Prima posibila imagine a iOS 5

Cu mai putin de o zi inaintea lansarii WWDC 2011 iata ca avem o posibila imagine cu modul in care va arata viitorul sistem de operareal celor de la Apple. Deocamdata nimeni nu a confirmat autenticitatea imaginii insa cei de la Techcrunch sustin ca modul in care este integrat Twitter acolo se apropie de ideea generala prezentata in zvonurile de pana acum. Status bar-ul din iOS a fost marit pentru a afisa mentiunile facute pe Twitter in legatura cu username-ul nostru, iconita aplicatiei Camera pare sa fi fost usor schimbata si in folderul Utilities pare a fi o aplicatie noua. In mod normal in folderul Utilities exista 4 iconite insa Apple pare sa fi adaugat una noua, verde despre care nu stim absolut nimic.

Could it be? Is this it? iOS 5?! I honestly have absolutely no clue. But it certainly seems like it at least could have the right idea.

Before you go yelling “fake” on the obvious things, a couple notes. First of all, yes, 11:54 PM is in the future — in the United States. But if the Weather app is to be believed, this is clearly a European version of iOS (note the 23 degree Celsius in the icon instead of 72 degree Fahrenheit as you would see in the U.S.). Second, the Camera app icon is totally different, and looks a little odd being all-black, but who knows, maybe it’s changing. The icons are in the “correct” default order. Finally, if the talk of deep Twitter integration into iOS 5 is to be believed (we heard a bit, others have heard a bit more), it’s entirely possible that these new-style Twitter notifications could be working in iOS 5 right out of the box.

Cei de la TechCrunch sustin ca imaginea de mai sus ar putea reprezenta destul de bine modul in care va arata iOS 5 insa deocamdata nimeni nu stie sigur. Va fi interesant de vazut cum anume se va face interactiunea cu bara de sus unde apar mentiunile si ar fi grozav daca apsarea pe status bar ar deschide un panou slide down si nu aplicatia oficial Twitter. Este foarte curios de ce aplicatia Camera a devenit neagra dintr-odata si de ce exista o a 5-a aplicatie inf olderul utilities. Raspunsul la aceste nedumeriri il vom afla cu siguranta diseara.