Prima Pagina Apple iCloud ar putea fi noul iTunes

iCloud ar putea fi noul iTunes

iCloud, iCloud, iCloud. Apple a reusit sa starneasca o adevarata controversa in jurul acestui serviciu care cel mai probabil nu va atrage chiar atat de multi clienti precum s-ar astepta unii. S-a zvonit ca iCloud va inlocui in totalitate MobileMe, va face streaming audio, va sincroniza toate datele Mac-ului nostru, etc si acum aflam de la John Gruber ca defapt iCloud ar putea inlocui chiar iTunes. Informatiile prezentate de Gruber sunt desigur simple zvonuri insa teoria sa prezinta iCloud drept un inlocuitor al iTunes. iCloud ar putea prelua sarcina sincronizarii iDevice-urilor de la iTunes insa desigur ca programul pentru calculatoare a celor de la Apple nu va fi scos din uz sub nici o forma.

But in short let’s just think about the ways that iCloud might be a major, dare I say game-changing, step away from USB tethering between iOS devices and iTunes running on your Mac/PC. Consider just the new out-of-box experience. Rather than “Take this out, plug it into your Mac or PC (after first making sure your Mac/PC is running the latest version of iTunes), wait for it to sync before you actually play with it”, you might get something like “Take this out, turn it on, sign into your iTunes account, and start playing with it.

John Gruber spune ca iCloud nu doar ca va inlocui MobileMe dar va aduce totodata cateva functii care in MobileMe nici nu se regaseau. Posibilitatea de a sincroniza toate datele de pe iDevice-urile noastre cu serverele Apple este una dintre aceste optiuni si Gruber spune ca in contul nostru iCloud vom avea sincronizat din telefon absolut tot. Contacte, emailuri, aplicatii, date din calendar, cartile, filmele, muzica, pozele, bookmark-urile, notitele, absolut tot ce se poate sincroniza deja cu iTunes va fi disponibil si in iCloud. Partea interesanta este ca din momentul incarcarii acestor date in iCloud le vom putea accesa si transfera pe orice alt iDevice fara nici cea mai mica problema iar in cazul unui restore le vom putea descarca simplu si usor direct pe iDevice-ul nostru.

Desigur ca programul iTunes va ramane activ in continuare insa pentru ce dornici iCloud va fi o alternativa de luat in seama. Apple nu are cum obliga utilizatorii sa renunte la iTunes daca iCloud nu va fi gratuit deci iCloud va veni ca o alternativa demna de luat in seaman. Daca pretul serviciului va fi de 99$ anual atunci exista sansa ca succesul sa nu fie pe masura asteptarilor chiar si in conditiile in care Apple ar oferi spatiu de stocare mare plus alte functii pe langa cele prezentate mai sus. Sunt sigur ca in Romania putini vor fi convinsi sa dea 99$ pe un asemenea serviciu, chiar daca pretul este anual asa ca pentru noi probabil nu va fi o functie chiar atat de importanta.

 • mariusr22

  E posibil ca tipul sa spuna un adevar.

  Ganditi-va ca Apple ar putea transfera sectiunea de appstore destinata iPhone si iPad in Appstore-ul destinat Mac-ului unde sa aiba sectiuni separate:iPhone, iPad, Mac. Iar partea de media(muzica, filme, poze) din iTunes sa ramana in continuare in iTunes insa cu posibilitate de a upgrada la iCloud.

  Cred ca ar fi plauzibil in cazul in care don’ Gruber are dreptate in ce zice mai sus.

  Voi ce credeti?

 • Chatagra

  Posibiligatea de a avea toate datele mele personale la plimbare pe undeva prin serverele apple nu ma incanta deloc .Sa ne gandim un pic ce s-a intamplat anul acesta cu Playstation network si hackerii .Sa ai sincro muzica si filmele e ok dar pt restu prefer compul meu personal. Vom vedea la 8 despre ce e vorba .

 • Tigris Regalis

  Mi se pare logic ce spune Gruber, același lucru l-am anticipat și eu până acum. Probabil iCloud va fi gratuit în versiunea de bază (spațiu mai puțin decât la eventualele versiuni premium) pentru o anumită perioadă (1 an?) pentru cei care cumpără ultimul model de iDevice și ultima versiune de Mac OS X, iar iTunes rămâne doar cu funcțiile de media player, CD rip & convert și sincronizare pentru dispozitive legacy (de ex. iPod fără WiFi). Părerea mea.

 • Volt

  eu sincer as dorii functii ca cele aduse de htc (htcsense.com),dar na cer prea mult pobabil