Cum sa activezi iOS 5 fara a fi inregistrat ca developer

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X6njwK3HeMU[/youtube]

Cei de la Gizmodo au descoperit o tehnica foarte ciudata de a activa un terminal caruia i s-a facut update la iOS 5 dar nu are inregistrat UDID-ul in contul unui developer. Metoda este foarte complicata insa se pare ca functioneaza deaorece baietii de la Gizmodo sunt foarte seriosi in ceea ce o priveste. Pasii de mai jos trebuie urmati cu foarte mare atentie pentru a fi siguri ca dupa instalare activarea terminalului vostru se va face fara nici un fel de probleme. Metoda a fost descoperita de un tanar care se pare ca are mult timp la dispozitie insa a reusit sa descopere o metoda foarte utila care le da multora posibilitatea de a instala iOS 5 fara a plati nimic. Procesul de mai jos va functiona doar pe iPhone.

Intai trebuie sa descarcati iOS 5 de pe internet, preferabil din contul vostru de developer, apoi sa il instalati folosind metoda shift + Check for update din iTunes. Dupa ce terminati instalarea urmati cu mare atentie pasii de mai jos.

1. Apasati de 3 ori butonul Home pentru a deschide meniul Voice Over.

2. Apasati de 3 ori din nou pe butonul Home si va apare un meniu din care selectati Emergency Call.

3. Dupa ce apasati pe butonul Emergency Call vi se va deschide fereastra in care aveti apelul pornit. Acum faceti un swype cu 3 degete in jos si veti deschide Notifications Center.

4. Din Notifications Center deschideti aplicatia Weather.

5. Apasati butonul Home, iesiti din aplicatia Weather si gata, puteti folosi iOS 5.

Dupa ce intrati in sistem inchideti Voice Over si veti putea folosi absolut totul din iOS 5 fara probleme. Ideea este sa aveti un terminal factory unlocked/codat in reteaua folosita de voi altfel procesul de mai sus nu va functiona absolut deloc. Am incercat metoda, nu am reusit sa fac swype-ul deci nu pot sa va confirm daca functioneaza sau nu. Gizmodo trateaza serios problema, la mine nu a functionat.

UPDATE: Activarea prin aceasta metoda duce la imposibilitatea de a folosi functia de telefonie a iPhone-ului vostru!

UPDATE 2: Metoda functioneaza si pe iPod Touch, teoretic ar trebui sa mearga si pe iPad.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D50MRPy8T5E[/youtube]

45 COMENTARII

  1. Foarte tare :). Nu a durat prea mult pana au descoperit chestia asta. Nu cred ca pustiul a stat toata ziua cu telefonul in mana sa testeze diferite chestii, ori e un pont, ori a facut din greseala asta :).

    Intrebare: de ce trebuie sa fie factory unlocked? 🙁 Nu prea inteleg de ce nu ar merge.

    LE: cica cineva ofera inregistrarea UDID-ului gratis si Gevey functioneaza pe iOS 5 ( http://modmyi.com/forums/unlocking-activation/766832-will-gevey-pro-work-ios-5-a.html )

  2. Nu, zaone spune ca doar acest tip de activare al iOS 5 nu functioneaza daca iPhone-ul e locked. Daca ai cont de developer si inregistrezi UDID-ul sigur merge, ar fi prea penal sa nu mearga :).

  3. Mi-a iesit in sfarsit, nu stiu sigur daca e blocat sau nu pentru ca a fost schimbat la Apple Store. Presupun ca ala de mi l-au dat ei era la liber tinand cont ca nu i-a facut nimic decat sa mi-l activeze in magazin da cine stie. Oricum vad ca nu imi arata numele operatorului si se misca cam naspa.

  4. Ia vezi, poti suna pe cineva? 😀 Sper sa nu avem surpriza sa nu poti, desi am citit ca nimeni nu poate folosi iPhone-ul ca telefon dupa ce l-au activat asa + ca procesul trebuie repetat de fiecare data cand restartezi telefonul. Te rog sa faci testele astea, ai ajuta multa lume sa nu faca update degeaba.

  5. Nu merge sa sun si da, procesul trebuie repetat dupa fiecare restart si e cam nasol ca nu iti iese din prima tot timpul. DATI SWYPE INCET NU REPEDE CU DEGETELE ca sa va ia comanda mai usor (nici chiar incet de sa se plictiseasca telefonu dar nici repede).

    PS: Inapoi la 4.3.3 (sper sa mearga folosind iREB si un restore fara sa mai imi bat capul cu TinyUmbrella), revin cu un replay daca merge sa ma duc inapoi la 4.3.3 fara TinyUmbrella.

    LE: Se pare ca nu, trebuie cu TinyUmbrella neaparat.

  6. Multumim! Eu m-am convins, nu am de ce sa fac update. Am zis sa nu astept JB, dar acum o sa astept, asta daca nu pot activa altfel pentru a functiona aplicatia Phone si pentru a nu repeta procesul la fiecare restart.

    @zaone: te rog sa specifici la inceputul articolului chestiile aflate, ar fi nasol ca cineva sa nu citeasca posturile si sa-si transforme iPhone-ul in iPod .. again!

    LE: termina cu edit-ul :))). Deci NU merge sa faci downgrade fara sa ai SHSH salvat cu TinyUmbrella.

  7. Am gasit o metoda mai usoara.
    1.apasati de 3 ori pe home ca sa porneasca voice over

    2.cu un deget apasati pe ceas, sau pe simbolul bateriei din dreapta sus

    3.DATI SWYPE INCET NU REPEDE CU 3 DEGETE

    4. Din Notifications Center deschideti aplicatia Weather.

    5. Apasati butonul Home, iesiti din aplicatia Weather si gata, puteti folosi iOS 5.

  8. Ieri pe la 19 am activat cu 5 USD UDID-ul. Totul a durat 2 minute. Pentru cei interesati sa scrie mail la activateudid@gmail.com, si va descurcati. Tot ce aveti nevoie este de un cont paypal.
    Zaone, daca crezi ca e “ilegal” poti sa stergi postul, dar cred ca sunt destui de multi care vor sa incerce ios 5. UDID ramane activ 12 lui

  9. a mers downgrade din prima. o chestie interesanta e ca pe ios 5 beta aveam baseband 4.10.11 si dupa downgrade la 4.3.3 a facut downgrade si la baseband inapoi la 4.10.01

  10. Am completat formularul din link-ul care l-am gasit pe modmyi.com (post nr. 3) si am primit in 3 ore raspuns de la tipul ala cum ca am UDID-ul inregistrat. Se pare ca am avut noroc, au fost doar 90 de inregistrari disponibile si s-au dus in mai putin de 24 ore. Am cum sa verific daca e chiar inregistrat? Am cautat si degeaba, nu gasesc nici o metoda pe site-ul Apple.

  11. mie mia activat cineva udidul pe gratis
    oricum buna metoda si da,a descoperito din greseala pt ca inainte sa apara asta mam gandit si eu la ceva de genu dar nam facut :))

  12. Ok tot caut sa imi inregistrez udid-ul si nu reusesc m-am gandit la o mica smecherie o sa platesc 100 USD pentru developer iar cine vrea sa ii activez udid-ul imi poate transfera pe paypal 10 usd. Cine vrea poate sa ma contacteze pe. Sunt online non stop. Asa ne ajutam reciproc.

  13. eu am facut update la iPhone 3GS pe iOS 5 si am si activat telefonia …deci e perfect functionabil…niste mici bug-uri dar nu afecteaza nimic.