Prima Pagina activare Cum sa activezi iPad/iPod Touch pe iOS 5 fara cont de developer

Cum sa activezi iPad/iPod Touch pe iOS 5 fara cont de developer

Zilele trecute v-am prezentat un tutorial care va invata cum sa activati iPhone-ul vostru pe iOS 5 fara a avea un UDID de developer inregistrat la Apple. Acea metoda necesita efectuarea unui jailbreak terminalului vostru insa cea pe care v-o prezint astazi nu necesita acest lucru dar functioneaza numai pe iPad si iPod Touch care nu au un “ecran de urgenta” sau Emergency Screen. Folositi aceasta metoda pe propria raspundere, nu am testat-o si nu stiu daca functioneaza corespunzator.

1. Faceti update la iOS 5 cu iTunes 10.5. Dupa ce ati facut update inchideti dispozitivul vostru si decoenctati-l de la calculator. Acum tinand apasat butonul Home introduceti cablul USB in dispozitivul vostru si tineti butonul Home apasat pana pe ecran apare logo-ul iTunes impreuna cu un cablu USB. Acum terminalul vostru este in Recovery Mode.

2. Deconectati terminalul de la calculator, apasati simultan butoanele Home + Lock si tineti-le apansate pana ecranul terminalului vostru se face negru, semn ca dispozitivul s-a inchis.

3. Reconectati dispozitivul vostru la calculator si lasati-l sa se deschida. Pe ecran ar trebui sa apara scrisul iPod ori iPad.

4. Apasati butonul lock pentru a bloca terminalul. Apasati butonul lock iar pentru a il debloca si veti fi intampinati de wallpaperul din iOS 5 in locul scrisului iPod. In acest ecran apasati de 3 ori pe butonul Home pentru a porni functia Voice Over.

5. Deblocati terminalul printr-un slide si apasati pe ceasul din partea dreapta sus. In timp ce terminalul rosteste ce scrie acolo faceti un swype cu 3 degete de sus in jos si Notifications Center va fi deschis. Din Notifications Center deschideti widget-ul wather apoi apasati butonul Home si veti avea acces la iOS 5.

Avand in vedere ca nu se face o activare corecta cred ca va trebui sa repetati acest proces de fiecare data cand resetati terminalul vostru. Metoda care implica jailbreak nu necesita acest lucru si functioneaza sigur insa aceast anu stiu cat de functionala este. Va recomand sa va inregistrati UDID-ul terminalului vostru in contul unui dezvoltator si sa beneficiati de adevarata experienta a iOS 5.

 • Share it please!

 • TAzZ

  @zaone ia zi cum iti merge ios 5 pe iphone 4,il mai ai?L-am avut si eu dar nu mergea cum trb,inteleg k e beta dar cne stie,se mai blocheaza asa din knd in knd,la camera numai zic

 • Da, il mai am si nu ma intorc la iOS 4. Nu merge grozav insa functiile noi ma tin legat de el.

 • TAzZ

  ma faci sa il bag iar:))

 • Edz

  @tazz instaleaza-l din nou!! Se merita in totalitate. Am ajuns la concluzia ca pana si bateria tine mai mult, înregistrând un timp de 5 ore si 15 minute cu bateria la 20%. Mi se pare excelent, cu mici exceptii: bugurile specifice versiunilor beta, precum cele cu iCloud-ul, freezurile in anumite aplicații si incompatibilitatea cu anumite aplicații. Per total, nu regret instalarea iOS 5 pe dispozitivul meu, mai ales ca a fost pe gratis si nu a necesitat activarea prin acel procedeu descris de zaone: practic totul a mers “out-of-box”, tipic Apple.

 • TAzZ

  acum il bag:))

 • am avut si eu ios 5.0 pe iphone 4 dar m-am intors la 4.3.3 pentru ca: cel mai important – muzica se auzea incredibil de prost – si la voi se aude la fel? , bateria tinea mai putin cam 3 – 3 ore si 20 min , iesea din aplicatii, se misca foarte greu in mail, si avea lag-uri.
  La inceput fara jb imi placea cum se misca dar dupa jb mergea f greu si scadea procentajul la bateria cam 1% pe minut in aplicatii gen twitter.
  5.0 merita instalat si numai pentru notification center.
  pentru activare fara a avea udid-ul adaugat in contul unui developer se poate folosii tutorialul descris de zaone anterior dar puteti folosi si custom bundle-ul pentru redsn0w (care face acelasi lucru fara a mai fi nevoie de ssh in telefon si modificare de .plist-uri) din tutorialul urmator
  http://xsellize.com/topic/142333-full-ios-beta-without-udid/
  pe care eu l-am folosit fara probleme.
  Succes!

 • Tudor

  “Da, il mai am si nu ma intorc la iOS 4. Nu merge grozav insa functiile noi ma tin legat de el.”

  zaone , mai exact despre ce functii vorbesti ? in afara de notificari , ce alte functii mai ai , functii pe care nu le poti avea pe iOS 4 ? Lasand la o parte tweak’urile pe care le poti avea folosind cydia – din cate ma inteles pe iOS 5 poti face poze “nativ” cu butonul de volum – nu zic ca asta e cine stie ce inovatie ,dar am dat un exemplu. Intrebarea nu este deloc una ironica ,chiar sunt curios ,daca merita sa bag beta sau nu.

 • A incercat cineva pe iPad 2 ?

 • claudiu91

  are cineva informatii despre compabilitatea cu ultrasn0w?

 • @Tudor: Tot ceea ce poti instala cu un tweak si ai acum nativ in iOS 5. Plus incarcarea mai rapida a paginilor web si desigur sistemul de notificari. And last but not least, icloud cu posibilitatea de a face backup la tot si functia Photo Stream.

 • @claudiu91: Da, este incompatibil deocamdata.