Ce vrei sa stii despre iOS 5?

36

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LLJIef-e-7g[/youtube]

V-am spus atatea despre iOS 5 ieri si astazi si am incercat sa acopar tot ceea ce a implementat Apple in noul sistem de operare insa avand in vedere ca exista peste 200 de modificari, exista cu siguranta aspecte neacoperite. Acum ma intorc spre voi si va intreb ce anume doriti as stiti voi despre iOS 5, ce anume nu ati aflat inca despre noul sistem de operare. Lasati intrebarile in comentarii si eu voi incerca sa va raspund la ele prin includerea lor in articol astfel incat toti cei care intra aici sa vada ce v-a interesat pe voi si raspunsurile oferite in schimb.

So, ce doresti sa stii despre iOS 5?

UPDATE:

1. Q: Ma intereseaza ce anume e schimbat in aplicatia de muzica (ipod), ca au si spus ca s-a schimbat si i-au schimbat si iconita. Ma mai intereseaza si cum se misca in comparatie cu 4, daca precum si (dupa jailbreak, daca iti faci) cata memorie ramane disponibila cand nu ai nimic deschis.

R: S-a schimbat denumirea aplicatiei din iPod in Music si desigur iconita, in rest nimic. Despre performante voi face un articol dedicat. Nu am cautat aplicatii din AppStore care afiseaza informatii de genul asta, nici nu cred ca exista vreuna de incredere.

2.  Q: Am vazut ca la settings apare facetime. Ce e in meniul ala? Multitasking-ul a ramas la fel, sau au modificat si pe acolo ceva? In toate ios-urile nu am suportat ca am aplicatia stocks si contacts, se poate sa le ascund din restrinctions? Per ansamblu cum se misca telefonul in comparatie cu 4.3.3? Bateria cum tine? Multumesc anticipat.

R: In meniul FaceTime avem posibilitatea de a bloca functia, avem afisat Apple ID-ul folosit in momentul de fata pentru convorbiri si avem posibilitatea de a adauga alte Apple ID-uri pentru FaceTime. La multitasking totul a ramas la fel. Despre performante voi vorbi separat.

3. Q: zaone, zi-mi te rog ca au separat ringer and alarms volume

R: Raspunsul il aveti in poza de mai jos, putem seta acum tonuri pentru o gama larga de functii.

4. Q: Știi dacă funcționează majoritatea programelor actualizate pt ios4 si pe ios5? Mi-as înregistra tel la un developer dacă mai pot folosi programele pe care le folosesc acum frecvent (Navigon eBay știri românești…)

R: Aplicatii actualizate pentru a functiona cu iOS 5 nu cred ca exista inca avand in vedere ca dezvoltatorii abia aseara au primit documentatia. Navigon nu am cumparat deci nu am cum testa, depinde ce aplicatii romanesti vrei sa testez, eBay merge. Aplicatia iDevice.ro merge fara nici o problema deci presupun ca si restul merg la fel de bine.

5. Q: As vrea sa stiu dc icon-urile se rotesc in landscape mode.. Adica dc functia din SBROTATOR E IMPLEMENTATA IN OS5.

R: Nu se roteste nimic in Springboard pe iPhone.

6. Q: m-ar interesa daca se primesc rapoarte de livrare ka mesaje chiar daca trimiti mesaje catre utilizatori non-ios

R: Nu primesti notificari pentru SMS-uri insa pentru iMessage ar trebui sa primim.

7. Q: Se pot sterge one-by-one apelurile efectuate sau tot asa a ramas(ori toate ori niciuna)?!

R: Da, fiecare apel din lista de apeluri poate fi sters individual.

8. Q: Salut ! As dori sa stiu te rog daca in panoul ala pentru notifications pot schimba banda aia in care ti se arata datele bursei cu altceva ? Sau macar daca se poate scoate bursa de acolo si sa ramana numai vremea. As mai vrea sa stiu daca mai imi vibreaza telefonul in ureche cand primesc un mail in timp ce vorbesc la telefon. Merci.

R: Da, poti schimba aplicatiile care apar acolo si poti schimba chiar si ordinea in care sunt afisate notificarile respective. Da, terminalul vibreaza cand primesti un mail dar vei auzi si un sunet peste convorbire.

9. Q: As vrea sa stiu daca se pot urmari filme cu subtitrari, sau e nevoie de aplicatii speciale.

R: Filmele trebuie convertite inainte de a fi incarcate prin iTunes in aplicatia Video din iOS deci poti pune subtitrare cu programul cu care faci convertirea.