Prima Pagina Apple Apple ar putea construi iDevice-uri ignifuge

Apple ar putea construi iDevice-uri ignifuge

Daca punem un iPhone sau o tableta iPad pe foc dispozitivul se va topi in cea mai mare parte avand in vedere componenta materialulor din care sunt construite terminalele noastre. Apple are in plan dezvoltarea unei metode care ar impiedica arderea dispozitivelor noastre ca urmare a unor posibile scurt-circuitari ale cablurilor care fac legatura dintre componentele interne. Solutia celor de la Apple consta in dezvoltarea unui nou tip de rasina ignifuga fara halogen in compozitia sa. In cazul unui incendiu materialele facute din aceasta rasina nu ar lua foc deci practic am avea in buzunarul nostru un dispozitiv aproape complet ignifug.

Apple’s proposed invention provides halogen-free flame retardants, resins that include halogen free flame retardants, and plastic components made from such materials. In some embodiments, the invention relates to a composite resin molded article having excellent flame retardancy, electric insulation properties, and crack resistance, and produces only negligible amounts of toxic substances during incineration, if any at all.

Desigur ca de la dezvoltarea unui brevet de inventie si pana la construirea unor componente care sa fie intr-adevar ignifuge este cale lunga insa Apple se gandeste cum sa imbunatateasca dispozitivele pe care le comercializeaza. Din punctul meu de vedere solutia lor ar putea fi cu siguranta folosita intr-o strategie de marketing pentru promovarea unor iDevice-uri rezistente la ardere, problema este ca rezultatul final sa fie pe masura asteptarilor.

 • c3ch

  Da ar fi tare inventia,parca si il vad pe iSteve cum o va prezenta
  – Noul iPhone 7:Daca iti va lua foc casa stai linistit extraordinarul tau iphone va ramane intact,chiar daca nu vei mai avea unde sta,dar vei putea cumpara in continuare aplicatiile tale favorite din appstore,amazing…

 • Neah, eu il vad pe scena la WWDC facand un mic foc de tabara, aruncand un iPhone in el si aratand pe ecran cum ruleaza un film.

 • crixalis

  :))) ce am mai ras la comentariile de mai sus

 • icetkk

  se va numi: iPhone BBQ
  Faci un gratar si nu ai unde sa-ti tii iPhone-ul in timp ce scrii pe Twitter ca faci un gratar? Il poti pune pe gratar! Simplu. Eficient. Mindblowing. Earthshaking. Aaaand… it just works!

 • royce

  @Zaone : Si in timp ce iphoneu se face gratar,incepe si scrie un SMS cu o spatula =))