Noua serie MacBook Air in iunie, iPad 3 cu Retina Display pana la sfarsitul anului?

O noua serie MacBook Air va fi cel mai probabil lansata de catre Apple pana la sfarsitul lunii, Reuters publicand astazi un articol in care confirma zvonurile aparute pana acum. Publicatia sustine ca in jur de 380.000 de unitati noi vor fi disponibile pentru lansarea oficiala si 460.000 de unitati vor fi vandute de Apple in intreaga luna, aici incluzand si unitatile din vechea serie. Informatiile confirma zvonurile publicate saptamana trecuta de cateva ziare asiatice deci Apple pregateste in mod activ aceasta lansare si ar fi bine sa amanati achizitia unui MacBook Air pana la sfarsitul lunii pentru a nu regreta achizitia facuta.

Cea de-a doua parte a articolului publicat astazi de Reuters are in vedere tableta iPad 3 care ar urma sa fie lansata pana la sfarsitul acestui an si va avea o rezolutie a imaginii de 5 – 6 ori mai mare decat cea din iPad 2. Cei de la Reuters citeaza o publicatie asiatica in care se precizeaza ca iPad 3 cu ecran Retina Display ce are rezolutie de 2560×1920 si densitate de pixeli de aproape 6 ori mai mare decat iPad 2 va fi lansata pana la sfarsitul acestui an. Publicatia isi motiveaza sustinerile pe faptul ca in fata atator noi tablete lansate pe piata Apple doreste sa ofere un nou model al iPad mult mai atractiv si mai bun decat orice altprodus concurent existent pe piata. Din punctul meu de vedere iPad 2 nu are rival in momentul de fata iar lansarea unui nou model nu va avea loc pana in prima parte a anului viitor pentru ca Apple chiar nu are de ce sa se teama avand in vedere ca iPad 2 a intrecut in vanzari orice alt model de tableta disponibila pe piata.

Apple dominates the tablet computer market in the year of 2010; In 2011, a huge number of tablet computers have been introduced and given a general threat to Apple’s leading status, Apple is thinking to give an aggressive counteroffensive.
….
Apple, in order to maintain a leading position, plans to launch iPad 3 in the fourth quarter by shortening the iPad Product life cycle. And also, try to push the screen resolution of iPad 3 to 2560×1920 , which is the ultimate resolution a 9.7 Inch Panel can achieve and doubles Full HD.

Nu stiu cate zvonuri despre o posibila lansare a iPad 3 vor mai fi publicate pana la sfarsitul anului insa Apple nu va lansa o noua tableta decat daca vreun competitor va lansa un nou produs care va face uitata tableta iPad 2, lucru imposibil de realizat in momentul de fata.