iPhone 4S cu chip A5, camera de 8 megapixeli si SIM integrat disponibil in curand, iPhone 5 in 2012

iPhone 4S cu chip A5, camera de 8 megapixeli si un SIM integrat ar putea fi disponibil in curand conform unui blog japonez. Se pare ca Apple pregateste lansarea noului model de iPhone care va arata identic precum iPhone 4 insa va avea hardware nou. Chipul A5 va fi exact precum in iPad 2, camera de 8 megapixeli va filma cel mai probabil in format 1080p iar SIM-ul integrat nu va putea fi schimbat ci doar configurat in functie de operatorul folosit. Interesant este ca acest nou model de iPhone va fi world mode adica va functiona in orice retea GSM sau CDMA din lume. Partea proasta pentru utilizatori este ca unlock-ul ar putea deveni istorie daca Apple integreaza intr-adevar aceasta noua tehnologie pentru SIM-uri. Pentru Dev Team ar putea deveni extrem de grea munca de spargere a codurilor folosite de Apple pentru criptarea datelor insa ramane de vazut cum va sta situatia in final si daca Apple va coda telefoanele.

According to an anonymous source, this reported product by DigiTimes is improved model of iPhone 4 on same form factor, and uses ARM Cortex-A9 chip as CPU, but it is not confirmed whether this model has single CPU or with dual CPU’s. As you probably know, Apple has been working for years on reducing the size of SIM cards because they need space in the phone. They even thought about a device without any SIM card, that is what is known as the e-SIM project.

All of us told them it was a bad idea because the SIM card is a critical piece of the security and authentication process. It would be very difficult for a telco or carrier to manage the customer relationship. I think that they understood this point. We had a very constructive exchange and dialogue with them.

Blogul japonez continua spunand ca iPhone 5 ar putea fi disponibil in primavara anului 2012, lucru pe care eu nu il cred absolut deloc daca iPhone 4S va fi disponibil in toamna acestui an. Blogul japonez sustine ideea lansarii unui iPhone in luna septembrie, Apple urmand sa ramana fara un smartphone competitiv in fata terminalului Samsung Galaxy S II care incepe sa fure primul loc in lumina reflectoarelor. Nu se stie cat de valide sunt informatiile insa WWDC este doar la o saptamana distanta si eu unul astept iPhone 4S/5 atunci.

41 COMENTARII

  1. Chiar acum cautam si eu cateva informatii,poate a mai aparut vreun zvon ceva ca doar se apropie marele eveniment. Nu prea ma incanta faptul ca va fi la fel cu iphone 4. Asteptam o schimbare. Mam saturat de bumpere si carcase.As vrea un telefon care sa nu fie atat de fragil. Sa nu iti fie frica daca nu ai carcasa. Ceva gen 2G cu aluminiu.
    E prea firav asta.Iti este mila sa il tii fara husa.

  2. Eu m-am plictisit de acestd zvonuri obositoare care sustin ca ba nu apare alt iPhone acum,ba apare in primavara lui 2012…
    E logic ca va aparea un iPhone acum si unul in aceasi perioada a anului 2012,apoi 2013 si tot asa.

  3. Deja unlockul este istorie pentru I4, chiar si pentru 3GS daca uitam de solutia cu BB de ipad, cumparam doar codate in reteaua pe care o utilizam si lasam chilipirurile la o parte. Nu stiu cat de probabil vom aveam fara SIM, 100% insa vom primi 4G iar nu 5, cum a fost cu 3G si 3GS, hardware mai bun, aceeasi forma (cu minuscule modificari)

  4. Nu va exista asa ceva. Cum fara sim? Adica Cum sa asociez simu cu telefonul forever? Nu au facut asa la Ipad unde sunt date only, nu or sa faca pentru telefon dont worry. Daca vand telefonul tre sa anunt operatorul? Neeah
    Atata dezinformare: Iphone 4s apare acum , e greseala de marketing majora sa il lase pe toamna, de asemenea 3gs va fi compatibil cu noul Os(cu limitari e clar), e la mintea studentului in anu 1 de marketing ca nu omori un produs pe care il comercializezi inca asa repede , eventual il limitezi dar oferi doar anumite optiuni ca sa momesti clientul. Nu invatati nimic de la Steve Jobs 🙂
    Ganditi un pic business si nu mergeti cu turma

  5. Nu stiu cine ar mai prefera un iPhone cumparat de afara cand exista oferta la toti operatorii nostri…
    Eu puteam cumpara din Franta neverlocked dar am preferat sa il astept la orange pentru ca am primit 2 ani garantie in loc de 1 an si l-am luat mult mai ieftin pentru ca oricum plateam abonament.
    In 2012 imi voi prelungi din nou contractul si voi cumpara iPhone-ul ce va aparea atunci.
    Cred ca asta e ce-a mai buna solutie avand in vedere ca orice iPhone dupa 2 ani e mai “obosit” 🙂

  6. iPhone 3GS iese din schema cand se lanseaza iPhone 5, il mai cumperi doar de la magazinele care au exces de stoc, in rest pentru Apple e mort 3GS-ul asa cum e si 3G-ul. In balanta trebuie puse 2 lucruri : scandalurile cauzate de performantele infecte ale 3GS-ului sau nemultumirile celor care raman fara iOS 5 pe 3GS. Eu as opta sa ramana 3GS fara suport decat sa ma fac de ras pe piata cu terminale care abia se misca dar au ultima versiune de iOS.

  7. @zaone Si eu sunt de aceasi parere,dar nu cred ca lumea va fi multumita asa,ca si in cazul flash pe iphone,cred ca multi voi sa aiba ei ultimul cuvant de spus si nu Apple 🙂
    Eu cand am avut 3G i-am facut update la 4.0 dar cand am vazut cum merge am trecut inapoi la 3.1.3.

  8. Vezi tu acum nu mai merge sa faci downgrade la 4.2.1 daca apare iOS 5, fara SHSH esti mort si majoritatea nu au SHSH. Daca pui iOS 5 pe 3GS ramai cu el si gata daca nu ai SHSH salvat in Cydia. Flash-ul ar putea fi extrem de simplu pornit si oprit la nevoie insa un sistem de operare trebuie reinstalat.

  9. japonezii sa si vada de samsungurile lor… apple sigur va scoate un device care va avea un ecran mai mare… probabil e constient ca va pierde o cota destul de mare cu “acel sim inteligent” si cu ecranul de 3.5″… sper sa nu ajunga si ios ca symbian…

  10. Te contrazic Adi, nu au omorat niciodata un produs pe care de curand l-au avut in oferta.
    Daca noile aplicatii vor cere ios5 si tu omori suportul pentru 3gs fara sa ii dai acces macar la versiunea 1.0 e clar ca iti dai singur craca ceea ce nu se intampla, Apple nu e Nokia.
    Userii de 3gs sunt foarte multi inca mai ales datorita scandalului Antennagate , datorita pretului la 3gs actual . Chiar daca 3gs e EOL nu va fi omorat supportul , just think daca se muta incet incet totul “in cloud” au nevoie de o baza de useri care sa aiba acces din prima zi, au nevoie de userii 3gs care inca sunt legati de operatori prin contracte de 2 ani .
    Eu vad totul prin prisma unei firme care nu e ONG si vrea sa faca banii, asa tre sa ganditi si voi. Nu o sa fie ecran mai mare de 3.5 , nu o sa fie versiune de 64gb( in the cloud nu ai nevoie de atat) , camera de 8 cu siguranta desi nu m-ar surprinde sa fie tot de 5 cu nus ce minune de flash , proc de Ipad 2 , 1 gb ram , fara Nfc( ii lasa pe samsung pionieri)

  11. castravete tin sa te contrazic… apple are nevoie de vechii clienti care sa aiba un motiv sa treaca la un nou idevice… crezi tu ca apple mai are acelasi avans fata de ceilalti producatori de telefoane ca pe vremea in care a scos iphone 3g? eu nu cred asta:)) sigur va fi o schimbare majora… acum sunt mai multe obtiluni pt un telefon inteligent… sgs2 ar trebui sa fie un semnal de alarma pt apple… e nevoie de un ecran de minim 4″… daca nu multi vor migra spre platforma android( eu sunt unul dintre ei)

  12. Cu ecranul e alta poveste , pe langa faptul ca o sa creasca costul de productie e dovedit prin sondaje ca userul nu are nevoie de ecran mai mare pt un telefon, au categorie de tablete vrei mai mare ai tableta , ca sa nu zic ca vor exista problema scalarea anumitor aplicatii, nu se va intampla asta, se va fragmenta platforma.
    Off off…

  13. 🙂 asa a crezut si nokia ca nu e nevoie de touch…doar ai butoane… dar s-a inselat… apple i-a stricat planurile…

  14. Nu cred ca vor fi multi care vor renunta la iphone 4 pentru 4s.Cred ca multi vor astepta terminalul de anul viitor,care va fi schimbat total.

  15. @ claudiu : is constienti ca androidul e peste ei numai ca nu vor fragmenta platforma ,just think din toamna lanseaza gama noua de Ipod , pana atunci au nevoie de baza de useri actuali, abia cand or sa aiba si noua gama de ipod gata o sa ii omoare pe cei cu 3gs. Nu lasa pana in toamna doar o generatie de Ipod cu acces la noile servicii, la asta v-ati gandit? In toamna expira si abonamentele celor cu 3gs( americanii in mare majoritate is legati de operator)

    Repet think business

  16. eu nu am spus ca va omora 3gs… dar tind sa cred ca apple e constient ca trebuie sa scoata un telefon care sa atraga lumea… si lumea vrea un ios schimbat si un ecran mai mare… sunt posesor de i4 de aproape 1 an si posesor de idevice de cand a itouch prima generatie… sunt multi ca mine… si multi dintre noi s au saturat de acelasi ecran mic si de aceeasi interfata… avem nevoie de ceva nou… care sa mearga la fel de bine sau poate mai bine decat actualul ios pe i4… crede ma sunt satul de iphone ul actual… de 3 sapt astept sa fac un schimb cu un sgs 2 si sa ofer o diferenta de 2 – 3 mil

  17. @zaone: ecrane de peste 4 au tot dorit utilizatorii, au tot votat peste tot, producatorii au scos modele ca sa intampine cererea. Ce au facut americanii: au pus botu la retina care a fost declarat cel mai bun ecran de pe piata anu trecut nu? Nu erau modele de 4 si anu trecut? In afara de Galaxy 2 care abia acum vinde , nu ai in top atatea modele de + 4 nu?
    Ce naiba mai americanii cumpara in prostie si acum Rim , e platforma no3 in state nu? Si ce ecran au modelele Rim?

  18. ok… zaone propun un sondaj: cine ar cumpara sgs2 si cine ar cumpara iphone 4gs cum este prezentat de japonezi ( ambele sa aiba acelasi pret). sau mai bine zis cine ar cumpara un iphone 4 cu un procesor ceva mai bun… nu cu mult si o camera care nu o foloseste decat ocazional

  19. Un alt anunț inutil ! Zaone aduni toate rahaturile care se trezesc unii sa le posteze pe site-uri referitoare la iPhone si tu le posteZi !! Își are rostul cumva ? Ca in final tot cum zice Apple va ieși !!

  20. Ai macar habar ce a fost postat pe rahatul ala de blog? Daca nu atunci comentariul tau e mai mult decat inutil. Da, postez zvonurile ca sa stie lumea la ce sa se astepte, pe tine nu te intereseaza, I got that, pe altii da.

  21. Nu, sondaj asa si o sa ramai masca. Galaxy 2 vs iphone 4s cu ecran de 3.5, proc de ipad 2 , 1 gb ram, 8 mp si cu ios 5 si servicii in the cloud, mobile me gratuit , carcasa fara probleme gen death grip si fara sa folosesti bumper.

  22. Zaone acelai blog a anuntat nu mai departe de acum 4 luni ca ipad 2 va veni in 2 variante de ecran (7 si 10) . Zvonuri doar..

  23. mi se pare interesant sa aflu parerile altor useri despre speculatii legate de idevice uri… asa ca nu consider “rahatur” ce posteaza zaone… u ce ai vrea sa posteze pe site ca a aparut o un update pt doodle jump :)))) sau ca noul update la instapape este GRATUIT si are cateva iconite restilizate??? daca vrei sa vezi asta poti sa te uiti pe blogul “faimosului reporter care s-a mutat in USA”

  24. Sa nu murdarim acest blog cu nume ce nu merita mentionate.
    Revenind @Castravete: Mackotara a prezentat in februarie niste zvonuri despre iPad 2 care s-au dovedit a fi adevarate si daca nu ma insel au fost primii care le-au nimerit deci au surse bune.
    Nu, nu-i las numele, nu merita.

  25. castravete am facut referire la ce a postat dl. avocat… e mai bine cum ai editat sau cum a editat zaone… hai sa nu dam nume

  26. Ne incingem noi aici dar mai avem o saptamana pana apare Steve si iar ne cautam de bani pt noile telefoane.

    Cat despre Galaxy 2 , eu zic ca numarul celor care vor migra de la Apple la Samsung va fi destul de mic .

    Sunt putine firme care au fani asa cum are Apple iar Samsung nu se numara printre acele companii

  27. sper ca noi vorbim despre obtiunile unor oameni realist… care le pasa pe ce arunca banii… nu unor fani care ar cumpara un telefon cu care nu poti suna sau un laptop cu o rotita in loc de butoane… doar pt ca au un mar pe spate… crezi u ca apple face bani doar din segmentul acela de cumparatori?

  28. Pentru catalin 2012 daca tot te plangi ca vrei telefon cu carcasa de aluminiu de ce nu iti cumperi carcasa pt iphone4 di aluminiu si pastrezi pe cea originala intacta pt can il vei vinde exista pe ebay tot ce vrei si ce nu vrei si dupa aceea telefonul nu mai poti spune ca este fragil,bineinteles va ramane ecranul ca la toate telefoanele,nu?
    http://cgi.ebay.it/COVER-POSTERIORE-COMPLETA-ALLUMINIO-IPHONE-4-4G-SCOCCA-/230605515958?pt=Accessori_per_Cellulari&hash=item35b128ecb6

  29. Loool. Evident ca aia sunt cumparatori fideli apple :)). Cei mai multi fanboy ii are Apple doar ca pe langa acel core de fani fanatici apple castiga prin usurinta in utilizare, customer service , marketing facut cu cap,app store fenomenal, la noi in Ro castiga si prin asocierea cu brand de lux si trend setter.
    Cine ma contrazice?

  30. nu am zis ca apple nu are o gramada de fanboy… dar vreau sa spun ca fanboy vor cumpara si un telefon cu un ecran mai mare… si asa ar impaca 2 tabere (fanboy+oameni realisti) => mai multi bani…

  31. oricum ce vb noi sunt speculatii (sunt bucuros ca am avut ocazia sa vad ce gandesc si alti posesori de idevice)… cel mai bine e sa asteptam WWDC

  32. Eu sper sa nu iasa iPhone4S/5……nu am chef sa ma cert iar cu nevastamea de ce as vrea ceva. Nu cred ca o sa fie ieftin, mi se rupe de ce se zice, adica 100dolari mai scump…..bullshit. Cand ai un salariu bun in Romania inseamna putin peste pretul unui iPhone4, voi cat aveti? Sau va faceti rate? Eu unul sunt dintre putinii norocosi care isi permit in Romania sa isi un iPhone4 la liber si mai am si bani pt restul lunii, dar tot ma “omoara” nevasta-mea. Sa iasa in 2012 noul iPhone!!! Sau poate toti sunteti baieti de bani gata si asa o zi “palbabila” la toti

  33. @Andrei I , la 20 de ani nu cred ca ti-ai fi permis al 4-lea mar si sa mai si ramaii cu bani, traim in Ro! si cam greu am reusi sa-mi iau i4.

  34. andrei stai linistit ca multi ne permitem la 20 de ani iphone 4 la liber… si sa facem de 3 ori pe luna full ul la masina