Terminale iPhone 4 decodate vandute in SUA la preturi incepand cu 649$

Daca Dev Team nu mai poate lansa o solutie de decodare pentru iPhone iata ca vine Apple in ajutorul nostru. Compania pare a fi pregatita pentru a vinde in mod oficial, pentru prima oara din “istoria iPhone-ului”, terminale iPhone 4 decodate in SUA, taramul in care orice iPhone vandut era codat pe AT&T. Se zvoneste ca maine vor fi lansate noile dispozitive decodate si vor fi disponibile pentru 649$ in cazul iPhone 4 16 GB si 749$ in cazul iPhone 4 32GB. Terminalele vor fi vandute prin intermediul magazinelor Apple si a magazinului online Apple deci nu si prin intermediul AT&T care probabil va vinde in continuare terminale codate.

Este foarte ciudata miscarea celor de la Apple, daca este adevarata, deoarece in SUA AT&T a platit bani multi pentru a isi mentine exclusivitatea in vanzarea terminalelor iPhone insa lansarea iPhone 4 CDMA a demonstrat ca Apple vrea mai mult de la piata americana. Comercializarea terminalelor iPhone 4 decodare ar oferi companiei acces la o noua baza de clienti care foloseau reteaua T-Mobile, de exemplu, iar vanzarile vor creste substantial, mai ales dupa ce va fi lansat oficial iPhone 5. Totusi aceasta stire este importanta si pentru noi deoarece la cursul actual leu – dolar, un iPhone 4 decodat din SUA ar costa in jur de 1900 lei, cu aproximativ 700 lei mai putin decat cel mai ieftin pret din Romania. Daca Apple va incepe sa vanda terminale iPhone 4 decodate in SUA atunci ne putem astepta la o scadere notabila a preturilor terminalelor iPhone 4 in Romania insa nu la cele vandute in magazine ci la cele vandute de bisnitari.

16 COMENTARII

  1. la cursul leu dolar adaugi TVA de 24% + taxe vamale pe produse electronice in SUA + transport.
    fa un calcul sa vezi ca nu mai e asa de convenabil.

  2. Eh, doar nu crezi ca bisnitarii cumpara la pretul facut de tine acolo nu? Daca ai pe cineva in SUA le aduci in Romania la 2100 – 2200 lei, cu 100$(maxim) peste pretul de achizitie din SUA. Daca iei mai multe suta aia de dolari se injumatateste, pretul final de achizitie este mai mic si tu scoti profit mai mare. La vama se poate rezolva foarte usor TVA-ul ala. Bisnitarii nu au preturi exagerate precum magazinele online pentru ca ei lucreaza la negru, nu platesc taxe, etc.

  3. “Bisnitarii nu au preturi exagerate precum magazinele online pentru ca ei lucreaza la negru, nu platesc taxe, etc.” – in sfârșit am lamurit si de unde sunt prețurile astea exagerate. Bisnitarii au prețuri de bisnitari. Si marfa de bisnitari.

  4. Daca v-a scadea pretul la iphone4 adio vanzari la sgs-II.
    In alta ordine de idei, era de asteptat politica asta a-lui Jobs (se vanda iph4 decodate in USA) din cauza “amanarii” lansarii iphone4gs sau iphone5, au scazut vanzarile la acest model. Si asta din cauze diferite cum ar fi modele noi de la concurenti etc.

  5. atunci unde e logica ca e mai ieftin in apple online store ? si in alta ordine de idei cati dintre voi de aici aveti telefonul cumparat de la bisnitati ??? (seriosi sau mai putini seriosi)

  6. Eu am iPad 2 luata de la cineva din SUA. iPhone 4 am cumparat din Apple Store pentru ca bisnitarii din Romania le vindeau cu 1000 de euro cand am cumparat eu.

  7. …Galaxy S II nu e asa usor de batut cum pare la prima vedere…si usor, usor, android castiga tot mai multi adepti…in curand o sa fie un sistem de operare “copt” suficient….

  8. ….si iPhone-ul va muri in negura istoriei…aveti si voi un fix. Pasarea malai viseaza si cei care nu au iPhone sa crapre odata firma asta de doi bani care nu-i lasa sa doarma noaptea.

  9. @me – galaxy s2 + android e un pas inainte. Android e un altfel de windows mobile, nu ruleaza la fel de bine pe toate telefoanele si are aproape aceleasi probleme de securitate ca si windowsul… Nu intram in polemica, asta e parerea mea. Personal am si osx si windows, si iphone si android…

  10. Cine spune ca trebuie sa moara iPhone in negura istoriei?..cred ca tu ai un fix…Iphone e un telefon foarte bun….si nu trebuie sa crape Apple ca sa doarma lumea inistita (cel putin din punctul meu de vedere)…….doar ca la ora actuala Galaxy e in fata iPhone , si nu e asa de usor de doborat in vanzari…..asta nu inseamna ca nu se poate ,poate chiar iPhone 5 sa faca asta …sau 4S…cine stie…Apple are produse foarte bune…..problema e ca unii le considera perfecte si considera ca altii nu au nici o sansa in fata lor….asta e problema de fapt….problema mea e ca astept mai mult de la ei …asteptam ceva revolutionar in iPhone/iOS 5 doar ca in ultima vreme nu prea mai vin cu nimic revolutionar (daca nu revolutionar pt industria telefoanelor mobile in general macar ceva revolutionar pt iPhone ceva ce nu are si mult lume isi doreste ,ceva de genu asta)…..nici nu cred ca vreo unul din Android ,iOS sau WP7 e cel mai bun si restul sunt praf…..eu am parti care imi plac la fiecare si la fiecare ma nemultumeste cate ceva…..nu am nici iPhone ,nici vreun device cu Android sau WP7 pt ca nu imi permit momentan dar am vazut destule device-uri,le-am testat…….

  11. PS1: iOS are un avantaj major fata de alte platforme : ruleaza pe un singur device si este optimizat pt el (la fel si blackberry intr-o anumita masura)…..pe cand Android ,WM7 si Symbian trebuie sa ruleze pe o multitudine de device-uri……….
    PS2: adevarul este ca Samsung este pe val in momentul asta ,orice am spune …chiar produce si piese pt iPhone……plus ca au produs o evolutie majora in Bada 2.0 cred ca o sa devina mai tare ca Symbian