Prima Pagina Apple Jumatate din terminalele iPhone schimbate de Apple nu au fost sincronizate vreodata...

Jumatate din terminalele iPhone schimbate de Apple nu au fost sincronizate vreodata cu iTunes

Nu stiu cat de mult folositi voi iTunes pentru a face backup propriului terminal insa jumatate dintre persoanele care au dus un iPhone la Apple pentru a il schimba nu au folosit iTunes decat pentru a isi activa terminalul. Statistica vine de la o persoana din interiorul Apple care sustine ca jumatate din terminalele schimbate la Genius Bar nu fusesera conectate la iTunes pentru a li se face un backup dar nici macar nu fusesera vreodata sincronizate cu iTunes. Cifra este extraordinar de mare insa ne spune cam cat de mult “iubesc” oamenii programele celor de la Apple si cred ca aceasta statistica a fost unul dintre principalele motive pentru lansarea iCloud. Sa nu uitam totusi ca vorbim doar de terminale iPhone, statistica s-ar putea aplica si la tablete iPad sau iPod Touch-uri

iTunes pentru Windows este un program care trebuie folosit cu foarte multa rabdare altfel risti sa ajungi in situatia in care nu vei mai dori sa conectezi vreodata terminalul la calculator. Nu stiu daca toate persoanele care au uitat de iTunes au avut acelasi gand insa este clar ca programul celor de la Apple este ineficient insa salvarea vine prin iCloud si Wi-Fi Sync. iCloud va sincroniza datele din terminalul nostru cu serverele Apple astfel ca dupa restore vom avea in terminal tot ce ne trebuie iar Wi-Fi Sync va sincroniza datele din terminal cu iTunes prin Wi-Fi atunci cand punem terminalul la incarcat. Probabil putina lume va sti sa foloseasca iCloud la inceput si probabil putina lume va intelege ce se intampla cu Wi-Fi Sync insa in timp veti vedea ca aceste 2 solutii ne vor ajuta extrem de mult.

 • lexen

  sincer? eu folosesc iTunes as a daily music player. ca sa nu mai vorbim de backup & app transfer ( chestii care au loc in fiecare zi ). ma inteleg ok, deci. mai greu pana m’am prins exact ce am si ce nu am voie sa fac using iTunes 😀

 • Dorin940

  Eu folosesc iTunes non-stop :)) ascult musica din el, fac backup pentru iphone si transfer tot felul de aplicatii, poze, muzica si altele

 • B06DAN

  Me2

 • Mii greata de iTunes+windows.
  Am facut backup pe 2 compuri diferite si nici pe unul din ele nu am reusit sa fuck restore backup la un iph4.
  PS. Windows xp si windows 7-x64.

 • razvanrazy

  Statisticile sunt asa tocmai pentru ca cel putin 60-70% din cei care-si achizitioneaza iPhone, o fac pentru ca e la moda si pentru ca arata bine. Nu folosesc si nici nu vor folosi vre-odata nici macar appstore, si nu sunt in stare nici macar sa schimbe ceva in setari. cunosc foarte multa lume de genu asta si mi-e scarba de ei.

 • giginson

  Eu cunosc persoane care nu numai ca nu descarca aplicatii din appstore dar nici nu stiu ce e ala Appstore sau ce e aia o aplicatie, la ce l-ar ajuta de ce ar avea nevoie de ea ! LOL

 • Trimite-i la mine ca ii invat eu 😀

 • Cosmin

  iPhone a fost gandit sa poata fi folosit de oricine, fie el expert sau nu. Banii tuturor sunt buni si Apple pe conceptul asta se bazeaza 😉 Ideea este ca produsul sa aiba priza la public, sa placa si sa fie cumparat de “toti”, nu numai de unii. Asa ca virgula cu cat este mai usor de folosit si mai util, il vor cumpara si cei care habar n-au ce-i ala un “ifon” … dar daca au toti inseamna ca e bun si cool 🙂 Si uite asa banii tuturor se duc spre mar.

 • Bogdan Matei

  Eu folosesc zilnic iTunes ca player de muzica, am sute de albume transformate in alac-uri, deci lossless, ceea ce face navigarea prin colectie extrem de ușoară si “curată”, adică exact ceea ce oferă Apple, simplitate si bun-gust.
  E adevărat ca rareori când conectez iPhone-ul sau iPod-ul se mai întâmpla sa imi dea eroare iTunes si sa se închidă si la fel de adevărat este ca la fiecare pornire durează semnificativ mai mult (10-20 de secunde) ca alte playere, dar asta si din cauza albumelor din colectie care depășesc 100Gb.

 • corect, chiar foarte corect, acum de ce toti ar trebui sa il foloseasca si ca un iphone, unii il iau ca arata bine, stiu sa faca poze la el si atat si il folosesc ca telefon, si mi se pare ok, intradevar sunt niste bani irositi pentru ca sunt terminale mai ieftine, dar nu arata la fel de bine…iar astia care spun ca le este scarba de persoanele astea care intradevar cheltuie mai mult pe ceva ce nu folosesc, cred ca fiecare are cate o chestie din asta, de la mancare pana la telefoane si etc, nu cred ca exista cineva care isi cheltuieste tot banul strict pe ce este necesar si nu tine cont deloc de gusturi

 • com

  @razvanrazy: ce motiv ai sa-ti fie scarba de niste oameni care aleg sa foloseasca telefonul altfel decat tine? nu toti sunt cocalari care si-l iau de ochii lumii, unii sunt pur si simplu neinitiati sau le sunt de folos doar aplicatiile standard. nu inteleg de ce e bine ca tine si rau ca ei, de aia avem optiuni si nu vin toate iphonurile cu 420k apps preinstalate.

 • Tim

  Oricum itunes este, de departe, o aplicatie aiuristica, scrisa cu picioarele (porneste ca ochiul mortului) care nu are nici un merit in afara de ala de a te aduce la disperare. Ce ma surprinde este faptul ca Apple, in cazul itunes, a fost lovit de amnezie temporara in ceea ce priveste ergonomia aplicatiei.

 • Tigris Regalis

  La mine iTunes se pornește în câteva secunde, nu s-a prăbușit niciodată și nici n-a dat erori – pe Mac OS X! Sub Windows nu știu, acolo se prăbușesc aplicații și lag are până și sistemul de operare, ba până și aplicații scrise de MS (în special cele mari, de ex. Outlook) pornesc foarte greu, au lag și frecvente prăbușiri. Dar cei care folosesc Windows probabil s-au obișnuit cu așa ceva și nu văd ce ar fi de reproșat lui iTunes care merge în ton cu restul sistemului și cu restul aplicațiilor mari de sub Windows.

  Știrea din articol este puțin forțată, pentru că problema pe care o invocă cei de la suportul tehnic al Apple este că o mare parte (aproape jumătate) din cei care vin cu telefonul să le fie schimbat (deci nu din totalul utilizatorilor de iPhone!) nu au un backup RECENT al terminalului și cei de la suport trebuie să piardă timpul cu backup pentru că altfel clienții uituci pierd, după activarea telefonului nou, primit la schimb, toate setările și aplicațiile pentru care nu au backup făcut. Cu iCloud, backup-ul se face automat și cei de la suport tehnic nu mai pierd timpul cu un backup manual, pentru că telefonul primit la schimb va avea un backup recent în iCloud.

  Cât despre ideea de la sfârșitul articolului, cum că puțini vor înțelege cum funcționează iCloud sau WiFi sync, asta este de fapt toată magia experienței Apple: nici nu trebuie să înțelegi detaliile tehnice complicate, totul se întâmplă automat și utilizatorii vor avea toate datele lor sincronizate pe toate dispozitivele, fără să-și bată capul cu detaliile tehnice aferente! Funcția iCloud se configurează simplu la activarea terminalului, WiFi sync va fi setat by default, totul va fi cât mai simplu. 🙂