iOS 5 si problemele cu aplicatiile care nu functioneaza

Cand Apple spune ca iOS 5 beta este dedicat dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS, o spune ca avertisment pentru utilizatorii normali deoarece o versiune beta a iOS este o versiune instabila care are buguri, care nu va functiona la fel de bine precum una finala. iOS 5 este cea mai stabila versiune beta a iOS lansata vreodata insa nu este lipsita de probleme si una dintre cele mai importante dintre ele are legatura cu posibilitatea de a folosi aplicatii din App Store. Multe aplicatii din App Store sunt incompatibile cu iOS 5 in momentul de fata pentru a versiunea beta este disponibila de doar o saptamana si dezvoltatorii nu au apucat sa isi actualizeze aplicatiile. Multe dintre aplicatii se inchid la cateva secunde dupa deschidere si este normal sa nu functioneze avand in vedere ca Apple a schimbat multe in iOS iar dezvoltatorii nu sunt obligati sa isi actualizeze aplicatiile pentru versiunile beta ale sistemului de operare.

Pana acum doar putine aplicatii testate de mine s-au dovedit a fi nefunctionale insa eu am inteles ca incompatibilitatea nu tine de dezvoltator si ca folosirea unei versiuni beta a iOS implica intelegerea faptului ca nu voi putea folosi chiar toate aplicatiile mele. Unii nu au inteles ideea aceasta si in App Store au inceput sa apara diverse comentarii la aplicatii in care dezvoltatorilor li se reclama faptul ca aplicatiile lor nu functioneaza cu iOS 5. Acum comentariile poate nu ar conta atat de mult insa cei care lasa comentarii au bunavointa de a lasa si un rating negativ pentru aplicatie iar pentru dezvoltatori rating-urile conteaza foarte mult. Persoanele care lasa asemenea comentarii si rating-uri nu au nici cea mai vaga idee in legatura cu procesul de dezvoltare al unei aplicatii sau cu riscurile pe care le presupune instalarea unei versiuni beta a iOS.

V-am spus si o repet, unele aplicatii nu vor functiona deloc, altele se vor inchide singure(inclusiv cele native) insa per total iOS 5 este utilizabil in versiune beta. Apple va rezolva problemele pe parcurs, dezvoltatorii isi vor actualiza aplicatiile insa nu trebuie sa uitam ca ne despart cel putin 2 luni si jumatate de zile pana la lansarea versiunii finale deci foarte multe schimbari se vor produce pana atunci.