Iata cele mai folosite coduri de securitate pentru blocarea terminalelor iPhone

Un dezvoltator de aplicatii pentru iOS s-a gandit ca ar fi bine sa vada care sunt cele mai folosite coduri pentru deblocarea terminalelor iPhone. Dezvoltatorul aplicatiei Big Brother Camera Security a inclus in ultimul update al aplicatiei un cod care loga passcode-urile introduse de utilizatori pentru a debloca aplicatia. El sustine ca ecranul pentru deblocarea aplicatiei este asemanator cu cel pentru deblocarea terminalului deci utilizatorii ar fi tentati sa introduca acelasi passcode precum in cazul deblocarii terminalului.

Naturally, 1234 is the most common passcode: mimicking the most common internet passwords. To put this into perspective, these 10 codes represent 15% of all passcodes in use. Most of the top passcodes follow typical formulas, such as four identical digits, moving in a line up/down the pad, repetition. 5683 is the passcode with the least obvious pattern, but it turns out that it is the number representation of LOVE (5683), once again mimicking a very common internet password: “iloveyou.”

Rezultatele obtinute de el le avem in tabelul de mai sus si puteti observa ca 1234 este de departe cea mai utilizata combinatie pentru blocarea unui iPhone. Lista continua cu alte combinatii foarte simplu de retinut dar care s-ar putea dovedi si foarte usor de ghicit de catre persoane rau intentionate. Dezvoltatorul aplicatiei sustine ca 1 din 7 terminale iPhone poate fi deblocate folosind unul din codurile prezentate de el mai sus si va recomand sa va schimbati passcode-ul daca il regasiti in lista. Oamenii au in general tendinta de a pune parole simple la conturile de utilizator sau combinatii de cifre usor de retinut insa aceasta metoda s-ar putea dovedi a fi neproductiva in cazul pierderii telefonului, de exemplu.

6 COMENTARII

  1. la codurile de patru cifre “1234” este prima optiune in “mintea” oricarui soft de spargere.
    Este urmasul lui “password” 🙂

    Sent from my Nokia 3310

  2. […] AppVault este o noua aplicatie lansata de putin timp in Cydia care permite utilizatorilor sa protejeze propriile aplicatii cu un cod de siguranta. Odata instalata aplicatia trebuie sa setam un cod de siguranta care va fi cerut de fiecare data cand incercati sa deschideti o aplicatie protejata. AppVault ofera o interfata intuitiva din care bifati aplicatiile pe care doriti sa le protejati iar printr-un simplu respring veti avea protejate toate aplicatiile dorite de voi. Partea proasta a acestui tweak sta in faptul ca toate aplicatiile sunt protejate cu acelasi cod de siguranta asa ca alegeti unul care sa nu corespunda cu cele din aceasta lista. […]

  3. Eu am in line dreapta… E mai comod, si oricum nu cred ca un hot ar avea destule incercari la dispozitie sa incerce..

    Sent from my Macbook. 🙂 😛