Video: Onlive lanseaza prima aplicatie pentru iPad care ne permite sa jucam jocuri pe web

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dXVBEPkC81I[/youtube]

Onlive este o companie lansata acum cativa ani care permite posesorilor de PC-uri/console sa joace jocuri online direct in propriul browser pe ecranul unui televizor prin serverele companiei si folosind un dispozitiv special care trebuie sa fie mereu conectat la internet. Compania a anuntat ieri la E3 o aplicatie speciala pentru tablete care va permite utilizatorilor sa acceseze serverele companiei direct de pe propria tableta si sa joace aproape orice joc folosind ecranul touchscreen al propriei tablete ori un gamepad. Chiar daca vorbim despre jocuri care ruleaza direct de pe serverele unei companii, puteti vedea si in clipul de mai sus ca din punct de vedere grafic cel putin vorbim despre jocuri bine realizate care ruleaza cat se poate de fluent chiar si pe iPad.

The power of the cloud is definitely the theme this week, displacing what had been assumed to be platforms that could never be displaced. The OnLive Player App for iPad and Android shows how with the power of the cloud, the question is not whether cloud gaming will be able to catch up to consoles, it will be whether consoles will be able to catch up to cloud gaming.

Noua tehnologie a celor de la Onlive va fi disponibila anul acesta si va fi prima lansata pe piata, urmand ca in 2011 alte companii sa lanseze aplicatii aemanatoare pentru propriile produse. Ganditi-va ca oriunde ati fi veti avea acces la o multitudine de jocuri grozave direct de pe tableta voastra si totul printr-o simpla aplicatie ce are nevoie de o conexiune stabila la internet. Onlive a atras milioane de utilizatori si popularitatea platformei a motivat dezvoltatorii ei sa se axexe pe un nou target, cel al posesorilor de iDevice. Totul suna interesant in teorie insa abia astept sa vad un test dupa lansarea produsului final.