Cu rezerva sa monetara Apple ar putea cumpara Motorola, RIM, HTC si Nokia

18

Se estimeaza ca la sfarsitul acestui sfert fiscal Apple va avea in conturi nu mai putin de 70 de miliarde de dolari, bani pe care i-ar putea folosi oricand, in orice scop. Intr-o analiza facuta de cei de la Asymco s-a stabilit ca folosind sumele disponibile in conturi, Apple ar putea cumpara Nokia, HTC, RIM, Motorola, companii care insumeaza 75% din vanzarile globale de telefoane mobile. Toate aceste companii valoreaza 66 de miliarde de dolari deci de restul banilor ramasi Apple ar putea cumpara si divizia de telefoane mobile a celor de la Sony Ericsson care valoreaza doar 3 miliarde de dolari.

The second quarter ends in less than two weeks. When it does, I expect Apple will have over $70 billion in Cash, Cash Equivalents, Short-term marketable securities and long-term Marketable Securities. That figure has been growing predictably. Also predictable has been the decline in value of Apple’s mobile phone competitors. Most spectacularly Nokia and RIM. The enterprise values of the public companies selling 75% of all phones sold world-wide are as follows:

Rezerva monetara a celor de la Apple este imensa si deocamdata nu se stie pentru ce anume aduna bani conducatorii companiei avand in vedere ca foarte multi dintre competitorii Apple nu au o capitalizare bursiera la fel de mare precum banii stransi in conturile companiei din Cupertino. Indiferent pentru ce se pregateste Apple, ar fi fost extrem de interesanta achizitionarea a macar unuia dintre competitori insa stim cu totii ca asa ceva nu se va intampla vreodata.