Prima Pagina aplicatii Operatorii de telefonie mobila surprinsi de lansarea iMessage

Operatorii de telefonie mobila surprinsi de lansarea iMessage

Aseara Apple a anuntat lansarea serviciului iMessage care practic permite posesorilot de iDevice-uri sa trimita mesaje text sau multimedia prin internet catre orice alt iDevice cu iOS 5 instalat. Avem acum un serviciu asemantor cu BlackBerry messenger care ne da posibilitatea de a conversa cu orice alt utiliator de iPhone, iPad sau iPod Touch prin internet si ii putem trimite filme, poze, contacte, mesaje text, orice fara nici un cost. Practic acum nu mai avem nici un motiv pentru a plati SMS/MMS-uri din moment ce o conexiune de internet rezolva problema comunicarii prin simpla conectare la o retea Wi-Fi sau prin folosirea conexiunii 3G.

A well-informed little birdie tells me that Apple’s phone carrier partners around the world found out about iMessages when we did: during today’s keynote.

Partea interesanta? Operatorii de telefonie mobila nu stiau de aceasta noua functie a iOS 5 pana aseara si au aflat exact ca si noi de la Sott Forstall. Desi unii spun ca operatorii vor fi afectati de aceasta noua optiune pentru ca utilizatorii vor alege sa isi anuleze optiunile de MMS/SMS-uri pentru ca au iMessage, ei bine eu cred ca situatia nu va fi asa. Poate doar cei care au prieteni ce detin doar iDevice-uri vor decide sa faca acest lucru insa restul vor avea nevoie de SMS/MMS-uri pentru a conversa cu prieteni care au alte dispozitive. Pentru operatori impactul este minim, defapt poate doar AT&T sau Verizon vor fi afectati, in rest nu cred ca va conta prea mult.

 • Dan B.

  E mai bine asa decat sa ne tzepuiasca operatorii de bani. Bravo lor! AAsa cum au facut cu FaceTime-ul. la iOS 6 o sa avem nativ si convorbirile! :)) Asa ca viber-ul si gata. nu-ti mai tre GSM ci doar wifi. sau de un blutooth cu emisie mai puternica dar daunatoare (la 2,4 ghz la o putere de 1 watt iti fierbe creieru’! practic astea sunt in gama de frecvente microunde. asa se intampla acu cu 3G-ul)

 • Nu cred ca va afecta in nici un fel pe nimeni. Nu cred ca exista o persoana care sa aiba toate rudele/cunostintele cu iPhone. E imposibil. Daca isi vor anula optiunile de SMS si MMS e problema lor, 100% vor avea nevoie sa trimita cuiva care nu detine un iDevice si atunci vor plati mai mult. Asa ca pana la urma e posibil sa fie in favoarea operatorilor daca se renunta la acele optiuni, pot scoate mai multi bani ;).

 • Si care va fi diferenta intre iMessages si What’s up sau Viber? Poate nu am inteles eu.
  Daca nu e nicio diferenta majora nu vad de ce si-ar face probleme operatorii de telefonie mobila avand in vedere ca si acum, cand deja exista aceste aplicatii gen Viber, What’s up, sms-urile merg la fel de bine ca inainte.

 • Tocmai am spus ca nu exista motive de ingrijorare nu? Diferenta este ca vei avea functiile alea direct integrate in iOS.

 • Crixalis

  Whatsapp ramane la pentruca merge si pe symbian si android, deja ai largit orizonturile si acoperi mai multi prieteni.

 • Chatagra

  Sau yahoo messenger pe mobile ..deci imessage nu e o mare branza.

 • Nonemo

  Da, probabil ca operatorii nu vor fi afectati.
  Pe de alta parte insa, cei care au creat softuri gen Viber vor pierde poate cativa clienti, mai ales daca softul e strict pt iDevice, nu si pt Android si Win.

 • Nonemo

  Da, probabil ca operatorii nu vor fi afectati.
  Pe de alta parte insa, cei care au creat softuri gen Viber vor pierde cativa clienti, mai ales daca softul e strict pt iDevice, nu si pt Android si Win.

 • Rares

  daca va amintiti de Viber. E ceva de genul . Mi se pare aproape inutil .

 • Ciprian

  Aci in Olanda, abonamentele iti ofera de exemplu cateva sute de: mms, sms, minute. Ai, sa zicem 500 de unitati, cum daca vorbesti un minut, si dai un sms, ai ramas cu 498 – asta ca sa fiu mai explicit, ca si mie mi s-a parut ciudat. Asa ca solutii din parte operatorilor exista. Iar Yahoo messenger doar in .ro se foloseste la greu. Cred ca o sa fie mai eficienta comunicarea prin Facebook Messenger mai degraba, daca vorbim la scara globala.