Cum sa activezi iPad/iPod Touch pe iOS 5 fara cont de developer

Zilele trecute v-am prezentat un tutorial care va invata cum sa activati iPhone-ul vostru pe iOS 5 fara a avea un UDID de developer inregistrat la Apple. Acea metoda necesita efectuarea unui jailbreak terminalului vostru insa cea pe care v-o prezint astazi nu necesita acest lucru dar functioneaza numai pe iPad si iPod Touch care nu au un “ecran de urgenta” sau Emergency Screen. Folositi aceasta metoda pe propria raspundere, nu am testat-o si nu stiu daca functioneaza corespunzator.

1. Faceti update la iOS 5 cu iTunes 10.5. Dupa ce ati facut update inchideti dispozitivul vostru si decoenctati-l de la calculator. Acum tinand apasat butonul Home introduceti cablul USB in dispozitivul vostru si tineti butonul Home apasat pana pe ecran apare logo-ul iTunes impreuna cu un cablu USB. Acum terminalul vostru este in Recovery Mode.

2. Deconectati terminalul de la calculator, apasati simultan butoanele Home + Lock si tineti-le apansate pana ecranul terminalului vostru se face negru, semn ca dispozitivul s-a inchis.

3. Reconectati dispozitivul vostru la calculator si lasati-l sa se deschida. Pe ecran ar trebui sa apara scrisul iPod ori iPad.

4. Apasati butonul lock pentru a bloca terminalul. Apasati butonul lock iar pentru a il debloca si veti fi intampinati de wallpaperul din iOS 5 in locul scrisului iPod. In acest ecran apasati de 3 ori pe butonul Home pentru a porni functia Voice Over.

5. Deblocati terminalul printr-un slide si apasati pe ceasul din partea dreapta sus. In timp ce terminalul rosteste ce scrie acolo faceti un swype cu 3 degete de sus in jos si Notifications Center va fi deschis. Din Notifications Center deschideti widget-ul wather apoi apasati butonul Home si veti avea acces la iOS 5.

Avand in vedere ca nu se face o activare corecta cred ca va trebui sa repetati acest proces de fiecare data cand resetati terminalul vostru. Metoda care implica jailbreak nu necesita acest lucru si functioneaza sigur insa aceast anu stiu cat de functionala este. Va recomand sa va inregistrati UDID-ul terminalului vostru in contul unui dezvoltator si sa beneficiati de adevarata experienta a iOS 5.