iOS 5, update-urile OTA, unlock si Dev Team

Aseara Apple a anuntat implementarea unei noi functii care permite instalarea noilor update-uri pentru iOS direct din telefon. Acum exista in Settings>General un tab numit Software Updates in care putem vedea daca exista un update pentru iOS 5 si daca exista il putem instala direct de acolo fara a mai conecta terminalul la calculator. Dupa acest anunt foarte multa lume a spus ca jailbreak-ul va muri, ca nu vom mai putea face jailbreak pe viitor si tot felul de lucruri care in realitate nu au nici un suport fizic.

MuscleNerd a confirmat aseara ca jailbreak-ul va putea fi facut in continuare pe iDevice-urile noastre fara nici cea mai mica problema si este normal avand in vedere ca limera1n exploateaza direct bootrom-ul terminalelor. Dupa exploatarea bootrom-ului este nevoie doar de modificarea solutiilor de jailbreak pentru a fi compatibile cu toate noutatile din iOS 5 si cam atat. Practic iOS 5 este exploatabil pe iDevice-urile vechi in afara de iPad 2 deocamdata insa nu se stie cum vor sta lucrurile cu urmatoarea generatie de iDevice-uri.

Unlock-ul pentru terminalele noastre va fi in continuare posibil deoarece update-ul din telefon pare a nu se face automat asa cum am crezut aseara ci exista optiunea de a nu instala update-ul. In aceste conditii am putea folosi PwnageTool sau sn0wbreeze in continuare pentru a instala ipsw-ul custom direct din iTunes care pastreaza baseband-ul intact si ne dau posibilitatea sa facem unlock. Chiar daca Apple ar fi obligat utilizatorii sa faca update din telefon de indata ce o noua versiune a iOS era disponibila, ar fi existat oricum un tweak care bloca acest lucru.

Din punctul meu de vedere update-urile direct din telefon reprezinta un mare pas inainte insa nu se stie cum vor afecta felul in care facem jailbreak si decodare. Abia dupa lansarea iOS 5 beta 2 vom afla exact cum decurge procesul de update OTA asa ca abia de atunci vom sti la ce sa ne asteptan pe viitor.