iMessages, update pentru iOS direct din telefon si posibilitatea de a face poze cu butoanele de volum


Posibilitatea de a face poze cu butoanele de volum

Daca ati incercat tweak-ul Snappy din Cydia atunci cu siguranta stiti ca butoanele de volum pot fi folosite pentru a face poze. Ei bine Apple a implementat aceeasi functionalitate direct in iOS 5 acum deci nu vom mai fi nevoiti sa facem poze cu numai cu butonul de pe ecran ci si folosind butoanele de volum. Avem acum o iconita pentru aplicatia Camera direct in lockscreen de unde vom putea deschide la nevoie mult mai rapid camera. Totusi asta nu e tot, butoanele de volum vor putea fi folosite pentru a face AE/AF lock adica vom putea face auto focus folosind butoanele si nu un  tap pe ecran dar vom putea bloca si expunerea la o anumita valoare. Partea interesanta este ca vom avea si un editor de poze care va avea crop/rotate, o optiune pentru “ochii rosii” plus o functie auto-enhance.

Noua versiune a aplicatiei Camera se anunta a fi extrem de interesanta si abia astept sa o testez.

Update-uri , sincronizare cu iTunes si activare direct din telefon

Apple incepe sa convinga utilizatorii sa renunte de tot la iTunes iar oferirea posibilitatii de a activa terminalul fara a il mai conecta la un calculator este primul pas. Activam telefonul fara iTunes dar facem si update fara iTunes deoarece din iOS 5 terminalele vor face update OTA. Impreuna cu update-ul fara iTunes avem is o functie de sincronizare a librariei noastre cu terminalul direct numai prin Wi-Fi. Practic tweak-urile din Cydia care permiteau acest gen de sincronizare au devenit dintr-odata redundante si probabil nimeni nu le va mai folosi.

iMessages

Ati folosit Whatsapp messenger sau Viber pentru a trimite mesaje gratuite prin Wi-Fi? Daca da atunci aflati ca iMessages face exact acelasi lucru si a fi asemanator cu blackberry messenger deoarece ne va permite sa trimitem mesaje catre orice iDevice prin internet si 100% gratuit. Mesajele vor fi trimise sub forma unor notificari push si prin ele vom putea trimite nu doar text ci si poze, contacte sau clipuri video deci vorbim despre un sistem de mesagerie foarte avansat. Noua aplicatie iMessages va fi integrata cu Notifications Center si va fi compatibila cu functia group chat.

Vom putea trimite orice fel de mesaje atat prin Wi-Fi cat si prin 3G deci practic  vom putea comunica si impartasi continut media de oriunde si oricand.