Apple actionata in judecata pentru folosirea denumirii iCloud

iCloud Communications, o companie prezenta pe piata americana de cativa ani buni, a actionat in judecata compania Apple motivandu-si decizia prin faptul ca iCloud este o marca inregistrata a iCloud Communications si Apple foloseste denumirea fara drept. iCloud Communications continua spunand ca promovarea denumirii iCloud de catre Apple a afectat intr-o masura foarte mare brandul companiei care acum este legat in totalitate de serviciile oferite de catre compania Apple propriilor clienti.

iCloud Communications sustine ca Apple ofera acelasi set de servici si ca in trecut Apple a incalcat alte brevete de inventie sau decizii de inregistrare a unor marci. Practic acum cei de la iCloud Communications nu isi mai pot promova serviciile pentru ca numele companiei lor este 100% legat de catre iCloud-ul oferit de catre Apple. Daca iCloud Communications atunci Apple va trebui sa scoata sume importante de bani din buzunare pentru a putea folosi in continuare denumirea pentru ca in momentul de fata cei de la iCloud Communications au dreptate. Nu stiu cata lume va considera iCloud Communications drept o companie separata de Apple care nu are nici o legatura cu iCloud iar asta ar putea prejudicia serios activitatea companiei.

In mod sigur nimeni de la Apple nu isi face griji si e normal sa fie asa doar au o “armata” de avocati care a aparat de atatea ori compania in instantele americane.