Operatorii de telefonie mobila surprinsi de lansarea iMessage

Aseara Apple a anuntat lansarea serviciului iMessage care practic permite posesorilot de iDevice-uri sa trimita mesaje text sau multimedia prin internet catre orice alt iDevice cu iOS 5 instalat. Avem acum un serviciu asemantor cu BlackBerry messenger care ne da posibilitatea de a conversa cu orice alt utiliator de iPhone, iPad sau iPod Touch prin internet si ii putem trimite filme, poze, contacte, mesaje text, orice fara nici un cost. Practic acum nu mai avem nici un motiv pentru a plati SMS/MMS-uri din moment ce o conexiune de internet rezolva problema comunicarii prin simpla conectare la o retea Wi-Fi sau prin folosirea conexiunii 3G.

A well-informed little birdie tells me that Apple’s phone carrier partners around the world found out about iMessages when we did: during today’s keynote.

Partea interesanta? Operatorii de telefonie mobila nu stiau de aceasta noua functie a iOS 5 pana aseara si au aflat exact ca si noi de la Sott Forstall. Desi unii spun ca operatorii vor fi afectati de aceasta noua optiune pentru ca utilizatorii vor alege sa isi anuleze optiunile de MMS/SMS-uri pentru ca au iMessage, ei bine eu cred ca situatia nu va fi asa. Poate doar cei care au prieteni ce detin doar iDevice-uri vor decide sa faca acest lucru insa restul vor avea nevoie de SMS/MMS-uri pentru a conversa cu prieteni care au alte dispozitive. Pentru operatori impactul este minim, defapt poate doar AT&T sau Verizon vor fi afectati, in rest nu cred ca va conta prea mult.