dintr-o baza de date a companiei, adica un serviciu asemanator Spotify. Nu stim inca ce versiune a implementat Apple insa conform celor de la Businessweek Apple grabeste lansarea noului serviciu si pe 6 iunie ar trebui sa il prezinte oficial la WWDC 2011.