Folosesti functia Find my iPhone cu iDevice-ul tau?

Avand in vedere articolul de ieri despre iPhone-ul pierdut care a reaparut dupa 2 saptamani in Vietnam in serviciul Find My iPhone, m-am gandit sa va intreb pe voi daca folositi aceasta functie cu terminalele voastre. Eu am incercat-o atunci cand a devenit gratuita, m-am jucat putin cu ea insa in final nu o folosesc cu niciunul dintre terminalele mele. Motivul pentru care nu o folosesc este simplu: consumul generat de tinerea deschisa a GPS-ului m-ar lasa cu telefonul descarcat in doar cateva ore asa ca in momentul de fata nu o am activata pe terminalele mele.

Desigur ca pentru unii primeaza gasirea terminalului in fata autonomiei insa cazul de ieri ne-a demonstrat ca Find My iPhone este util pana intr-un anumit punct. Chiar daca un hot ti-ar fura terminalul, o simpla activare a AirPlane Mode si o dezactivare a GPS-ului ar lasa Find My iPhone pe intuneric si terminlul tau ar putea “reveni la viata” peste cateva saptamani intr-o tara asiatica de unde tu nu il vei mai putea recupera. Eu prefer sa nu folosesc Find My iPhone deocamdata insa voi folositi serviciul?

34 COMENTARII

  1. Pai printre primele optiuni pe care le configurez cand dau un restore la telefon e contul de MobileMe pentru Find My iPhone, eu stau in Spania si riscul e cam mare (deci optiunea o am activata non stop).

  2. il folosesc, si nu tine GPS-ul non stop ocupat, doar cand ii dai un find….
    si cum nu cauti toata ziua telefonul cu find my iphone, nu iti consuma nimik, doar cand il cauti.
    poate cand l-ai incercat tu a fost in stadiul beta. La mine tine 1-2 zile bateria cu find my iphone: ON, in functie de cum folosesc terminalul…

  3. Nu pierzi nimic daca il instalezi 🙂 ( poate 3 minute ca sa il configurezi )
    De obicei il pun dupa fiecare restore si de vreo 2 ori chiar mi-a fost util.
    Lucrul asta am inceput sa il fac dupa ce un amic de al meu a fost atat de ametit incat sa isi lase telefonul intr-un taxi. ( care bineinteles nu a mai fost gasit )
    Deci concluzia, pentru un serviciu gratuit merita.

    Sidenote : ce am obs la el este ca are o marja de eroare cam de 100m 😛

  4. Cel mai bine e sa restrictionezi GPS-ul si conturile din setari. Totuși pe airplane nu-l poti găsi. Poate totuși nu ajunge prin China 🙂

  5. GPS-ul nu este activat permanent, doar in momentul cautarii terminalului de pe PC. Deci aplicatia Find My iPhone poate fi folosită fără temerea consumului bateriei.

  6. Da folosesc tot timpul , dar e useless 🙁 ! A zis cineva ca functia aceasta sa mearga cu UDDID-ul telefonului in caz ca il pierzi sa nu mai existe varianta cu restore si adio telefon 😀 !!

  7. Sper sa nu am nevoie :))

    @Darknwo la tine nu ar fi o prb prea mare daca ti-l fura, DOAMNE FERESTE, il gasesti repede … In Romania 🙂

  8. Eu am 3 device- uri folosite de membrii familiei inregistrate pe contul meu, au fost situatii in care nu raspundeau la telefon si i-am cautat cu find my iphone am aflat locatia lor si am reusit sa vb cu ei deci mie mi se pare chiar de folos serviciul

  9. Observ ca lumea pe aici se refera la aplicatia Find My iPhone, desi cred ca te-ai referit la serviciul regasit in setarile de mail. Aplicatia in sine nu are nici un scop daca ai un singur terminal. Iti poti localiza iPhone-ul din calculator (MobileMe), sau cu ajutorul altui terminal cu Find My iPhone instalat. Functia consuma foarte putina baterie, deci da, eu o tin activa. Nu pot spune ca am folosit-o pana acum si sper sa nu fiu nevoit.

  10. OFFTOPIC / @zaone am itunes 10.5 si ios 5b1 cand incerc sa pun muzica pe iphone apare in itunes mesajul “waiting for changes to reconcile”; iar melodiile apar cu gri in itunes si in telefon la fel si nu le pot asculta.

    cum fac:

    deschid itunes conectez iphone

    creez un playlist direct in iphone (in itunes)

    copiez direct din folder de pe PC melodiile in acel playlist

    mi le face direct cu gri (pe 4.3.3 / itunes 10.3 a mers intodeauna)

    dau sync si imi apare msg “waiting for changes to reconcile”

    melodiile nu se copiaza in iphone raman cu gri si in itunes si in iphone

    nu le mai pot sterge apoi din itunes ci manual direct din iphone

    ai mai auzit de treaba asta? stima

  11. @Andrei pai si daca opreste location services ? sau ii da un restore… sau il descarca si se stinge singur daca chiar vede ca nu poate fi oprit (o sa ai la dispozitie cateva ore ca sa-l gasesti, depinde cata baterie mai ai)

  12. o am activata si pe ipad si pe iphone, insa pe telefon nu mi gaseste mobilul si nici nu mi trimite mesajele cu toate ca zice ca face acest lucru … am si sters contul si l am activat din nou pe mobil dar aceeasi problema. pe ipad insa o folosesc si e utila ca i mai dau un bip prin casa cand nu l gasesc 🙂

  13. Mai, nu va garanteaza nimeni ca va recuperati telefonul cu asta.
    Dar daca te misti repede si il cauti cat inca i-a facut restore sau cine stie ce, ai totusi o mica sansa sa il gasesti.

  14. Americanii sunt mai prosti de felul lor si nu dau restore cand gasesc sau fura un telefon. Deci la ei in america sunt mari sansele sa-l recuperezi pe cand la noi sunt zero sanse sa-l gasesti daca ti s-a furat si mai ai o sansa daca l-ai uitat pierdut prin padure.

  15. Eu folosesc serviciul, am patit-o la subway in Bronx cand o cioara mi la smuls si a fugit, l-am recuperat cu greu dar fara find my iphone, nu exista atunci sau daca era trebuia sa le dai 80-100$ pe serviciul lor care acum este gratis… Este super, ai o mica sansa in caz de ceva, nu cred ca iti afecteaza bateria… Am 3 device-uri inregistrate.

  16. zaone. serviciul asta merge pe iphone 3gs cu 06.15.00 ?? (parerea mea proprie e ca nu merge pt ca nu are cum sa localizeze pozitia corecta :D) poate se mai gandesc si hackerii astia la noi , sa faca ceva.

  17. Pai cati suti pot sa faca restore la un iphone… ai cateva ore la dispozitie, plus ca poate nici nu au idee ca exista serviciul asta, poare doar sa-l desfaca si sa-i scoata bateria altfel nu poate sa-l opreasca cateva ore oricum cel mai bine e sa nu-l pierzi.

  18. Eu am un iphone 4 si un iphone 3G sunt cu ambele acasa am configurat pe ambele Find my iphone si Mobile me.totul este in regula la iphone 4 ma arata unde sunt ,in schimb la 3g ma gaseste aiurea in partea cealalta parte a orasului.cauze?

  19. ca tot mi-ai adus aminte de ea, mi-am reactivat-o acum, just in case. dar am o nedumerire: sa zicem ca mi-a fost furat telefonul (doamne fereste) si aveam dezactivat wifi, 3g, data si location la momentul respectiv. incerc cat se poate de repde sa ii dau remote lock (de pe un alt iphone sau de pe mobileme.com). hotul, in timpul cat iphoneu a stat deconectat de la internet, nu poate sa ii dea un restore, scapand astfel de find my iphone cu tot cu remote lock, etc. ?

  20. Salut! Acum 2 ani am cumparat un Iphone 4, dar nu i-am dat erase all content, si abia acum am realizat ca are find my iphone activat, bine-nteles, cu contul fostului proprietar. Pe care desigur nu am cum sa il mai contactez sa anuleze functia din icloud. Exista vreo solutie de a sterge contul vechiului proprietar? Ihpnul are acum ios 7.0.4. Multumesc frumos!