O noua versiune a Mac Defender disponibila, este imuna la patch-ul lansat ieri de Apple

Aseara v-am spus ca Apple a lansat un nou update pentru Mac OS X care avea drept scop neutralizarea malware-ului Mac Defender care a infectat un numar considerabil de Mac-uri in ultima perioada. In urma update-ului foarte multi posesori de Mac-uri au respirat usurati stiind ca propriul calculator a fost curatat de malware si sunt in siguranta. Din pacate astazi a aparut o noua versiune a Mac Defender cunoscuta sub de numirea de Mdinstall.pkg a care este imuna la sistemul de protectie facut ieri de Apple. Noua versiune a Mac Defender poate infecta Mac-urile celor care nu sunt atenti si se lasa pacaliti iar Mac OS X-ul va trata malware-ul ca orice alta aplicatie.

Hours after Apple released this update and the initial set of definitions, a new variation of Mac Defender is in the wild. This one has a new name, Mdinstall.pkg, and it has been specifically formulated to skate past Apple’s malware-blocking code.

The file has a date and time stamp from last night at 9:24PM Pacific time. That’s less than 8 hours after Apples security update was released.

Aceasta noua versiune a Mac Defender a fost lansata la doar 8 ore dupa update-ul companiei Apple deci presupun ca de acum incolo indiferent ce update va scoate Apple dupa el va iesi o noua versiune de malware. Partea buna este ca Apple a implementat un sistem care permite actualizarea definitiilor pentru malware deci de indata ce Apple actualizeaza baza de date cu noua versiune a Mac Defender, Mac OS X ar trebui sa o stearga din calculator. Pana se va intampla acest lucru aveti grija ce instalati de pe internet.