Apple dezvolta un iPhone 4S compatibil cu retele CDMA si GSM

La WWDC 2011 Apple nu a prezentat un nou model a terminalului iPhone asa ca acum toate privirile se indreapta catre traditionala conferinta Apple din toamna unde este asteptata lansarea noului terminal. Prea multe nu se asteapta de la iPhone 4S, doar un upgrade pe partea hardware si nimic modificat la design-ul exterior. Informatii noi obtinute de la surse din interiorul companiilor partenere ale Apple sugereaza ca noua versiune a iPhone va functiona atat pe retele CDMA cat si pe retele GSM.

Inca de la lansarea iPhone 4 CDMA au inceput speclatiile privind lansarea unei versiuni “world mode” care sa functioneze in orice retea si deocamdata toate informatiile indica fabricarea unui terminal cu aceste specificatii. Totusi noul iPhone va avea, se pare, o deschizatura mai mica pentru difuzor in partea frontala plus o deschizatura mai mica pentru camera frontala a terminalului. Aparent Apple ar intentiona sa implementeze si o antena pentru banda de 5Ghz corespondenta standardului Wi-Fi 802.11n. In ceea ce priveste lansarea produsului, se estimeaza ca productia va incepe undeva prin luna august iar lansarea efectiva ar putea avea loc in luna septembrie sau cel tarziu in luna octombrie.

6 COMENTARII

  1. daca raman la ecranul ala liliputan o dau in bara rau. si asa, intarzierea lansarii uni nou ip favorizeaza androizii, mai ales sgs2, care va fi cu siguranta declarat telefonul anului.

    parerea mea este ca trebuie sa schimbe si designul pentru ca sa recastige o piata asaltata de terminale foarte diversificate.

  2. Il lanseaza sau nu pe ip5 este irelevant. Si-au facut un renume si cam asta este.
    Problema cea mai simpla este – cum ramane cu bluetooth? Va functiona vre-odata precum ar trebui?

  3. Un nou model de IPhone nu va fi ! Ecranul va fi mai lat ( asta ca cei care pupa in fund GS2 ) si tot la fel de superb ca acum ! Bluetooth va exista doar pentru casca atât ! Funcția de transfer intre nu va mai exista !:)

  4. ASÁLT, asalturi, s. n. 1. Atac (militar) decisiv pentru cucerirea unui loc întărit, a unui obiectiv sau pentru a sparge rezistența inamicului.

    De cati ani tot “asalteaza” terminalele astea foarte diversificate piata dominata de iPhone? De vreo 4. Ce s-a intamplat in astia 4 ani? Au vandut peste 200 de milioane de iDevice-uri.
    Ce au facut ceilalti? L-au omorat pe ifon. over and over..