Prima Pagina Apple 2011 – anul in care Apple va vinde mai multe smartphone-uri decat...

2011 – anul in care Apple va vinde mai multe smartphone-uri decat Nokia

In anul 2007 Apple lansa primul model al iPhone intr-o lume in care Nokia vindea cele mai multe telefoane din lume si era unul dintre cele mai puternice si mai cunoscute branduri la nivel global. 4 ani mai tarziu se estimeaza ca Apple va intrece Nokia in ceea ce priveste numarul de smartphone-uri vandute la nivel global. Nokia a fost detinut primul loc in topul vanzatorilor de smartphone-uri pentru aproape 10 ani insa anul acesta Apple sau Samsung ar putea prelua prima pozitie. Cele 2 companii si-au marit volumul de productie al smartphone-urilor in fiecare an in ultimii ani iar anul acesta multumita iPhone 4 si seriei Galaxy S cei 2 producatori ar putea depasi Nokia in ceea ce priveste numarul de smartphone-uri vandute la nivel global.

Nu se stie care dintre cele 2 companii “fura” primul loc de la Nokia insa daca Apple ar fi lansat un nou iPhone in iunie atunci cu siguranta ar fi ocupat prima pozitie. Avand in vedere ca acest lucru nu s-a intamplat si Samsung Galaxy S II este extrem de cautat aproape peste tot in lume, exista posibiltiatea ca Apple sa ajunga pe locul 2 dupa Samsung insa tot inaintea celor de la Nokia. Inca de la lansarea primului model de iPhone Nokia a inceput sa piarda din cota de piata in domeniul vanzarilor de smartphone-uri si la cum se prezinta acum situatia Nokia nu va mai ajunge pe locul 1 pentru o buna perioada de timp.

 • Nokia a pierdut mult cu sistemul de rahat symbian ca alt fel poate nu se ajungea aici

 • Thiefyo

  Daca spuneai fata de samsung it was a lie:p pf nokia .. Cine mai cumpara nokia?:) softu lor e lowest din ce este acum pe piata

 • Tim

  Aia care vor telefoane cumpara Nokia. O sa ti se para ciudat dar chiar daca trendul este clar pe smartphone sunt o gramada care nu au nevoie/nu se impaca cu un smartphone si vor o chestie simpla la care sa vorbeasca si sa fie sunati.

 • @Tim Cred ca statistica se refera doar la smart-uri, care sunt un sfert din toate telefoanele, si unde Nokia cred ca este mult in fata

 • glm

  e cam la fel cu a compara mere cu pere, deoarece nokia nu conteaza cu adevarat pe piata smartphone-lor, asta fiind marea lor greseala strategica pe termen mai scurt sau mai lung.

  e ca si cum ai spune ca apple e depasita la nr de telef vandute de nokia sau chiar de samsung, lucru perfect adevarat, dar, doar la capitolul telefoane obisnuite.

 • Tim

  @Florin eu am raspuns la intrebarea lui Thiefyo. Stiu ca este vorba de smartphone-uri dar aici sunt de acord cu glm, in sensul prezenta Nokia este infima pe aceasta piata.

  @”e ca si cum ai spune ca apple e depasita la nr de telef vandute de nokia sau chiar de samsung, lucru perfect adevarat, dar, doar la capitolul telefoane obisnuite.”
  True 🙂 Aranjezi cuvintele astfel incat sa obtii ceea ce vrei, in cazul asta o alta reclama la Apple (sic!)

 • Nokia nu se va mai ridica niciodata. Un exemplu simplu, acu 3 ani sa zic asa,la noi in firma erau numai telefoane nokia, acu avem 3 iPhone, si vreo 15 samsung (1 smartphone al meu), restu sunt inca nokia vechi care inca mai functioneaza. Personal detin si un iPhone 2G dar e cam depasit pentru ce imi trebuie mie.

  Apple nu are telefoane simple, deci iese din acel razboi. Revenind la subiect, sunt de parere ca Apple va pierde din vanzari daca o sa faca in asa fel incat sa nu mai poti “tuna” iPhone`ul. Telefoanele cu Android sunt usor de root`at deci mai accesibile customizarii dupa bunul plac, acest lucru confera un +.
  Cel putin la mine in firma aia care au iPhone il au de fitze ca daca ii intrebi ce stie sa faca telefonul imi spun “ia uite ce poze trage”… se aplica regula telefonul il face pe om 🙂
  Daca mergi pe strada si intrebi oamenii de un nume de smartphone nu o sa auzi Nokia pe acolo.