Prima Pagina Apple Referinte despre iPad 3 cu Retina Display gasite in iOS 5

Referinte despre iPad 3 cu Retina Display gasite in iOS 5

iOS 5 contine, ca si iOS 4.3 beta, referinte cu privire la existenta unei tablete iPad 3 cu ecran retina. In imaginea de mai sus avem cateva imagini preluate din framework-ul pentru Twitter din iOS 5 si observati ca, cele 2 imagini din partea de sus au marcajul @2x in denumire, marcaj specific iconitelor pentru aplicatii compatibile cu Retina Display. Cele 2 imagini au si rezolutia de 2048 x 1536, adica exact dublul rezolutiei actuale si denota faptul ca Apple testeaza o tableta iPad cu Retina Display. Daca Apple o testeaza asta nu inseamna neaparat ca ea va fi si lansata dar e bine sa aflam ca Apple planuieste totusi acest lucru.

Acelasi gen de imagini au fost descoperite in iOS 4.3 beta in luna februarie si atunci s-a spus ca iPad 2 va avea Retina Display insa in final zvonul s-a dovedit a fi fals. Acum nu se stie sigur daca iPad 3 va avea ecran retina si in momentul de fata este prematur sa speculam avand in vedere ca ne despart in jur de 9 luni de posibila lansare a unui nou model al tabletei iPad. Unii sustin ca iPad 3 va avea Retina Display, eu spun ca acum ar fi mai bine sa ne concentram pe iPhone 5 care inca nu a fost lansat si despre care stim deocamdata atat de putine lucruri concrete.

 

 • Zduffy

  1536 x 2048 wow! nici troaca asta de monitor nu are asa rezolutie! Dati zeama ce placa video tre sa aiba? basca procesor… daca apare iphone-ul cu rezolutia aia inseamna ca aia nu sunt sanatosi la cap ( ma refer la 1536 x 800)

 • Gandeste-te ca iPad 2 are un chip grafic de 9 ori mai rapid decat iPad. Acum desigur ca le trebuie si un procesor foarte puternic pentru o asemenea rezolutie, dar poate un quad-core ar rezolva problema.

 • vladcbu

  In cazul asta musai sa iti cumperi si un generator de curent, portabil:))

 • Mihai

  Quad core e prea puternic… Majoritatea calculatoarelor au 2 core-uri, poate un dual mult mai puternic cu mai multi rami…

 • Vedem cum se descurca Nvidia.

 • Volt

  mai ma bucur ca au introdus backlight bleeding,macar atata daca nu au pus retina pe el