Video: Orange Sound Charge – tricoul care iti incarca telefonul in timp ce asculti muzica

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nuRdF46TKDs[/youtube]

In laboratoarele operatorului de telefonie mobila Orange UK cativa oameni de stiinta au reusit sa dezvolte un tricou care este capabil sa incarce un telefon mobil folosind unde sonore. Orange nu a explicat in detaliu tehnologia din spatele acestui tricou insa este vorba despre tehnologia piezoelectrica si captarea undelor sonore care sunt transformate in energie electrica. Ceea ce ne propune Orange este revolutionar pentru industria vestimanetara insa nu stiu cat de util se va dovedi a fi un asemenea produs pentru utilizatorul de rand care nu asculta tot timpul muzica.

Sound vibrations, particularly bass frequencies, will create enough shaking to produce electricity from a material as simple as piezoelectric film. It looks like it could provide a real solution to mobile charging and I’m interested to see how the Orange Sound Charge performs in a live testing environment such as Glastonbury.

Orange va testa noua tehnologie in cadrul unui festival muzical ce urmeaz sa aiba loc in Marea Britanie in perioada urmatoare si probabil atunci vom afla mai multe despre modul in care functioneaza noua tehnologie. Pana atunci… cat de util vi se pare un asemenea produs?