Apple incearca sa breveteze o metoda de incarcare wireless pentru iDevice-uri si periferice

Febra WWDC-ului incepe sa scada asa ca revenim la lucrurile de zi cu zi. Astazi am pentru voi un brevet de inventie inregistrat de catre Apple care descrie o metoda de incarcare wireless pentru iDevice-urile noastre. Incepand cu iOS 5 Apple va introduce o metoda de sincronizare wireless a terminalelor noastre atat cu iTunes cat si cu iCloud deci urmatorul pas ar fi incarcarea dispozitivelor tot fara fir. Brevetul de inventie al celor de la Apple descrie o metoda care ar implica introducerea unei surse de energie NFMR(near-field magnetic resolution) in iMac-uri care mai apoi ar incarca wireless iDevice-urile noastre sau chiar tastatura ori mouse-ul compatibile.

The system, described in a patent application “Wireless power utilization in a local computing environment” is based on the mid range wireless power transfer physics described in this paper (.pdf). It makes use of wireless near field magnetic resonance (NFMR) power transmission to power devices up to 1 meter distant. Apple’s NFMR power supply will be integrated into desktop iMac or Macbook Pro and will create a 1 m zone in front of it, where computer peripherals like mouse and keyboard, or smaller devices like iPods, iPhones and iPads can be wirelessly charged. Peripherals, of course, will have to be equipped with special coupling antennas able to received the power.

iDevice-urile noastre sau perifericele iMac-ului trebuie echipate cu un dispozitiv special ce are o antena prin care este furnizata energia catre bateria dispozitivului deci nu va fi ceva la fel de simplu precum Touchstone-ul celor de la HP/Palm. Partea buna este ca tehnologia celor de la Apple poate fi folosita si pe iMac-urile vechi la care trebuie conectat doar un dispozitiv in USB care preia energia din iMac si o transfera catre celelalte iDevice-uri si periferice. Partea cea mai proasta? Brevetul de inventie ne spune ca tehnologia permite incarcarea dispozitivelor numai daca se afla la maxim 1 metru distanta de iMac deci trebuie sa lasati dispozitivul langa iMac oricum pentru a il incarca asa ca incarcarea fara fir devine putin cam nefolositoare.

In final este posibil sa asteptam cativa ani buni pana va implementa Apple asa ceva in iDevice-uri insa este foarte bine sa stim ca ei lucreaza la tehnologii de genul acesta.