Prima Pagina Apple Nuance integrat in iOS 5, vom avea un sistem de scriere dupa...

Nuance integrat in iOS 5, vom avea un sistem de scriere dupa dictare?

Nuance este o companie care a dezvoltat unul dintre cele mai performante sisteme de recunoastere a comenzilor vocale si de scriere dupa dictare. Pentru iOS exista aplicatia Dragon Dictation care permite utilizatorilor sa recite in microfonl terminalului anumite fraze iar terminalul le transforma automat in text folosind sistemul celor de la Nuance. Pana acum s-a zvonit ca sistemul celor de la Nuance ar putea fi implementat impreuna cu un sistem de recunoastere a comenzilor vocale insa la WWDC nu s-a mentionat absolut nimic despre Nuance sau imbunatatirea sistemului VoiceControl.

I was told weeks ago by my source (same one who told me Twitter would be integrated deeply into the OS) that Siri wouldn’t be done in time. Maybe for this fall’s release of iPhone 5? After all, they need to have some fun things to demo for us in August, no?

Daca Apple nu ne spune aflam si singuri asa ca in setarile internet ale iOS 5 au fost descoperite cateva setari care arata in mod clar ca Apple testeaza tehnologia Nuance in noul sistem de operare. Se pare ca Apple va implementa un sistem de scriere dupa dictare care va putea fi activat direct din tastatura disponibila in iOS 5 prin intermediul unui buton. Probabil noul sistem va fi util pentru americani insa pe noi nu ne va ajuta cu nimic deoarece e greu de crezut ca limba romana va putea fi in mod corect recunoscuta de un asemenea sistem.

  • Stefan

    Parca pe mac era si limba romana integrata in sistemul Nuance. Parca tot intr-un articol scris de tine am citit. Deci, cine stie ?… 🙂

  • In OS X Lion dar acolo nu era scriere dupa dictare, era un sistem de vorbire.

  • Stefan

    Pai daca stie sa vorbeasca in romana poate va stii sa si scrie in romana 🙂 Vedem…

  • Tigris Regalis

    “e greu de crezut ca limba romana va putea fi in mod corect recunoscuta de un asemenea sistem” – Teoretic n-ar fi mai greu decât limba engleză, însă interesul de a depune efort pentru o limbă vorbită pe o arie foarte restrânsă de pe glob cred că este direct proporțional cu procentajul de vorbitori ai acelei limbi din totalitatea locuitorilor din toate țările în care se vând iDevices. Poate când n-o să mai aibă prea multe de implementat în iOS, vor da atenție și limbii române … dacă aceasta va mai avea vorbitori în acele vremuri!