Prima Pagina Apple AT&T ar putea folosi SIM-uri mai mici in terminalele iPhone

AT&T ar putea folosi SIM-uri mai mici in terminalele iPhone

La sfarsitul lunii mai CEO-ul France Telecom a declarat ca Apple lucreaza impreuna cu a sa companie pentru dezvotarea unui nou model de cartela SIM mai mica decat actualul micro-SIM. Apple ar dori sa reduca grosimea iPhone-urilor si doreste sa implementeze SIM-uri mai mici pentru a obtine acest lucru. Acest nou model de SIM este un compromis intre Apple si operatori in detrimentul folosirii SIM-urilor integrate in terminalele iPhone. CEO-ul AT&T a declarat intr-un recent interviu ca operatorul american lucreaza de ceva vreme la testarea acestui nou model de cartele SIM si este posibil ca in viitorul apropiat aceasta solutie sa fie implementata in telefoane.

We think that making the card smaller and shrinking the size is a no-brainer and we should be able to make that happen.

Cum nici un alt producator in afara de Apple nu este interesat de reducerea marimii cartelei SIM iar Apple este cel mai important partener al AT&T, este lesne de inteles ca vorbim despre noile cartele pentru iPhone. AT&T nu accepta orice reguli de la orice producator deci mai mult ca sigur Apple doreste sa implementeze noile SIM-uri mai mici in locul SIM-urilor integrate care nu sunt pe placul operatorilor. Abia a trecut un an de cand iPad venea cu micro-SIM si deja se vorbeste despre alte cartele mai mici iar daca Apple va fi nemultumita de ele atunci probabil anul viitor sau peste 2 ani vom fi nevoiti sa schimbam din nou cartelele terminalelor noastre.

  • Tigris Regalis

    Dacă abia acum lucrează la noile cartele SIM, înseamnă că le vom vedea abia la anu’ pe telefoane, ceea ce ar fi în ton cu zvonurile cum că noul model de iPhone va avea aceleași dimensiuni cu iPhone 4, iar reducerea de dimensiuni se va aplica abia la modelul ulterior, care va avea un nou design.

  • Da, este foarte posibil sa fie asa, nu cred ca iPhone-ul de anul acesta va avea un design nou.