Prima Pagina accesorii Video: Orange Sound Charge – tricoul care iti incarca telefonul in timp...

Video: Orange Sound Charge – tricoul care iti incarca telefonul in timp ce asculti muzica

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nuRdF46TKDs[/youtube]

In laboratoarele operatorului de telefonie mobila Orange UK cativa oameni de stiinta au reusit sa dezvolte un tricou care este capabil sa incarce un telefon mobil folosind unde sonore. Orange nu a explicat in detaliu tehnologia din spatele acestui tricou insa este vorba despre tehnologia piezoelectrica si captarea undelor sonore care sunt transformate in energie electrica. Ceea ce ne propune Orange este revolutionar pentru industria vestimanetara insa nu stiu cat de util se va dovedi a fi un asemenea produs pentru utilizatorul de rand care nu asculta tot timpul muzica.

Sound vibrations, particularly bass frequencies, will create enough shaking to produce electricity from a material as simple as piezoelectric film. It looks like it could provide a real solution to mobile charging and I’m interested to see how the Orange Sound Charge performs in a live testing environment such as Glastonbury.

Orange va testa noua tehnologie in cadrul unui festival muzical ce urmeaz sa aiba loc in Marea Britanie in perioada urmatoare si probabil atunci vom afla mai multe despre modul in care functioneaza noua tehnologie. Pana atunci… cat de util vi se pare un asemenea produs?

 • Relu

  Pentru mine ar fi excelent, un “must have”! Astept amanunte!

 • adi

  Perfect! Acum o sa imi pot incarca telefonul stand pe trotuar la o intersectie circulata, la cati “ascultatori” cu geamul lasat sunt in trafic.

 • craciun

  loool…:))) tare asta cu semafoarele….dar cred ca valabil si pt o zona aglomerata in general,sa te plimbi pe un bulevard e tot ce iti trebuie…;;)))

 • Calin

  dar partea proasta ar fi cu tricoul in sine,toti cu sound orange?asta nu imi place,dar poate poti sa il personalizezi…:)))

 • Eugen

  Mi-ar placea sa am acasa ceva de genul, sa-l pun la geam si sa incarc telefoanele in casa gratis,dar sa porti un tricou cu asa ceva e stupid, doar n-o sa-l porti zilnic, plus ca nu au spus nimic despre cum se spala, daca e ca acelea cu led-uri, inseamna ca o sa-l purtam mai mult nespalat :)) Tehnologia insa estee interesata si ar putea fi folosita in interesctii de exemplu, pentru semafoare.

 • Radu

  Tinand cont ca nu este vorba doar de muzica, ci de intensitatea sunetelor in general, poti sa il folosesti oriunde: pe strada, in pub`uri unde e galagie destula, la concerte, la cinematograf, la meciuri etc.
  Eu unul, daca raportul cost tricou / cost incarcat standard ar fi favorabil, as cumpara un asemenea produs.
  Ei au ales un concert pentru ca sunetul acolo este amplificat.
  Avantaj il ofera si faptul ca are o baterie care inmagazineaza energia creata, deci nu trebuie sa stai cu telefonul conectat la tricou, ci poti sa iei daca vrei dupa tine bateria in sine si sa incarci telefonul cand ai nevoie.

 • royce

  Pfuai,pai daca ma duc pe stadion,o sa stau la 100% mereu :))

 • Zduffy

  demontezi dracia aia de pe tricou si o pui in portofel :))