Android OS si-a oprit cresterea in SUA, ramane lider pe piata smartphone-urilor

Cei de la Nielsen au publicat astazi un raport preluat de Fortune Magazine in care prezinta cotele de piata a sistemelor de operare de pe smartphone-uri. Raportul se rezuma doar la situatia din SUA unde in ultimele 3 luni Android OS si-a pastrat cota de piata fara a inregistra vreo crestere/descrestere. Desi in mai putin de un an a inregistrat o crestere de 22% in ceea ce priveste cota de piata detinuta iata ca acum totul s-a oprit insa din pacate nici iOS nu a crescut. Singurul sistem de operare important care a inregistrat o crestere este BlackBerry OS insa vorbim despre o crestere de doar 1% deci mai mult decat nesemnificativa.

Smartphones are increasingly popular — they now represent 37% of all U.S. mobile phones — and smartphones running Google’s Android operating system are the most popular of all. But Android’s slice of the pie was no bigger in April than the last time Nielsen surveyed the field.

After having raced to the No. 1 spot in less than a year — climbing from a 15% share in June 2010 to 37% in March 2011 — Google held steady at 36% in the three month period from Feb. to April 2011.

Este interesant cum in ultimele 3 luni totul s-a blocat in SUA si acesta ar putea fi un semn ca utilizatorii se indreapta catre tablete in locul smartphone-urilor. iPad 2 a inregistrat vanzari extrem de mari in ultima vreme insa ea nu intra in raportul celor de la Nielsen altfel lucrurile ar fi fost complet diferite. Intre iOS si Android OS exista o diferenta de 10% in ceea ce priveste cota de piata insa este normal avand in vedere multitudinea de terminale disponibile in magazine. Ar fi interesant de vazut un raport similar si pentru Europa sau Asia unde terminalele Android au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani.