Cu rezerva sa monetara Apple ar putea cumpara Motorola, RIM, HTC si Nokia

Se estimeaza ca la sfarsitul acestui sfert fiscal Apple va avea in conturi nu mai putin de 70 de miliarde de dolari, bani pe care i-ar putea folosi oricand, in orice scop. Intr-o analiza facuta de cei de la Asymco s-a stabilit ca folosind sumele disponibile in conturi, Apple ar putea cumpara Nokia, HTC, RIM, Motorola, companii care insumeaza 75% din vanzarile globale de telefoane mobile. Toate aceste companii valoreaza 66 de miliarde de dolari deci de restul banilor ramasi Apple ar putea cumpara si divizia de telefoane mobile a celor de la Sony Ericsson care valoreaza doar 3 miliarde de dolari.

The second quarter ends in less than two weeks. When it does, I expect Apple will have over $70 billion in Cash, Cash Equivalents, Short-term marketable securities and long-term Marketable Securities. That figure has been growing predictably. Also predictable has been the decline in value of Apple’s mobile phone competitors. Most spectacularly Nokia and RIM. The enterprise values of the public companies selling 75% of all phones sold world-wide are as follows:

Rezerva monetara a celor de la Apple este imensa si deocamdata nu se stie pentru ce anume aduna bani conducatorii companiei avand in vedere ca foarte multi dintre competitorii Apple nu au o capitalizare bursiera la fel de mare precum banii stransi in conturile companiei din Cupertino. Indiferent pentru ce se pregateste Apple, ar fi fost extrem de interesanta achizitionarea a macar unuia dintre competitori insa stim cu totii ca asa ceva nu se va intampla vreodata.

18 COMENTARII

  1. Daca apple ar avea banii necesari sa cumpere nokia, htc, motorola si s.e. Sunt sigur ar face cum a spuso sorin. Si daca ar faceo atunci vei fi monitorizat oriunde, doar nu o sa-ti iei un alcatel=)))) si partea cu sony ericsson mi se pare umpic exagerata adica cifrele mai ales a celor de la apple… Ma rog omtrai siomvedea

  2. Ever hear of monopol? Nu conteaza daca ai banii, conteaza ca organele regulatorii sa te lase sa cumperi. Ganditi si voi mai departe de intrebarea : are sau nu banii. Banii ii are, informatia e publica, nu asta e problema.

  3. @glm: mie nu mi-a cumpărat sufletul, i l-am dăruit eu cu toată dragostea, pentru că merită. Și când nu o mai merita, mi l-oi lua înapoi. Sper să nu apuc acele vremuri în viitorii 80 de ani… 🙂

  4. Bascalie?! Pai ia uita-te la @vasi ce zice, e o realitate. Cine ziceai ca trebuie sa revina la normal?
    Eu credeam ca a-ti place un produs nu e sinonim cu dragostea si daruirea sufletului, asta e ceva de-a dreptul patologic. Tu, @zaone vrei sa cultivi asa ceva pe site-ul asta?!
    Nu ai decat. Iti apartine, dar nu-mi spune mie cine sa revina la normal si cine nu…

  5. vedeti ca astia distrug ceea ce inseamna economie, de ce sa tii 70 de miliarde asa, ca vrei tu, de ce sa nu fii ca bilderberg care tine mii de miliarde, asa, altii mor de foame, iar tu in ce ii investesti?

  6. Nu-mi dau seama daca e de bine sau de rau. Ar putea fi un semn ca nu mai au idei, ca nu-si gasesc o cale de extindere. In mod normal, cand stai pe asa o gramada de bani te gandesti in ce sa-i investesti. De ce neaparat in competitori, care nici nu mai sunt prea competitivi? As incerca sa gasesc domenii noi, as achizitiona, mai degraba, companii mici, cu idei revolutionare, dar fara resurse.

  7. Ce v-a spus Zaone deja si vad ca va incapatanati sa va prindeti e ca degeaba ai bani daca n-ai ce sa cumperi. Nu ma indoiesc ca Apple ar avea banii asti si nu ma indoiesc ca nu ar vrea sa cumpere companiile astea. Problema e ca nu e nimic de vanzare, doar nu sunt prosti sa vanda, si mai presus de atat sunt niste legi ale concurentei prin State pe acolo…

  8. @zaone, vasi vorbea serios, nu glumea, iar eu, tot la fel, vorbeam serios despre o problema reala si patologica a unora care frecventeaza site-ul tau. auzi: “mie nu mi-a cumpărat sufletul, i l-am dăruit eu cu toată dragostea”…
    e cam asa: “masina mea de spalat vase bosch mi-a cucerit sufletul, voi da toata dragostea mea acestei prestigioase firme” sau: “cele 5 idevice-uri pe care le am in casa m-au facut sa ma leg sufleteste definitiv de celebra firma apple” si: “reciver-ul yamaha 7+1 care face sa aud filmele HD la superlativ mi-a furat inima si aceasta firma de renume va avea parte de toata iubirea mea”… nici in gluma nu as scrie ceva mai dezaxat, dar… unora le trebuie un control la… mansarda.

  9. ..oau..ce au sărit băieții…. 😉
    1.După ce am zis ce am zis, am pus semnul 🙂 …pentru cine are măcar 0,1 % dintr-un neuron știe ce înseamnă, și orice afirmație din lume aș fi făcut, dacă la sfârșit pui o față de asta 🙂 nu mai e validă.
    2.În caz că aș fi vorbit serios, de ce nu respectați și părerile altora? Cu inima mea fac ce vreau, i-o dau cui vreau, o donez cui vreau, sau o vând pe o sumă foarte mare să-mi iau cât mai multe i-deviceuri… ATENȚIE… 🙂
    3.@glm….dacă mașina mea de spălat vase spală mai bine ca nevastă-mea, sau sistemul Yamaha 7.1 scoate un sound mai bun ca gura neveste-mii nu e normal să le iubesc mai mult? 🙂

    Dacă nevasta mea nu se supără la astfel de afirmații și are simțul umorului destul de dezvoltat (chiar dacă umorul meu nu e prea de calitate 🙂 ) nu văd de ce sar alții cu gura. Trăim într-o lume de crispați, nervoși, stresați, iritați, orgolioși, principiali, moraliști, deontologi…toți care se vor exemple pentru alții și dau sfaturi…..dar dacă te uiți puțin la ce au realizat în viață până acum…sau cum stau cu buzunarele…te cam pune pe gânduri cine îți dă sfaturi și unde ajungi dacă te iei după ele….

  10. @vasi, dupa ce ai zis prostia aia, ai pus punct nu omuleti zambareti: “mie nu mi-a cumpărat sufletul, i l-am dăruit eu cu toată dragostea, pentru că merită.”
    acum, ca ai scapat porumbelul si iti pare rau ca lumea crede despre tine ca esti un pic deranjat la mansarda si vrei s-o dregi utilizand la greu justificari si multe “fetze” zambarete, e treaba ta. bine ca ti-ai dat totusi seama ca o luasei pe aratura.

    dar, dupa ce te-ai redresat oarecum, ai alunecat din nou pe ulei si ai dovedit ca esti mai frustrat decat cei pe care ii acuzi. eu scriu relaxat, de placere, fara crispare, nervi, iritare; ba chiar fara pretentii de moralist sau deontolog, ma ghidez doar dupa bunul simt si libertatea totala de exprimare. de aia am “sarit cu gura” (tastatura) deoarece, uneori nu mai poti sa ramai pasiv la afirmatii ca acelea de la finalul comentariului tau: “…toți care se vor exemple pentru alții și dau sfaturi…..dar dacă te uiți puțin la ce au realizat în viață până acum…sau cum stau cu buzunarele…te cam pune pe gânduri cine îți dă sfaturi și unde ajungi dacă te iei după ele….”
    unde intri din plin in categoria celor: “crispați, nervoși, stresați, iritați, orgolioși, principiali, moraliști, deontologi…”
    daca tu judeci un om dupa “realizarile” in viata si greutatea buzunarelor, ma gandeam ca il ai ca model in viata pe becali sau adi minune…
    si am remarcat ca dupa paragraful asta nu ai mai trantit “omuletul zambitor” ai cam terminat oare, arsenalul glumelor rasuflate?…