Prima Pagina Apple Apple actionata in judecata pentru folosirea denumirii iCloud

Apple actionata in judecata pentru folosirea denumirii iCloud

iCloud Communications, o companie prezenta pe piata americana de cativa ani buni, a actionat in judecata compania Apple motivandu-si decizia prin faptul ca iCloud este o marca inregistrata a iCloud Communications si Apple foloseste denumirea fara drept. iCloud Communications continua spunand ca promovarea denumirii iCloud de catre Apple a afectat intr-o masura foarte mare brandul companiei care acum este legat in totalitate de serviciile oferite de catre compania Apple propriilor clienti.

iCloud Communications sustine ca Apple ofera acelasi set de servici si ca in trecut Apple a incalcat alte brevete de inventie sau decizii de inregistrare a unor marci. Practic acum cei de la iCloud Communications nu isi mai pot promova serviciile pentru ca numele companiei lor este 100% legat de catre iCloud-ul oferit de catre Apple. Daca iCloud Communications atunci Apple va trebui sa scoata sume importante de bani din buzunare pentru a putea folosi in continuare denumirea pentru ca in momentul de fata cei de la iCloud Communications au dreptate. Nu stiu cata lume va considera iCloud Communications drept o companie separata de Apple care nu are nici o legatura cu iCloud iar asta ar putea prejudicia serios activitatea companiei.

In mod sigur nimeni de la Apple nu isi face griji si e normal sa fie asa doar au o “armata” de avocati care a aparat de atatea ori compania in instantele americane.

 • Cloud e nor.e ceva comun.sigla difera.nu va fi o mare problema

 • Dimitri

  Adriane, cloud e nor cum si blue ray e raza albastra. Dar iCloud si bluray nu mai sunt comune deloc nu?

 • Tudor

  Si AppStore vine de la Application Store, ceva foarte comun 🙂

 • glm

  nu-si face griji, dar va plati gras sa inchida gura celor cu icloud si e o scapare destul de mare din partea apple.

 • poate ii cumpara cu totul si gata 🙂

 • @Tudor: Comum acum insa in 2009 habar nu avea lumea ce e ala.

 • Oaky

  Parerea mea ca este “cancan”… Isi inchipuie cineva ca Apple isi permitea sa foloseasca un nume care deja era inregistrat ? Eu zic ca nu si cu atat mai mult ca firma care are brandul respectiv era din State.

 • cine sa se uite la firma asta??
  se supara apple si o cumpara :)))

 • Lolioop

  Lipseste sa ii dea in judecata Apple pe icloud pt ca au furai i-ul :))

 • Liviu Mica

  Din pacate sau fericire, apple nu e o companie in Romania, ceea ce inseamna ca trebuie sa dea cu subsemnatul si poate chiar sa plateasca o suma de bani.
  Ceea ce este de remarcat este faptul ca nu am auzit de firmulita asta in ultimii 5 anisori. Probabil e un fel de PFA sau “se vede” prin California si cam atat

 • ion100

  liviu mica@
  nici de tine nu a auzit nimeni, dar asta e alta problema..ideea e ca nu trebuie sa auda cineva de ei, nu stiu daca intelegi…ei au patit exact ce fac altora cu “appstore”, desi vine de la application…e o problema de principiu, dintr-un punct de vedere, si de drepturi de autor si de bani multi, din celalalt punct de vedere. Trebuia sa stie baietii de la apple de treaba asta si sa schimbe denumirea serviciului “icloud”.

 • BotoseL

  Cred ca voi nu v-ati lovit de OSIM pana acum, unde daca eu vreau sa inregistrez un brand, o sigla, un patent este analizat 2 luni si daca seamana cu altceva peste X % prin care sa se creeze o confuzie intre cele doua lucruri, atunci iti este respins. Nu stiu cum au reusit sa mearga cu el pana acum, tinand cont ca una ofera servicii de VOIP si alta face backup la aplicatii si iti ofera posibilitatea sa le bagi pe alt terminal. La prima vedere nu pare sa semene si nu ar fi probleme dar: numele este identic i mic, C mare, loud litere mici; ambele au o reprezentare grafica asemanatoare unui nor; ambele ofera un serviciu de comunicare a informatiilor pe internet. La noi va zic sigur ca nu ar fi reusit ( chiar daca reusea in tara se duceau astia la UE ).
  Nu stiu cum functioneaza la americani treaba asta cu TM`ul,
  Noi in firma a trebuit sa scoatem niste ochelari de la vanzare ca aveau partial o reprezetare grafica a unui model de carouri care semana cu cel al celor care ne`au somat. Culorile nu erau identice, si nici modelul ( ca dracu erau carouri ), si au inceput cu din alea ca de unde le aveti.
  As zice ca Apple are mari sanse sa piarda acest proces.