Prima Pagina activare iMessages, update pentru iOS direct din telefon si posibilitatea de a face...

iMessages, update pentru iOS direct din telefon si posibilitatea de a face poze cu butoanele de volum


Posibilitatea de a face poze cu butoanele de volum

Daca ati incercat tweak-ul Snappy din Cydia atunci cu siguranta stiti ca butoanele de volum pot fi folosite pentru a face poze. Ei bine Apple a implementat aceeasi functionalitate direct in iOS 5 acum deci nu vom mai fi nevoiti sa facem poze cu numai cu butonul de pe ecran ci si folosind butoanele de volum. Avem acum o iconita pentru aplicatia Camera direct in lockscreen de unde vom putea deschide la nevoie mult mai rapid camera. Totusi asta nu e tot, butoanele de volum vor putea fi folosite pentru a face AE/AF lock adica vom putea face auto focus folosind butoanele si nu un  tap pe ecran dar vom putea bloca si expunerea la o anumita valoare. Partea interesanta este ca vom avea si un editor de poze care va avea crop/rotate, o optiune pentru “ochii rosii” plus o functie auto-enhance.

Noua versiune a aplicatiei Camera se anunta a fi extrem de interesanta si abia astept sa o testez.

Update-uri , sincronizare cu iTunes si activare direct din telefon

Apple incepe sa convinga utilizatorii sa renunte de tot la iTunes iar oferirea posibilitatii de a activa terminalul fara a il mai conecta la un calculator este primul pas. Activam telefonul fara iTunes dar facem si update fara iTunes deoarece din iOS 5 terminalele vor face update OTA. Impreuna cu update-ul fara iTunes avem is o functie de sincronizare a librariei noastre cu terminalul direct numai prin Wi-Fi. Practic tweak-urile din Cydia care permiteau acest gen de sincronizare au devenit dintr-odata redundante si probabil nimeni nu le va mai folosi.

iMessages

Ati folosit Whatsapp messenger sau Viber pentru a trimite mesaje gratuite prin Wi-Fi? Daca da atunci aflati ca iMessages face exact acelasi lucru si a fi asemanator cu blackberry messenger deoarece ne va permite sa trimitem mesaje catre orice iDevice prin internet si 100% gratuit. Mesajele vor fi trimise sub forma unor notificari push si prin ele vom putea trimite nu doar text ci si poze, contacte sau clipuri video deci vorbim despre un sistem de mesagerie foarte avansat. Noua aplicatie iMessages va fi integrata cu Notifications Center si va fi compatibila cu functia group chat.

Vom putea trimite orice fel de mesaje atat prin Wi-Fi cat si prin 3G deci practic  vom putea comunica si impartasi continut media de oriunde si oricand.

 • Share it please!

 • Dan B.

  Photoshoapa tataaaa! e api-ul de la adobe! d-aia au bagat amaratii in iOS functiile noi de camaroaie

 • aandrei

  s-a terminat conferinta ?! . Ceva hardware ?:D doar soft ?

 • Am urmarit live poze pe engadget.com. Apple a interzis filmatul in sala.Acum au luat o pauza dar urmeaza inca ceva noutati.zaone a punctat mai sus esentialul.abia astept sa am ios 5.pot rasufla usurati si posesorii de 3gs sau ipad.se va putea face update.

 • catalin2012

  Daca primesc video prin imesages ,o sa il pot salva in telefon sau doar sa il vad?

 • Din cat vad apple nu a luptat niciodata in mod direct cu jb(cu exp update),ci indirect.Nu mai vad nici un motiv de a face jb(cu exceptia unlock[inexistent de altfel]si app gratis).Eu sincer cred ca apple incearca sa elimine nevoia de jb prin updata-rea tweak-urilor din el in ios.Cred ca saurik o sa dea faliment in 2-3 ani.

 • Silviu Paul Sescu

  Vom avea Wi-Fi Sync in sfarsit!

 • Whatsapp messenger o sa mai fie folosit pentru cei care vor sa trimita mesaje celor care au Android,

 • Adi

  NimBuzz mi se pare mult mai ok decat cele enumerate mai sus + ca merge pe toate smartphone-urile si poti sa iti adaugi toate conturile de: Windows Live Messenger (MSN), Yahoo IM, AIM, GoogleTalk, Facebook, MySpace si pe PC
  Mai poti face si Free Call prin wi-fi si 3G (din pacate uneori nu prea merge aceasta functie cum trebuie).

 • Me

  Cu AE lock poti bloca expunerea la o anumita valoare si apoi sa reincadrezi….cat despre AF lock, oricum focaliza unde vroiai….dar, e de bine…

 • Pingback: Operatorii de telefonie mobila surprinsi de lansarea iMessage()

 • Pingback: iOS 5, update-urile OTA, unlock si Dev Team()

 • Pingback: Video: iOS 5 - iata cele mai importante functii()