Prima Pagina Apple Apple intra in consiliul director al Bluetooth Group

Apple intra in consiliul director al Bluetooth Group

Astazi este un moment istoric pentru compania Apple care a fost invitata sa faca parte din consiliul director al Bluetooth Special Interest Group. Bluetooth SIG este o organizatie non-profit la care toate companiile care folosesc tehnologia Bluetooth trebuie sa adere, insa consiliul director trebuie sa monitorizeze felul in care evolueaza tehnologia si trebuie sa analizeze cererile de licentiere a tehnologiei facute de noii membri. Apple va sta in consiliul director alaturi de nume mari precum Microsoft sau Intel care fac parte din conducerea organizatiei de ani de zile. Compania Apple va avea un reprezentant in consiliul director pentru urmatorii 2 ani de zile insa desigur ca mandatul poate fi extins.

Foarte multe accesorii pentru iDevices folosesc tehnologia Bluetooth insa mi se pare putin cam fortata includerea companiei Apple avand in vedere modul in care aceasta limiteaza posibilitatea de a folosi Bluetooth-ul terminalelor noastre. iDevice-urile permit doar conectarea anumitor accesorii Bluetooth insa nu permit trimiterea de fisiere prin aceasta tehnoologie si nu, nu sperati ca lucrurile se vor schimba in viitorul apropiat.

 • Ionut

  *fisiere se pot trimite prin bluetooth intre iphone-iphone, iphone-mac-iphone, trebuie doar sa gasesti aplicatia potrivita in appstore!
  * muzica,ringtonuri bineinteles ca nu, niciodata! poate cand dispare itunes store

 • Nu se pot trimite nativ, nu se pot trimite intre alte terminale.

 • Zduffy

  Si asa e retea de dial-up (retea de 2lei) dintele asta albastru cu tartru pe el. misto ar fi o retea ad-hoc intre termenale prin wi-fi! Sa puna reaq mana careva sa faca! Bafta

 • @Zduffy, pai Bluetooth 3 foloseste conexiunea wi-fi penru a se conecta cu alte device-uri

 • mihai_rt

  un mare minus pentru Iphone pentru ca nu poti beneficia la maxim de o tehnologie foarte raspandita si intalnita pana si pe telefoanele low budget

 • cucubau

  Ar fi o explicatie pt asta, anume ca transferul prin bluetooth e complet lipsit de siguranta si activa, si pasiva, odata pornit, chiar si pe invizibil. Asta nu inseamna ca Apple nu e de cc ca nu a fost in stare sa faca posibil un transfer de fisiere safe catre alte tel cu os diferit, la cati angajati are numai pe partea de programare. Nu stiu 100% si nu bag mana in foc ca ar fi asa, dar din cate am citit pana acum cam la fel de nesigura ar fi si tehnologia NFC, nu m-asi mira sa lipseasca in produsele Apple in urmatorii ani in stadiul in care este acum.